Αρχική » » Πάλι ένα κλικ μπροστά από το κράτος η ΧΑ.

Πάλι ένα κλικ μπροστά από το κράτος η ΧΑ.


Αυτό το κράτος πια, έχει καταντήσει ανέκδοτο. Ενώ είναι ένα κράτος γεμάτο τρύπες, σαν να μην έφτανε αυτό, έχει ταυτόχρονα αποκλείσει εντελώς την κοινωνία από την ενασχόλησή της με αυτό καθώς και τον κοινωνικό έλεγχο, για να την νέμεται με την ησυχία του. Έτσι κάθε ισχυρή και οργανωμένη μειοψηφία και κάθε ισχυρή ομάδα συμφερόντων (και σ’ αυτές συγκαταλέγονται και τα κόμματα), μπορούν να κάνουν το κράτος σουρωτήρι. 

Τις προάλλες η ΧΑ με τις ενέργειές της εναντίον των μικροπωλητών λαθρομεταναστών, εκμεταλλευόμενη την ανυπαρξία του κράτους, απέσπασε....τουλάχιστον την ανοχή της ελληνικής κοινωνίας και για πολλά κοινωνικά στρώματα και την αποδοχή τους. Αυτό που ήθελε να επιτύχει το πέτυχε και με το παραπάνω. Προκάλεσε το κράτος να την κυνηγήσει και να την εμποδίσει να ξανακάνει τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Όμως στη συνείδηση του κόσμου, ως νικήτρια καταγράφηκε η ΧΑ και όχι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη.

Τώρα βρήκε άλλο κενό στο κράτος και πετάγεται έναν κλικ πιο μπροστά. Συγκεκριμένα κτυπάει την καρδιά του προβλήματος που είναι οι άνεργοι. Όπως είναι γνωστό στην ουσία έφτιαξε έναν παράλληλο ΟΑΕΔ, χωρίς με την πράξη της να παρανομεί πουθενά, αφού είναι μια κοινωνική κίνηση αλληλεγγύης χωρίς κερδοσκοπικό στόχο.

Εκείνο που ήταν αναμενόμενο και πράγματι έτσι έγινε, ήταν ότι ενόχλησε πολύ τα υπόλοιπα κόμματα της ιδεολογικής ραστώνης και κυρίως τα αριστερά και ειδικά το ΚΚΕ, το οποίο, παρότι αυτοδιαφημίζεται ως κόμμα των εργαζομένων, υπενθυμίζουμε ότι έχει προβεί σε απολύσεις εργαζομένων.

hassapis-peter

1 σχόλια:

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger