Αρχική » » Αισιόδοξο κλίμα

Αισιόδοξο κλίμα


Η γη τρίζει κάτω από τα πόδια σου. Από τον ουρανό βρέχει βατράχια, νεκρά ψάρια και παλιά φύλλα της «Εξόρμησης» με άρθρα του Άκη στο πρωτοσέλιδο. Από παντού ακούγονται οι σάλπιγγες της Αποκαλύψεως και λίγο από τα «Νησιώτικα» του Πάριου. 

Μυρίζει θειάφι, κρεμμύδι, υγραέριο και ιδρώτας του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος τους τελευταίους μήνες επιδίδεται σε κάτι σχετικά ανέφικτο: να περνάει απαρατήρητος από μια χούφτα εκατομμύρια Έλληνες που δεν τον συμπαθούν. Σμήνη από ακρίδες κατατρώγουν τις μαρμαρόπλακες στην πλατεία Συντάγματος και το σιντριβάνι γίνεται κόκκινο από το αίμα των γυρίνων, που ξετρυπώνουν από τις σωλήνες της ΕΥΔΑΠ και το μυαλό του Κώστα Σημίτη...
Βρυγμός οδόντων, κλαγγές όπλων και δηλώσεις Στουρνάρα περικυκλώνουν την ύπαρξή σου. Οι αντανακλάσεις από τα καλοακονισμένα ισλαμικά χαντζάρια που στραφταλίζουν στον αντιρατσιστικό ήλιο της «πράσινης ανάπτυξης» σε τυφλώνουν. Στο τρένο, ένα μούσι οπαδού του Μπιν Λάντεν σου γαργαλάει τον σβέρκο. Το χέρι κάποιου που ζητάει άσυλο ψαχουλεύει την τσέπη σου για να βρει το πορτοφόλι. Εσύ αναρωτιέσαι: «Λες να πάνε καλύτερα τα πράγματα; Θα τη γλιτώσουμε;» 

Όλα καλά 

Εν τω μεταξύ, και το διεθνές περιβάλλον στέλνει αισιόδοξα μηνύματα. Οι «τύραννοι», οι πάλαι ποτέ εκλεκτοί των υπερδυνάμεων, κόβονται σε φέτες και πωλούνται σε καταστήματα βορειοαφρικανικών ντελικατέσεν. Οι διπλωμάτες που βοήθησαν στις ανατροπές των καθεστώτων γίνονται κι αυτοί με τη σειρά τους φέτες, επειδή οι «μαχητές της ελευθερίας» το μόνο που κατέχουν καλά είναι να κόβουν τους ανθρώπους σε φέτες. Όταν εξελιχθούν, θα φτιάξουν και μουρταδέλα. Μέχρι τότε θα αλαλάζουν και θα πυροβολούν - όποτε έχουν ρεπό από το πλιάτσικο. 

Στην Ευρώπη, όλα πρίμα. Ο ελεύθερος χρόνος των ανθρώπων, που αυξάνεται θεαματικά λόγω της ανεργίας, θα οδηγήσει σε μια νέα Αναγέννηση. Ο πορτογαλικός στρατός έχει αρχίσει μαθήματα αλληλογραφίας. Οι αισθαντικές επιστολές που στέλνει στην κυβέρνηση αφήνουν εποχή: «Πάρτε πίσω τα μέτρα, προδότες, αλλιώς θα κάνουμε χουντάρα». 

Και στην Ασία, όλα μούρλια. Κίνα και Ιαπωνία εντόπισαν στον χάρτη κάποια νησιά, τα οποία δεν περισσεύουν σε καμία από τις δύο χώρες. Γι’ αυτό οι ένοπλες δυνάμεις των δύο... οικοπεδούχων γυαλίζουν τις κάννες των όπλων τους ώστε να προλάβουν να φτάσουν πρώτες στις παραλίες των νησιών διεκδικώντας ξαπλώστρα. 

Ποιος βλάκας ισχυρίζεται ότι έρχεται Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος; 

Παναγιώτης Λιάκος 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-21/9/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger