Αρχική » » «Σκοτώνουν» τον Γιώργο σε video game!

«Σκοτώνουν» τον Γιώργο σε video game!


«Πόσοι θέλετε να ρίξετε μια γερή κλοτσιά στον Παπανδρέου; Μήπως επιθυμείτε να τον στείλετε στην κόλαση ή να του πετάξετε ένα παπούτσι κατακέφαλα; Κάντε προθέρμανση εδώ!» προτρέπουν τους χρήστες του Διαδικτύου όλο και περισσότεροι νεαροί δημιουργοί διαδικτυακών video game. Και όταν λένε «εδώ», εννοούν τα απλά και αστεία online παιχνίδια, τα οποία δημιουργούν σε γνωστή σχετική ιστοσελίδα. «Τόσο απλό παιχνιδάκι και όμως μοιάζει με σύντομη... θεραπεία για τα νεύρα του Ελληνα!» σχολίασε μία 22χρονη παίκτρια, αφότου η κλοτσιά της στον Γιώργο Παπανδρέου πέτυχε ρεκόρ.

Ο πρώην πρωθυπουργός είναι συνήθως ο αντίπαλος των παικτών. Με τα ονόματα «Giorgos», «Papandreou», «GAP» ή «Giorgakis» παρουσιάζεται σε διάφορους ρόλους και αποστολές: ως αρσιβαρίστας παλεύει να σηκώσει τα βάρη της χώρας, ως ακροβάτης ισορροπεί σε ένα τρεμάμενο σχοινί και ως δολοφόνος, αρματωμένος με βαρύ οπλισμό και κλεισμένος μέσα σε μία αποθήκη-φυλακή, στοχεύει και πυροβολεί ασταμάτητα προκειμένου να αποδράσει. Δημοφιλές είναι το παιχνίδι ενός 21χρονου, ο οποίος εμπνεύστηκε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κόλαση. «Λεφτά υπάρχουν. Δεν θα πεινάσει ο λαός» λέει ο ημίγυμνος «Papandreou» (εμφανίζεται μόνο με το λευκό του εσώρουχο) και ο έξαλλος παίκτης τον χτυπά με όλη του τη δύναμη, με στόχο να τον «στείλει» όσο το δυνατόν πιο μακριά.

Τα συγκεκριμένα διαδικτυακά παιχνίδια δημιουργούνται πολύ εύκολα και δεν απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις. Στα περισσότερα ο χρήστης διαλέγει ένα έτοιμο παιχνίδι και απλώς «κολλά» το πρόσωπο που επιθυμεί στον ήρωα. Ο Γιώργος Παπανδρέου πρωταγωνιστεί στα περισσότερα, ενώ... καρπαζιές δέχεται και η Ανγκελα Μέρκελ, που φιγουράρει σε παρόμοια παιχνίδια Ελλήνων αλλά και Γερμανών δημιουργών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου πρωτοεμφανίστηκε σε video game τον Σεπτέμβριο του 2010. Ένας άνδρας τού είχε πετάξει τότε ένα παπούτσι κατά την αποχώρησή του από τα περίπτερα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Περίπου μία εβδομάδα αργότερα δημιουργήθηκε το παιχνίδι «Χτύπα τον Τζέφρυ», το οποίο έπαιξαν περίπου 40.000 χρήστες του Ίντερνετ!

Ελένη Ευαγγελοδήμου
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-22/9/2012)




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger