Αρχική » » Η μπέμπα του Μπούα

Η μπέμπα του Μπούα


Κακό πράγμα ο φθόνος. Πώς θέλετε να δείτε τον Βενιζέλο για να φχαριστηθείτε; Σε χαλασμένη Ντάτσια; Σε Τράμπαντ; Σε Γιούγκο; 

Και είπε ο μικρός Έλλην φορολογούμενος στα γενέθλια του: «Όταν μεγαλώσω πολύ και γίνω ίσα με μια όρκα, θέλω να γίνω Βε­νιζέλος. Να σώζω την Ελλάδα ανά τρίμηνο. Να πασοκαρχεύω. Να έχω πάρει γδικιωμό από τον λειψό Γιωρ­γάκη για την ήττα του 2007. Να έχω περάσει από καθηγητική έδρα σε πανεπιστήμιο και να έχουν παρελάσει από τον εργασιακό οντά μου για προ­φορικά όλα τα ουρί της Νομικής. Να έχω διατελέσει υπουργός Πολιτισμού και να έχω πετάξει από τα παράθυρα τόσα μετρητούλια, που θα 'καναν τον Νιάρχο να νιώσει μπατίρης...

Θέλω να μου κοπανάει στην κεφάλα μου ντοσιέδες ο Γιούνκερ και η Μέρκελ να με κοιτάει σαν λουκάνικο με ξινολάχανο. Αυτά θέλω όταν μεγαλώσω». Και την ημέρα των γε­νεθλίων του, ανήμερα Πρωτοχρονιά, ο Αϊ-Βασίλης, αντί για τύχη Βενιζέ­λου , χάρισε στον νεανία ένα εκκαθαριστικό από την οικεία ΔΟΥ, ένα κερατόσημο της ΔΕΗ για τα ακίνητα, ένα ΕΤΑΚ φίσκα στη χρέωση και μια κλήση για έλεγχο βιβλίων και στοιχείων. Τότε ο μικρός Έλλην φορολογούμενος έφτιαξε πρόσωπο σαν τον ήλιο της πασοκάρας. Πρασίνισε από τη ζήλια του! 

Πάμε μια βόλτα; 

Ο φθόνος είναι η μάστιγα της φυλής, από την εποχή που μεσουρανούσαν στο πεντάγραμμο ο Ορφεύς και η Άννα Βίσση. Διά τούτο και τα ιοβόλα δη­μοσιεύματα της «δημοκρατίας» ενα­ντίον ενός ανθρώπου που προσπάθησε μετ' επιτάσεως να μας κάνει καλύ­τερους χριστιανούς, απαλλάσσοντάς μας από τα υλικά αγαθά. Ναι, περί αυτού επρόκειτο, αμύητοι! Ο «φορομπηχτισμός» του Βαγγέλη ήτο άσκησις αρετής. Ο έχων δύο χιτώνας ξεβρακώνεται σαν στριπτιτζού για το Δη­μόσιο. Και ο Βαγγέλης, αντί να πάρει ψηλά τον αμανέ και να θέλει να ξεπεράσει σε ολιγάρκεια τον Χριστό επιβαίνοντας σε γαϊδούρια, καβάλησε κάτι καθημερινό και σχετικά απλό-αν είσαι δισεκατομμυριούχος. Μια κρατική Μπε Εμ Βε, θωρακισμένη, λιμουζινάτη, αξίας μόλις 750.000 ευρώ. 

Αν παραήταν φτηνή η επιλογή του, ίσως διέπραττε βλασφημία ένεκα πνευματικού εγωισμού τού στιλ «είμαι πιο λιτός κι από ιερομόναχο, άγιο, οσιομάρτυρα». Όμως η κοσμική προτίμηση στη γερμανική «μπέμπα» λειτούργησε παντοιοτρόπως θετικά. 

Ακόμα και οι Γερμανοί δανειστές μας υπομειδιούν όταν βλέπουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών να καβαλάει δικό τους αμάξι που έχει περισσότερα άλογα απ' όσους οπαδούς και ψηφοφόρους διαθέτει το ΠΑΣΟΚ. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-14/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger