Αρχική » » Είμαστε όλοι «κουβανοί»

Είμαστε όλοι «κουβανοί»


Ο όρος «κουβανός», όταν γράφεται με μικρό «κ», είναι αμιγώς στοιχηματικός και σημαίνει «εκείνος που πήγε στον κουβά» 

Λεφτά δεν υπάρχουν. Ούτε για σελοτέιπ. Ούτε για επισκευές σε περιπολικά. Ούτε για όπλα. Ούτε για καφέ. Σε λίγο καιρό στα υπουργεία θα καβουρντίζουν ρεβίθια - κακή ώρα σαν την Κατοχή. Λεφτά όμως υπήρχαν. Πού πήγαν; Αν λάβουμε υπ' όψιν μας τις πράξεις και τις ενέργειες νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, τα λεφτά τα φάγαμε εμείς (νομίμως) και ο Άκης Τσοχατζόπουλος (παρανόμως)... 

Εμείς είμαστε έξω. Ο Άκης και η Βίκυ είναι μέσα. Ίσως να πρέπει κι εμείς να μπούμε μέσα. Όχι επειδή τα φάγαμε παράνομα, αλλά διότι στη φυλακή το φαγητό είναι τζάμπα. Σύμ­φωνα δε με το ρεπορτάζ, οι κρατούμε­νοι δεν πληρώνουν ειδικό τέλος ακι­νήτων στον λογαριασμό της ΔΕΗ. 

Οι λογαριασμοί ΔΕΚΟ για τα... σωφρονιστικά καταστήματα παρα­λαμβάνονται από το υπουργείο Δι­καιοσύνης. Υπουργείο υπάρχει ακό­μα. Δικαιοσύνη δεν υπάρχει. Ούτε ο υπουργός πολυφαίνεται. 

Ο κ. Ρουπακιώτης τώρα αναρρώ­νει από τη δεύτερη επέμβαση που του έκαναν οι γιατροί (φέρνει πολύ γούρι η συμμετοχή στην κυβέρνηση). Οπό­τε, δεν χρειάζεται να φοβούνται οι φυλακισμένοι, αν τους κοπεί το φως λόγω οφειλής. Το πολύ πολύ να κα­τασχεθεί το ακίνητο. 

Μοναχοφαγάδες 

Αν κατασχεθεί η φυλακή, θα την πά­ρει κάποια τράπεζα. Επειδή οι τράπε­ζες συγχωνεύονται και θέλουν να ξε­φορτωθούν προσωπικό, είναι πολύ πι­θανόν να βάλουν γκισέ μπροστά στα κελιά και να εξυπηρετούν τους πελά­τες οι ποινικοί. 

Να μια καλή ιδέα! Οι φυλακισμέ­νοι να έχουν σύμβαση εργασίας με δι­άρκεια όσο η ποινή τους. Θα μάθουν και μια τέχνη και θα γλιτώσουν από το υπερβάλλον προσωπικό τα τρα­πεζικά ιδρύματα. Όλα καλά, δηλα­δή. Αλλά τα λεφτά; Πού πήγαν τα λεφτά; Μόνος του τα έφαγε ο λαός; Έτσι; Ακαθοδήγητος; Κανείς δεν του είπε «παίξε Χρηματιστήριο», «πάρε διακοποδάνειο», «πάρε στεγαστικό»; 

Μονάχη της δημιουργήθηκε η οφειλή στους ξένους; Ποιος παρήγ­γειλε τα ολυμπιακά έργα; Ο περι­πτεράς της γειτονιάς; Ποιος πλήρω­νε χρυσάφι τις σύριγγες στα νοσο­κομεία; Οι επισκέπτες των ΚΑΠΗ; Ποιος άφησε να μπουν στην Ελλά­δα εκατοντάδες χιλιάδες απρόσκλη­τοι «επισκέπτες»; 

Ο άγνωστος Χ; Ε, δεν ξέρετε; Για όλα τα προβλήματα της χώρας φταί­ει ο λαός, που είναι έξω, και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, που είναι μέσα. Όλοι οι υπόλοιποι (οι βουλευτές, ντε) πάλεψαν επί χρόνια εναντίον μας και ηττήθηκαν. Προσπάθησαν οι φουκα­ράδες οι εθνοσωτήρες να μη μας αφή­σουν να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε χρεοκοπία, αλλά της βαρέσαμε κανό­νι. Παίξαμε, χάσαμε. Πήγαμε κουβά! 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ.Δημοκρατία-24/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger