Αρχική » » 767 παραβιάσεις της Άγκυρας το 2012!

767 παραβιάσεις της Άγκυρας το 2012!


ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ένταση συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, τόσο στον εναέριο όσο και στον θαλάσσιο χώρο. Η προκλητικότητα αυτή προ­βληματίζει την ελληνική κυβέρνηση, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής η γεωστρατηγική και γεωπο­λιτική κατάσταση είναι, τουλάχιστον, εύθραυστη....
 
Ειδικότερα, από τις αρχές του έτους η τουρκι­κή πολεμική αεροπορία έχει πραγματοποιήσει 512 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 536 παραβιάσεις του εναέριου χώρου από 142 οπλισμένους σχηματισμούς. Και αν τα στοιχεία για τον εθνικό εναέριο χώρο, όσο τραγικά κι αν είναι για την αξιοπρέπεια της χώρας, μπορεί να θεωρηθούν από κάποιους λίγο έως πολύ «αναμενόμενα» βάσει της γνωστής τουρκικής τακτικής, αυτό που παρουσιάζει εκρηκτική άνοδο και φυσικά έχει αιφνιδιάσει πλήρως την Ελλάδα είναι οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά σκάφη. Έτσι, ενώ το 2009 οι παραβιάσεις αυτές έφτασαν τις 90 και το 2010 τις 133, από το 2011 αυτές σημειώνουν εντυπωσιακή άνοδο, με 206 περιπτώσεις το 2011 και 231 έως τώρα για το 2012! 

Είναι σίγουρο ότι στις τουρκικές ένοπλες δυ­νάμεις υπάρχει άτυπος διαγωνισμός για το ποιος θα παραβιάσει πιο πολλές φορές τον εθνικό χώ­ρο, το πολεμικό ναυτικό ή η πολεμική αεροπορία. Επομένως, με 536 παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας και 231 των χωρικών μας υδάτων υπο­δέχτηκε η ελληνική πολιτική ηγεσία τον μέντορα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα, προσφέροντας καραβάκια ως δώρα και ρίχνοντας στον μεταφραστή την ευθύνη για τις δηλώσεις περί «ελεύθερου Αιγαίου». 

Από την άλλη πλευρά, η ελληνική κυβέρνηση από το 2008 που ξεκίνησαν αυτά τα περιστατικά έχει επιλέξει την παθητική αντιμετώπιση τους, με την αποστολή ενός πλοίου «συνοδείας», το οποίο επιτηρεί τα τουρκικά πλοία είτε όταν κάνουν την «περατζάδα» τους ανάμεσα στις Κυκλάδες είτε όταν πλησιάζουν την Αττική σε απόσταση βολής πυ­ροβόλου. 

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι παραβιάσεις αυξήθηκαν το 2011, περίοδο όπου ο Ερντογάν κα­τάφερε να ελέγξει πλήρως τις ένοπλες δυνάμεις και φυσικά δεν μπορεί πια να σταθεί η δικαιολο­γία ότι οι στρατιωτικοί κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να συμβουλεύονται την κυβέρνηση. 

(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-26/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger