Αρχική » » Κοινή εκπαίδευση στα τρία Όπλα

Κοινή εκπαίδευση στα τρία Όπλα


Μαζί στο Κέντρο της Τρίπολης στρατεύσιμοι για Ξηρά, Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. 
Στα 80.000.000 ευρώ ετησίως το όφελος του ΥΕΘΑ από κλείσιμο και συγχωνεύσεις μονάδων. 

Κοινή θα είναι πλέον η εκπαί­δευση νεοσύλλεκτων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αε­ροπορίας στο Κέντρο Εκπαίδευσης της Π.Α (124 Πτέρυγα Βασικής Εκ­παίδευσης – ΠΒΕ) στην Τρίπολη, το οποίο μετατρέπεται σε Μεικτό Διακλαδικό Κέντρο Κατάταξης... 

Ειδικότερα, στην 124 ΠΒΕ θα καταταγούν από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου 2.000 στρατεύσιμοι από το σύνολο των νεοσύλλεκτων!  Αναλυτικά, θα είναι 1.000 του Στρατού Ξηράς και από 500 της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού. 

Οι νεοσύλλεκτοι θα φορούν τη στολή του κλάδου στον οποίο ανήκουν,  οι εκπαιδευτές θα είναι και των τριών κλάδων (κοινοί), ενώ ο διοικητής της πτέρυγας θα εξακολουθεί να προέρχεται από την Πολεμική Αεροπορία. 

Περιορισμός 

Η Ίδρυση Μεικτού Διακλαδικού Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσύλλεκτων στο αεροδρόμιο της Τρίπολης είναι μια από τις κινήσεις για περιορισμό των κέντρων κατάταξης σε μόλις οκτώ (και ένα εφεδρικό), όπου θα κατατάσσονται οι υπόλοιποι του Στρατού Ξηράς. 

Αξίζει να σημειωθεί, παρά τα όσα λέγονται, ότι συνεχίζουν και κατατάσσονται νεοσύλλεκτοι στην Π.Α και το Π.Ν, οι οποίοι όμως επιλέγονται για το Όπλο από την αρχή και όχι μέσω μετατάξεων. 

Στα χαρτιά, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εμφανίζει να κλείνουν 15 Κέντρα Νεοσύλλεκτων, ωστόσο κάποια από αυτά έχουν ήδη κλείσει στην πράξη από την προηγούμενη κυβέρνηση. Άλλο μέτρο στο πλαίσιο των αλλαγών είναι ότι οι κατατάξεις θα γίνονται ξανά κάθε δύο μήνες. 

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή μετά την εγκύκλιο διαταγή που εξέδωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό της 2012 Δ' ΕΣΣΟ, σύμφωνα με την οποία «οι καλούμε­νοι θα καταταχθούν στην 124 Πτέ­ρυγα Βασικής Εκπαίδευσης (124 ΠΒΕ) στην Τρίπολη». Βασικός στόχος από τη δημιουργία αυτού του Μεικτού Διακλαδικού Κέντρου Κα­τάταξης είναι η μείωση των λειτουργικών εξό­δων. Υπενθυμίζεται ότι στο κλείσιμο και στη συγ­χώνευση 55-60 στρατοπέδων σε ολόκληρη την Ελ­λάδα, μεταξύ των οποίων περιλαμ­βάνονται και 7-12 Κέντρα Εκπαί­δευσης Νεοσύλλεκτων (ΚΕΝ), προ­χωράει άμεσα το υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας. 

Σύμφωνα με τους οικονομικούς σχεδιασμούς της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ, από το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις των μονάδων θα υπάρξει εξοικονόμηση των λειτουργικών εξόδων κατά περίπου 80.000.000 ευρώ. 

Σε ό,τι αφορά τα ΚΕΝ, πρόκειται να κλείσουν άμεσα επτά μεγάλα, έτσι ώστε να εξοικονομήσει το υπουργείο Άμυνας 25.000.000 ευρώ τον χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε κά­θε ΕΣΣΟ το κόστος λειτουργίας ενός Κέντρου Εκπαίδευσης ανέρχεται στα 900.000 ευρώ. 

«Βόλτα» τουρκικού υποβρυχίου σε Εύβοια-Σκύρο! 

ΤΑ.. ΑΠΟΝΕΡΑ από την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου στην Αθήνα τη μια φέρνουν κορβέτα του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην Εύβοια και την άλλη υποβρύχιο. Και αυτό γιατί χθες το με­σημέρι τουρκικό υποβρύχιο εντοπίστηκε από το ελληνικό σύστημα επιτήρησης να κινείται στο κεντρικό Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα κοντά στην Εύβοια, νοτιανατολικά της Σκύρου. 

Πρόκειται για το υποβρύχιο Canakkale (S - 358), κλάσης 209/1400, ένα από τα πλέον σύγ­χρονα υποβρύχια του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, το οποίο προβαίνει σε ασκήσεις αποκλει­σμού νήσων και απαγόρευσης θαλάσσιων οδών από το δυτικό προς το ανατολικό Αιγαίο. 

Το υποβρύχιο απέπλευσε από τη ναυτική βάση του Gοlcuk στις 8.30 το πρωί, σύμφωνα με πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών και ακριβώς στις 11.45 εγκατέλειψε τα Δαρδανέλια και βυθίστηκε στα νερά του Αιγαίου. 

Νωρίτερα είχε φορτώσει πυρομαχικά και τρόφιμα. Το εντυπωσιακό είναι ότι, όταν περνούσε τον «λαιμό» των Δαρδανελίων, οι αξιωματικοί του υποβρυχίου χαιρέτισαν τη ναυτική βάση ΝΑRΑ στην ακτή προτού ανοιχτεί στο Αιγαίο Πέλαγος, σε έναν χαιρετισμό που συνηθίζεται όταν αποπλέει ένα σκάφος σε πολεμική αποστολή. Οπότε από ελληνικής πλευράς εικάζεται ότι θα πλεύσει και αυτό προς Συρία. 

(Εφ.Δημοκρατία-19/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger