Αρχική » » Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις

Νέο κύμα συγχωνεύσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις


 Κλείνουν στρατιωτικές λέσχες και υπηρεσίες για τον περιορισμό των εξόδων.
 Ήδη από τα 57 στρατολογικά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ οι 6 διοικήσεις στρατο­λογίας έχουν γίνει 4 πλέον.
 Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας επιχειρεί την εξοικονόμηση των μηνιαίων μισθωμάτων και την αξιοποίηση του προσωπικού σε άλλες θέσεις. 

Στην κατάργηση στρατιωτικών λεσχών, στρατολογικών υπηρεσιών και διοικήσεων σε όλη τη χώρα προσανατολίζεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να περιορίσει περαιτέρω τα λειτουργικά έξοδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να εξοικονομήσει επιπλέον πόρους, στο πλαίσιο και των δεσμεύσεων για περικοπές στον Προϋπολογισμό του που έχει αναλάβει έναντι της Τρόικας.... 

Ήδη, προς αυτήν την κατεύ­θυνση έχουν κλείσει 4 λέσχες της Πολεμικής Αεροπορίας και συγκεκριμένα στη Λευκάδα, την Κω, την Κάρπαθο και τον Βόλο, καθώς, όπως αξιολογήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι ανάγκες του προσωπικού της μπορούν να καλυφθούν από τις λέσχες άλλων κλάδων. 

Στις προθέσεις του ΥΠΕΘΑ είναι, μέσα στο επόμενο χρονι­κό διάστημα και το αργότερο έως το τέλος του έτους, να κλεί­σουν κι άλλες στρατιωτικές λέ­σχες, σε μια προσπάθεια αφενός να εξοικονομηθούν τα μηνι­αία μισθώματα και αφετέρου να αποδεσμευθεί προσωπικό το οποίο θα αξιοποιηθεί για να καλύψει άλλες θέσεις. 

Καταργήσεις 

«Δεν είναι δυνατόν να λει­τουργούν σε γειτονικά τετράγω­να 2 στρατιωτικές λέσχες, όταν το προσωπικό μπορεί να εξυπηρετηθεί από την ύπαρξη μίας. Με την κατάργηση της δεύτε­ρης εξοικονομούνται χρήματα και ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρουν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΠΕΘΑ. 

Κάτι ανάλογο αναμένεται να ισχύσει, όμως, και με τις στρατο­λογικές υπηρεσίες, η πλειονότητα των οποίων, άλλωστε, είτε έχει καταργηθεί είτε έχει συγ­χωνευθεί. 

Ήδη, από τα 57 στρατολογι­κά γραφεία που λειτουργούσαν πριν από έναν περίπου χρόνο έχουν παραμείνει σε λειτουργία 18, ενώ αντίστοιχα οι 6 διοική­σεις στρατολογίας έχουν γίνει 4 πλέον. 

Προκειμένου, μάλιστα, να εξοικονομηθούν ακόμη περισ­σότεροι πόροι, το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών έχει μεταφερθεί σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων, με εξαίρεση τη Στρατολογι­κή Υπηρεσία Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, η μεταφορά της οποίας, επίσης σε ιδιόκτητα κτί­ρια εντός του ΚΕΚ, πρόκειται να ολοκληρωθεί έως το τέλος Νο­εμβρίου. 

Ενοίκια 

Την ίδια στιγμή, το υπουρ­γείο Εθνικής Άμυνας εξετάζει τρόπους προκειμένου να μει­ωθεί το κόστος που καταβάλλει το Πολεμικό Ναυτικό για τη διαμονή του προσωπικού των σκαφών του στα νησιά του Αιγαίου. 

Προς αυτήν την κατεύθυν­ση, μελετώνται τόσο η αξιοποί­ηση των υπαρχουσών εγκατα­στάσεων που διαθέτουν οι Ε.Δ στα νησιά όσο και η επαναδια­πραγμάτευση του τιμήματος που καταβάλλει για ενοίκια το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σύνολο του ξεπερνά το 350.000 ευρώ. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-23/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger