Αρχική » » Παρέλαση σε κλειστό... κύκλο

Παρέλαση σε κλειστό... κύκλο


Σε «ζώνη απομόνωσης» η εξέδρα των επισήμων υπό τον φόβο επεισοδίων.
Η Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη θέλει να αποφύγει επεισόδια παρόμοια με τα περσινά, τα οποία οδήγησαν στη ματαίωση της εκδήλωσης. 

Τα όρια της υπερβολής αγγίζει το υπό σκέψη σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. να αποκλείσει ένα μεγάλο τμήμα της παραλιακής λεωφόρου στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διεξαχθεί η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου χωρίς θεατές και... έκτροπα... 

Η Αστυνομία προσανατολίζεται στη δημιουργία «ζωνών απομόνωσης» γύρω από την εξέδρα των επισήμων, με μοναδικό σκοπό να αποφευχθούν τα περσινά επεισόδια  που οδήγησαν στη ματαίωση της για πρώτη φορά στο χρονικά. Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, καθώς και κυβερνητικών στελεχών, αλλά και οι πληροφορίες που θέλουν τον πρωθυπουργό να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη με αφορμή και τον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, έχουν σημάνει «κόκκινο» συναγερμό στις Αρχές. Το επικρατέστερο σχέδιο θέλει τη Θεσσαλονίκη από την Παρασκευή κιόλας να θυμίζει πόλη-φρούριο. 

Μέτρα... Μέρκελ 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το στοίχημα για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα για τον Νίκο Δένδια είναι μεγάλο. Όλο το βάρος πέφτει ήδη στην ΕΛ.ΑΣ., που αναμένεται-όπως αναφέρουν στελέχη της από τη συμπρωτεύουσα- να λάβει μέτρο τα οποία θα θυμίζουν την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, αλλά και τον δρακόντειο σχεδιασμό ασφαλείας των εγκαινίων της ΔΕΘ. Μεταλλικοί φράχτες θα τοποθετηθούν σε ακτίνα τουλάχιστον 100 μέτρων από την εξέδρα, ώστε -για πρώτη χρονιά- να αποτραπεί η προσέγγιση της από πολίτες. Αυτό σημαίνει πως τα ελληνικά στρατεύματα θα παρελάσουν χωρίς την παρουσία κόσμου μέχρι να φθάσουν στους επισήμους. 

Ένας ακόμη λόγος που εντείνει φέτος τα μέτρα της Αστυνομίας είναι το γεγονός πως δίπλα στο σημείο όπου έχει στηθεί ήδη η εξέδρα των επισήμων βρίσκεται το γερμανικό προξενείο της πόλης. Πάνοπλοι άνδρες θα βρίσκονται και περιμετρικά αυτού, ενώ ακροβολισμένοι αστυνομικοί θα επιτηρούν και θα παρακολουθούν κάθε «ύποπτη» κίνηση και από ταράτσες πολυκατοικιών. 

Το γεγονός ότι η παρέλαση θα διεξαχθεί λίγο πριν από την ψήφιση των νέων οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση ανησυχεί τους επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας που γνωρίζουν ήδη πως για εκείνη την ημέρα έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Εντατικοί έλεγχοι θα διεξάγονται σε όλο το κέντρο της συμπρωτεύουσας από το βράδυ της προηγούμενης μέρας, με σαφείς εντολές να επιδεικνύεται μηδενική ανοχή και να προσάγεται οποίος κρίνεται ύποπτος. 

Όλοι επί ποδός 

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλη η δύναμη της Θεσσαλονίκης, περίπου 2.000 αστυνομικοί, θα βρίσκε­ται επί ποδός, έχουν ανακληθεί όλα τα ρεπό, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ θα έρθουν στη συμπρωτεύουσα από όμορους νομούς. 

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφαλείας και κατά την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου την 26η Οκτωβρίου, όπου πρόκειται να παραστούν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Μάλιστα, θα απαγορευτεί η είσοδος πιστών στην εκκλησιά μετά την έλευση του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Εν τω μεταξύ, ελέω κρίσης η παρέλαση για την εθνική εορτή θα είναι φέτος πιο λιτή. Υπολογίζεται να κοστίσει 230.000 ευρώ, όταν παλαιοτέρα η δαπάνη ξεπερνούσε το ένα εκατομμύριο, θα παρελάσουν μόνο πεζοπόρα τμήματα, το Πολεμικό Ναυτικό θα συμμετέχει με δυο μόνο αρματαγωγά, ενώ θα λείπουν και οι υπερπτήσεις πολεμι­κών αεροσκαφών. 

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-24/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger