Αρχική » » Σεργιάνι τουρκικής κορβέτας έως την Εύβοια

Σεργιάνι τουρκικής κορβέτας έως την Εύβοια


Θρασύτατη ενέργεια της Άγκυρας το περασμένο Σάββατο. 
Το συμβάν επιβεβαίωσε τη σταδιακή αύξηση της έντασης που επιχειρεί τους τελευταίους μήνες η γειτονική χώρα. 

Κλίμα έντασης καλλιεργεί, για μία ακόμη φορά, η Άγκυρα στο Αιγαίο, προχωρώντας σε μια επίδειξη δύναμης προς την ελληνική πλευρά.... 

Έχοντας έξω από τις ναυτικές της βάσεις ένα μεγάλο μέρος του πολεμικού της στόλου, η Τουρκία έστειλε το Σάββατο, ως εμπροσθοφυλακή, μια κορβέτα του Πο­λεμικού Ναυτικού της, η οποία επί τρεις συνεχείς ώρες έκοβε βόλ­τες εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, φθάνοντας έως τα ανοι­χτά της Εύβοιας. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για την κορβέτα «BAFRA», η οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, απέπλευσε από το λιμάνι της Σμύρνης με κατεύθυνση προς την «καρδιά» της νησιωτι­κής μας χώρας. Στα ελληνικά χω­ρικά ύδατα μπήκε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, μετα­ξύ Εύβοιας και Άνδρου. 

Στην περιοχή έμεινε για τρεις περίπου ώρες, από τις 7 το απόγευμα έως και τις 10 το βρά­δυ, ενώ εν συνεχεία κινήθηκε προς την Κέα, για να εξέλθει από το ελληνικό χωρικό ύδατα στο ανοιχτά της Κύθνου. 

Η τουρκική κορβέτα, αφού για δύο περίπου μέρες «περι­πλανήθηκε» στα διεθνή ύδατα μεταξύ Μήλου και Κρήτης, έβαλε πλώρη με κατεύθυνση νότια της Κρήτης και οπό εκεί προς Κύπρο, για να βγει τελικά χθες εκτός ορίων FIR Αθηνών. 

Το τουρκικό σκάφος είχε ευθύς εξ αρχής τεθεί υπό παρακολούθηση από πλοία και ραντάρ του Πολεμικού μας Ναυτικού, κύκλοι του οποίου ανέφεραν πως η συγκεκριμένη διέλευση έρχεται να επιβεβαιώσει την πολιτική σταδιακής αύξησης της έντασης στην ευρύτερη περιοχή που ακολουθεί κατά τους τελευ­ταίους μήνες η Άγκυρα. 

Μήνυμα ισχύος 
Και στο βάθος... τα ενεργειακά 

Ήδη από προχθές ένα μεγάλο μέρος του τουρκικού στόλου, αποτελούμενο από μεγάλες μονάδες επιφανείας, όπως φρεγά­τες και αντιτορπιλικά, βρί­σκεται συγκεντρωμένο στα νότια της Τουρκίας. Η στάθμευση των συγκεκρι­μένων πλοίων γίνεται στα λιμάνια του Aksaz και της Αλεξανδρέττας στη Ν.Α Μεσόγειο. Η συγκέντρω­ση μιας τόσο μεγάλης δύναμης πυρός, αν και τυπι­κά αφορά στον εμφύλιο στη Συρία, επί της ουσίας στέλνει ένα ξεκάθαρο μή­νυμα ισχύος της Τουρκίας προς Αθήνα και Λευκω­σία, με απώτερο στόχο να ελέγξει τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. 

Την ίδια στιγμή, πάν­τως, η Κυπριακή Δημο­κρατία εμφανίζεται ιδιαί­τερα συγκροτημένη ως προς τις αντιδράσεις της, ανακοινώνοντας πως σκοπεύει να προχωρήσει στην ακύρωση της άσκη­σης -ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ 2012-, προκειμένου να αποφευχ­θεί η περαιτέρω αύξηση της έντασης στην ήδη βεβαρυμμένη περιοχή. Να επισημάνουμε, πάντως, ότι η Λευκωσία έχει ζητήσει ανάλογα από την Τουρκία να ματαιώσει τη διεξαγωγή της δικής της αντίστοιχης άσκησης «ΤΑΥΡΟΣ», που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στα βόρειο του νησιού τις επό­μενες ημέρες. 

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-16/10/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger