Αρχική » » Να πέσει άπλυτο φως!

Να πέσει άπλυτο φως!


 Επειδή είναι από ζάχαρη και συνάμα ηγέτης, του κρατούν ομπρέλα να μη λιώσει από τη βροχή. Προτείνεται στην επόμενη ΔΕΘ κάποιος από τον ΣΥΡΙΖΑ να του κρατήσει ένα λεξικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ένα κοινό με τους ρόλους που ενσάρκωνε η Δέσποινα Στυλιανοπούλου στις ταινίες. Τα ελληνικά τους είναι ισάξια.

Διατί να το κρύψωμεν άλλωστε; Η στήλη ειδικεύεται στον εντοπισμό ταλέντων που μπορούν να αξιοποιηθούν στο ριάλιτι «Ελλάς-Μπελάς, Χώρα-Μπόρα». Σε όσους ποντάραμε πήγαν ταμείο (εκείνοι) κι εμείς στο γκισέ (της Εφορίας). Ο Αλέ­ξης Τσίπρας, όπως έχει πολλάκις ανα­φερθεί εδώ, δεν αναγράφει μεθόδους Ανδρέα Παπανδρέου αλλά Γιώργου (του ΓΑΠ). Το απέδειξε μία εισέτι φο­ρά στη...
συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, εντυπωσιάζοντας με τις περικοπές που έχει κάνει στα ελ­ληνικά του. Είπε, λοιπόν, για το θέμα της δράσης της Χρυσής Αυγής: «Όλοι θα έχετε διαπιστώσει ότι πριν από λίγες ημέρες πέρασε στα ψιλά των ΜΜΕ -σήμερα το είδα πρωτοσέλιδο σε μια μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα- αυ­τό το γεγονός όπου στη Σπάρτη κά­ποιος έχασε τη ζωή του όταν εκρήχτηκε (sic) ένας μηχανισμός στα χέρια του. Όλως παραδόξως, διαπιστωμένα πλέ­ον, ο ίδιος είχε σχέση με την ακροδεξιά και όλως παραδόξως βρέθηκαν 60 εκρηκτικοί μηχανισμοί. Για ιδία χρήση άραγε; Εμείς ζητάμε με κάθε επισημό­τητα από την κυβέρνηση και από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, Προστα­σίας του Πολίτη (δεν ξέρω πώς έχει με­τονομαστεί τώρα) να ρίξουν άπλετο φως σ" αυτή την υπόθεση». 

Εκρηχτησμένος 

Μόνο αυτή η ρηξικέλευθη εκδοχή του ρήματος «εκρήγνυμαι» αρκεί για να σε πείσει ότι ούτος ο φέρελπις νέος διαθέτει τις προδιαγραφές για να καταστήσει την πατρίδα μας επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος. Προσφέρει τα φώτα του και μαζί νέες λέξεις στο ημί-εκτουρκισμένο λεξιλόγιο. «Εκρήχτηκε»! Δηλαδή η μετοχή του πώς να πάει; Αν είναι σερνική, «ο εκρηχτησμένος». Αν φοράει φούστα, θα είναι «η εκρηχτησμένη», και στο ουδέτερο θα βάλουμε ένα «μπουμ» για να μην μπερδευόμαστε. 

Η δεξιότητα του κ. Τσίπρα στην έκφραση και την επικοινωνία απο­τελεί κοινό κτήμα των Ελλήνων ήδη από τις πρώτες απόπειρες του μεγά­λου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσει εγ­γλέζικα. Το You Tube έχει γεμίσει με βίντεο όπου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και απηνής διώκτης των τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες ουδέποτε ανήκαν στην Αριστερά- δίνει ρέστα βρετανικότητας ανταγωνιζόμενος ευθέως τον Σαίξπηρ και τον Τσόρτσιλ τον ίδιο (που λατρεύ­ει να τσιτάρει). Τώρα με τα ΓΑΠικά ελληνικά του έχει κλέψει τις καρδιές ακόμα και των πιο δύσπιστων ελληνο­κεντρικών - όσων τέλος πάντων διαθέτουν ισχυρή την αίσθηση του χιού­μορ. Bravo Alexis! 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-17/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger