Αρχική » » Εκκενώσεις νησιών «Η τρόικα»

Εκκενώσεις νησιών «Η τρόικα»


Ο Τόμσεν και η παρέα του έχουν αναλάβει τον ρόλο του αξέχαστου «Αχόρταγου» και αντιμετωπίζουν την Ελλάδα σαν αποχέτευση που πρέπει να αδειάσει. 

Όταν εκεί που κάθεστε σχεδόν αμέριμνοι στο σαλόνι του σπιτιού σας δείτε κάναν μεσόκοπο κοκκινομάγουλο βαψομαλλιά να μετράει κεφάλια, μην παραξενευτείτε. Θα πρόκειται για απεσταλμένο του Τόμσεν, του Φούχτελ, του Μαζούχ και του Ράιχενμπαχ, ο οποίος θα θέλει να διαπιστώσει αν η οικογένειά σας είναι βιώσιμη. Για να κριθεί ούτως, πρέπει να βρίσκεστε πολλοί σε ολίγα τετραγωνικά. Έτσι θα κάνετε « οικονομία κλίμακος»...
Θα ανάβετε θερμοσίφωνα για να μπαίνετε καμιά 20αριά άτομα στην μπανιέρα και για να μη γράφει το κοντέρ της (προς ιδιωτικοποίηση) ΕΥΔΑΠ καντάρια κατανάλωσης για να πλυθεί ένας μοναχός του. Τοιουτοτρόπως και το ψυγείο σας θα είναι φίσκα. 

Αν ζείτε μιλιούνια σε 50 τετραγωνικά, θα γεμίζει το ρημάδι με τα γιαούρτια που θα τρώει έκαστος. Είκοσι άτομα σε ένα σπίτι. Είκοσι γιαούρτια στο ψυγείο. Οικονομία. Τρία άτομα σε ένα σπίτι; Ένα γιαούρτι. Αχαρακτήριστη σπατάλη σε περίοδο στενότητας. Και στο αυτοκίνητο ισχύει το ίδιο. Άλλο να κάθεται μόνο ο οδηγός σ΄ ολάκερη κούρσα κι άλλο να είναι στοιβαγμένοι στο τουτού όσοι μπορούν να στριμωχτούν. Αυτά είναι τα «μαθηματικά» της ανάπτυξης. 

Με την αρμύρα 

Έχοντας τα παραπάνω κατά νου, πρέπει να σκέφτηκαν οι χαρτογιακάδες τροϊκάνοι τη φαεινή ιδέα να εκκενωθούν τα νησιά που δεν έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο των 150 ατόμων. Εξαιρετική έμπνευση. Να πληρώνει το κράτος επιχορηγήσεις για τις «άγονες» γραμμές; Για ποιον λόγο; Για να μετράει η Ελλάδα κάποια στρέμματα παραπάνω; Και ποιος νοιάζεται; Και αυτοί οι φαντασμένοι οι κάτοικοι του δεν μπορούν την πολυκοσμία; Να τους τα σκάμε κι από πάνω; 

Για να ακούνε το ατέρμονο σπλις σπλας των κυμάτων και να ρεμβά­ζουν με τις ώρες; Όχι, κύριε! θα τα αδειάσουμε από τη σαβούρα (τους ανθρώπους δηλαδή) τα νησάκια και θα τα πουλήσουμε στους γείτονες, τους Τούρκους, που είναι μπόλικοι. Έτσι γίνονται σήμερα οι δουλειές. Ντόμπρα και ξηγημένα. Αν μου θες ρομάντσα, θέα στο απέραντο γαλάζιο και ηρωικούς ακρίτες με θαλασσοφαγωμένα πρόσωπα, να μη γυρεύ­εις τάλαρα. 

Α, και κάτι άλλο. Για να το διαψεύδει μετ΄ επιτάσεως ο Στουρνάρας το αίτημα των τροϊκάνων, μάλλον αληθεύει. Βρίσκεται εντελώς εντός του πλαισίου της λογικής των «δάνειων δυνάμεων» και συναρμόζει απόλυτα με τη διαπραγματευτική δεινότητα των καθ΄ ύλην αρμοδίων. 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΙΑΚΟΣ 
(ΕΦ.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-12/10/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger