Αρχική » » Το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων.

Το τέλος της εποχής των δεινοσαύρων.

Τελικά, το ΚΚΕ δεν «κοινωνικοποίησε» τον 902, όπως πρότεινε για σειρά άλλων προβληματικών επιχειρήσεων. Απλά τον έκλεισε. 

«Η τηλεόραση του "902" παύει να μεταδίδει το πρόγραμμα της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονι­κό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυ­τό σήμερα είναι αδύνατο για οικο­νομικούς λόγους. [...] Η παύση της λειτουργίας της τηλεόρασης αντικειμενικά δημιουργεί ένα σοβαρό κενό και δυσκολία στον χώρο της τηλεοπτικής προπαγάνδας». 

Αποσπάσματα από την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, 10/9/2012...

Στην ουρά του ΟΑΕΔ 

Η είδηση της παύσης της λειτουργίας οποιασδήποτε επιχείρησης εί­ναι θλιβερή πρώτα και κύρια για τους εργαζομένους που χάνουν το εισόδημά τους και τινάζονται στον αέρα η αυτοπεποίθηση και ο προγραμματισμός τους. Είναι επίσης δυσάρεστη για το πανελλήνιο, για λόγους ευνόητους. Το ίδιο ισχύει και για τον 902 και τους πολλούς, έντιμους και σκληρά εργαζόμενους ανθρώπους που τον στελέχωναν. Το «κόμμα του λαού και της εργατιάς» στέλνει τους μισθωτούς του στον δρόμο και στην ουρά του ΟΑΕΔ για εγγραφή στο ταμείο ανερ­γίας, αλλά δεν φείδεται καλών λό­γων και ευχολογίων. Στην ίδια ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής διαβάζουμε: «Κατανοούμε τη δρα­ματική κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι που μένουν χωρίς δουλειά. Θα τους στηρίξουμε όσο μπο­ρούμε περισσότερο. Η προστασία των ανέργων πρέπει να γίνει υπόθε­ση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η εξάλειψη της ανεργίας αποτελεί για το ΚΚΕ κεντρικό πρόβλημα που η λύση του συνδέεται με ριζικές αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και εξουσίας». 

Με λίγα λόγια, αν δεν φτάσει ο καθυστερημένος συρμός της « λαϊκής εξουσίας» και της «δικτατορίας του προλεταριάτου», οι κωπηλάτες στη γαλέρα του 902 που έχασαν τη δουλειά τους θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τις καλές λέξεις και σκέψεις των κομισάριων του Περισσού. Κοντολογίς, με αέρα. 

Η θλίψη για τη διακοπή της λειτουργίας του 902 δεν μπορεί να αναιρέσει τους νόμους της λογικής  οι οποίοι υποδεικνύουν ότι τη μοίρα του σταθμού θα έχει και η ναυαρχίδα της μαρξικής και στα­λινικής ουτοπίας: το ίδιο το κόμμα. Έχουν παρέλθει περισσότερα από 20 χρόνια από την πτώση της αυτοκρατορίας του τρόμου. Αποτελεί παράδοξο πώς αντέχει ακόμα και έχει ερείσματα στην κοινωνία ένας σχηματισμός που αποτίει φόρο τιμής σε έναν σειριακό δολοφό­νο όπως ο Ιωσήφ Στάλιν και στέλνει συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στη Βόρεια Κορέα λόγω της εκδημίας ενός στυγνού τυράννου όπως ό Κιμ Γιονγκ Ιλ. 

Όλοι οι σχηματισμοί, τα κόμματα, οι συλλογικότητες και οι παρα­τάξεις μπορεί να λειτουργούν ως οχήματα εξυπηρέτησης των μελών τους, αλλά πάντοτε εκφράζουν μια ευρύτερη ανάγκη της εποχής. Σε κάθε περίπτωση επικαιροποιούν μια αναζήτηση του συνόλου, την οποία υπόσχονται ότι θα εναρμονίσουν με τη δράση και την παρέμβασή τους. Το ΚΚΕ, από την ημέρα της ίδρυσης του έως τώρα, ακολουθεί (παραδόξως) αντίστροφη πορεία. Επιδιώκει να προσαρμόσει την κοινωνία στις σκοροφαγωμένες και κιτρινισμένες σελίδες που περιγράφουν τις ιδεοληψίες των εμπνευστών του. Δεν έχει διαλεκτική σχέση με την εποχή, αλλά πολεμική! Είναι αναπόφευκτη η οδός που θα ακολουθήσει ως το κοιμητήριο των πολιτικών απολιθωμάτων. Σ' αυτόν τον δρόμο, ασφαλώς, το κόμμα του Περισσού δεν θα είναι μόνο. Θα το συνοδεύσουν και όλα τα υπόλοιπα κόμμα­τα που τρέφουν την αυταπάτη ότι οι Έλληνες παραμένουν... ανυποψίαστοι. 

Σοσιαλισμός για τους άλλους 

Το καλύτερο δυνατό σχόλιο για την «καπιταλιστικού τύπου» απόφαση να κλείσει ο τηλεοπτικός σταθμός 902 δεν έγινε από κάποια νεοφιλελεύθερη «δεξαμενή σκέψης» αλλά από το ΚΚΕ, σε ένα προεκλογικό φυλλάδιό του για την ανερ­γία, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει: «Άνεργε, άνεργη. Γνωρίζεις καλύτερα από όλους ότι το δικαίω­μα καθενός και καθεμιάς να εργά­ζεται και να ζει αξιοπρεπώς τσαλαπατιέται με τον πιο βάναυσο τρόπο. Μόνο στην Ελλάδα οι επί­σημα άνεργοι έχουν ξεπεράσει το 1.000.000. Στη στρατιά των ανέργων προστίθενται χιλιάδες κατεστραμμένες λαϊκές οικογένειες αυτοαπασχολούμενων και μικρομε­σαίων αγροτών, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες ακόμα είναι υποψήφιοι άνεργοι. Κάθε οικογένεια ζει στην ανασφάλεια, με την αγωνία για το μέλλον των παιδιών της. Οι καπιταλιστές δημιουργούν την ανεργία και όχι οι μετανάστες. Την αντα­γωνιστικότητα υπηρετούν η Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ και τα άλ­λα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Τα δάκρυά τους για τους ανέργους είναι κροκοδείλια». 

Τελικά, το ΚΚΕ δεν « κοινωνικοποίησε» τον 902, όπως πρότεινε για σειρά άλλων προβληματικών επιχειρήσεων. Απλά τον έκλεισε, αφήνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τους απολυμένους... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΚΥΡ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-16/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger