Αρχική » » Φυσική για αρχαρίους

Φυσική για αρχαρίους

 
► Ιδού μια καλή είδηση. Στο σύμπαν οι νόμοι εφαρμόζονται ούτως ή άλλως, διότι δεν μεσολαβεί καμία εξεταστική επιτροπή. 

Μπορεί η εφαρμογή των φυσικών νόμων να στενοχωρεί μια μερίδα συμπολιτών μας με ροπή στην παραβατική συμπεριφορά και στις κακές συνήθειες, αλλά αποτε­λεί γεγονός. Για την ίδια κοινωνική ομάδα στενόχωρο φαίνεται και ότι οι φυσικοί νόμοι δεν επιδέχονται εξαιρέσεις. Αν φας μια πάστα, θα φορτωθείς (περίπου) 380 θερμίδες, που για να τις κάψεις πρέπει να τρέξεις (πάλι περίπου) 6 χιλιόμετρα σε διάδρομο γυμναστηρίου. Αν δεν έχεις λεφτά για γυ­μναστήριο, μπορείς να τρέξεις νύχτα στο κέντρο των Αθηνών για να γλιτώσεις από εκείνους που θα προσπαθή­σουν να σε ληστέψουν....
 

Πάντως η πάστα έχει τις ίδιες θερμίδες για όλους. Είτε είσαι μπατζανάκης πασοκτζή νομάρχη είτε γενικός γραμματέας Δασών ή εφοπλιστής ή άνεργος ή ο ΓΑΠ αυτο­προσώπως. Σκόντο δεν κάνει το σύμπαν. Τρως; Χοντραίνεις. Χάνεις την ισορροπία σου; Πέφτεις. Κά­νεις τραμπολίνο; Πηγαίνεις πάνω κάτω. Αν συνδυάσετε τα παραπάνω με τον πρώτο νόμο της Θερμοδυναμικής  το μήνυμα γίνεται ακό­μα πιο αισιόδοξο. Τι μας λέει τούτος ο νόμος; «Η ενέργεια δεν μπορεί να δημιουργηθεί ούτε να καταστραφεί, μπορεί μόνο να μετατραπεί από τη μια μορφή στην άλλη». Ήτοι, λεφτά υπάρχουν! 

Παγκόσμιος στοχαστής 

Δηλαδή, ο φιλόσοφος Γεώργιος Ανδρέα Παπανδρέου δεν έλεγε ψέματα όταν εκτόξευε τη συνθηματάρα πε­ρί χρημάτων «που υπάρχουν» ούτε δούλευε κανέναν από πρόθεση. Διατύπωνε μια αλήθεια βασισμένη στον πρώτο νόμο της θερμοδυναμικής, η οποία αποτελεί κλάδο της Φυσικής. Τα λεφτά στην Ελλάδα δεν εξαϋλώθηκαν - άλλο που τυγχάνουν δυσκόλως εντοπίσιμα για περίπου 10.000.000 κορόιδα. Είναι σαν την ενέργεια. Μετατράπηκαν από τη μια μορφή στην άλλη και ταξίδεψαν από τη μια πηγή στην άλλη. Βγήκαν από την τσέπη του μπατίρη ως ευρώ, μπούκαραν στο θησαυροφυλάκιο του λαμόγιου και βγή­καν από εκεί για να μεταμορφωθούν σε CDS, σε αποθεματικά υπεράκτιων εταιριών, σε ομόλογα γερμανικού δη­μοσίου, σε συμμετοχές σε funds (επεν­δυτικά κεφάλαια) διάφορων επιφανών, σε χρυσό, σε έργα τέχνης, σε ακί­νητα και κοσμήματα. Τα λεφτά έχουν πολλές μεταμφιέσεις, να ξέρετε. Τις δανείζονται από το βεστιάριο του σοσιαλισμού ,της κοινωνικής ευαισθησίας και της «ισότητας». Έχουν κι άλλες τόσες κρυψώνες. 

Πάντοτε, όμως, υπάρχουν και είναι προσβάσιμα μόνο σε εκείνους που τα κατέχουν και σε όσους είναι διατεθειμένοι να ψάξουν πραγματικά. Αυ­τά μας φανερώνει η Φυσική... 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-24/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger