Αρχική » » Θρήνος για το λουκέτο στον παράνομο τουρκοσύλλογο!

Θρήνος για το λουκέτο στον παράνομο τουρκοσύλλογο!


Η ανακοίνωση τύπου που εξέδωσε το ΔΣ της λεγόμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής», ένα κείμενο γεμάτο παράπονα, αλλά και…αποκαλύψεις για τη σημασία του παράνομου σωματείου ως φορέα διάδοσης του τουρκισμού και συσπείρωσης των τουρκοφρόνων της Θράκης…

Και μετά από όσα σας γράψαμε μόλις προχτές για το κλείσιμο του (παράνομου) κυλικείου-αναψυκτηρίου της (παράνομης) «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (G.T.G.B.), δεν στερείται ασφαλώς σημασίας να δούμε πώς αντιμετωπίζουν το θέμα και οι ίδιοι οι παραβάτες.

Το ΔΣ λοιπόν του σωματείου εξέδωσε προχτές ανακοίνωση τύπου με τον πολύ εύγλωττο τίτλο «Τελευταίος πικρός τούρκικος καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» (βρε, μπας και τους αδικήσαμε τους ανθρώπους, αυτοί φαίνεται πως έχουν μέχρι και…αίσθηση του χιούμορ!), όπου αναλίσκεται βέβαια και σε πολλές ακόμη κωμικές πομφόλυγες για την…κακιά και καταπιεστική Ελλάδα (την ώρα που η Τουρκία ασκεί…φιλελεύθερη πολιτική προς τους Έλληνες της Τουρκίας), όπως και στις συνήθεις προκλήσεις ιδίως στο τέλος, όπου γίνεται πολλάκις έκκληση προς τους «Τούρκους της Δυτικής Θράκης» για ενότητα, ομοψυχία και σκληρό αγώνα! 

Μέσα απ’ όλα αυτά όμως, εκείνο που αξίζει κυρίως να σημειωθεί (και το οποίο διαπνέει εμφανέστατα όλο το κείμενο) είναι η ξεκάθαρη ομολογία της τεράστιας σημασίας που είχε το αναψυκτήριο της παράνομης «Νεολαίας» ως χώρος συνάθροισης, συναναστροφής και όσμωσης των τουρκοφρόνων της περιοχής (πολύ χαρακτηριστικό ότι κατονομάζεται π.χ. ως «η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης») και η βαθιά στενοχώρια και οργή για την πρόσφατη εξέλιξη. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι τους πόνεσε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! Απολαύστε την ανακοίνωση, όπως τη βρήκαμε προ δύο ημερών στο τουρκοπεριοδικό «Ρόντοπ Ρουζγκαρί» (μετάφραση tourkikanea.gr):

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: «Τελευταίος πικρός τούρκικος καφές στην Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής»

«Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής από το 1928 έως σήμερα αποτελεί ένα κέντρο που προσέφερε σημαντικές υπηρεσίες προς την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης. Η χώρα μας η Ελλάδα που δεν αποδέχεται την εθνική ταυτότητα της Τουρκικής Μειονότητας, στις 29 Νοεμβρίου 1983 έκλεισε την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, επειδή έφερε στην ονομασία της την λέξη ¨τουρκική¨.
Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στερούμενη από το 1983 ενός επίσημου στάτους, συνέχισε τις δραστηριότητες της. Το κυλικείο που λειτουργούσε υπό την αιγίδα του συλλόγου, τον τελευταίο καιρό υπέστη έφοδο από την Εφορία Κομοτηνής και ασκήθηκε πίεση να κλείσει. Σκοπός είναι να εμποδιστεί η συνάντηση των Τούρκων. Διότι εδώ και πολλά χρόνια είναι το μόνο σημείο όπου μπορούνε οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης να συναντηθούνε και να συζητήσουνε τα θέματα τους. Με άλλα λόγια είναι η καρδιά των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.
Η κατάργηση αυτού του ιστορικού χώρου του στοχοποιημένου από το ελληνικό κράτος συλλόγου, όπου γίνεται ζύμωση ιδεών για την επίλυση των θεμάτων της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και ενισχύεται η ενότητα και η ομοψυχία, αποτελεί σβήσιμο από την Ιστορία.
Το σημείο αυτό στάσης όλων των ανθρώπων μας που έρχονται από τα χωριά 


στην Κομοτηνή, αποτελεί μια ζωντανή ιστορία. Για όλα τα θέματα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης που αφέθηκε στην Ελλάδα το 1923, κάτω από αυτή την στέγη ήταν που αναζητήθηκαν λύσεις και παρήχθησαν πολιτικές.

Η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής που αποτελεί έναν ζωτικό χώρο για την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης, και για τους νέους μας είναι ένα σημείο συνάντησης μετά το σχολείο, ένα χωνευτήριο.

Ως Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης παρά τις χρόνιες καταπιέσεις και όλες τις πολιτικές των διακρίσεων, προσπαθήσαμε να ζήσουμε πάντα με ψυχραιμία, μετριοπάθεια και θετικά. Ωστόσο η απώλεια του κυλικείου που κρατούσε όρθια την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής μας έχει εξοργίσει.

Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης χάνοντας την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής χάνει την επίλυση των θεμάτων, τους νέους της, τις πολιτικές που θα παραγόταν, τα έθιμα, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό της. Εν ολίγοις χάνει την αναπνοή της και τα ανακλαστικά που την κρατούνε στην ζωή.

Είναι λυπηρό την ώρα δίνονται όλα τα δικαιώματα στις μειονότητες που φιλοξενούνται από το κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας, η Ελλάδα να τηρεί μια αντίθετη στάση. Και η μητέρα πατρίδα μας Τουρκία που με την συνθήκη της Λοζάνης το 1923 μάς άφησε σε αυτή τη χώρα, και η χώρα μας η Ελλάδα που φέρει όλες τις ευθύνες για την ζωή μας, φέρουν μεγάλες ευθύνες ώστε να ζούμε εδώ με γαλήνη και ευτυχία. Αναμένουμε την εκ μέρους τους των εκπλήρωση αυτών των υποχρεώσεων.

Από σήμερα η απώλεια μας είναι μεγάλη. Η Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης πρέπει να στηρίξει την Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής. Διότι μέχρι σήμερα η Ένωση Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής στήριξε την Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης.

Σήμερα είναι καιρός για ενότητα και ομοψυχία. Σήμερα είναι καιρός να είμαστε ζωντανοί και ισχυροί. Σήμερα είναι καιρός να στηρίξουμε τον αγώνα μας. Σήμερα είναι καιρός να δώσουμε τα χέρια και να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα.
Εϊ Τούρκε της Δυτικής Θράκης! Εάν σήμερα ως κοινωνία δεν στηρίξουμε τον αγώνα μας, αύριο δεν θα βρίσκουμε κανένα να μας στηρίξει στα δικά μας θέματα»

Εξ ονόματος του Δ.Σ. της G.T.G.B.

Εμείς μετά απ’ όλα αυτά, σας παραθέτουμε μία δεύτερη φωτογραφία με τον (απελθόντα πλέον) Τούρκο πρόξενο Σάρνιτς και όλον τον…ανθό των εν Θράκη κολαούζων του σε προ μηνών εκδήλωση στην “Τουρκική Νεολαία” προς τιμήν της μάχης της Καλλίπολης και του τουρκικού ηρωισμού. Ένα μικρό μόνο από τα πάμπολλα τεκμήρια που έχουμε κατά καιρούς δημοσιεύσει και τα οποία δείχνουν πως πράγματι το παράνομο αυτό τουρκομάγαζο αποτελεί εδώ και δεκαετίες πραγματική φωλιά πρακτόρων και λακέδων του προξενείου. 

Περαιτέρω βέβαια, θα αρκεστούμε να πούμε πάλι αυτό που είχαμε γράψει προ ημερών, όταν πρωτοαναφερθήκαμε στο θέμα. Εδώ ισχύει κάτι ανάλογο με την περίπτωση του πολύ γνωστού Αλ Καπόνε. Αν δεν μπορείς να τον πιάσεις για τα άλλα του εγκλήματα, πιάσ’ τον τουλάχιστον για…φοροδιαφυγή. Όταν κάποιοι ζουν επί δεκαετίες μέσα σε καθεστώς πλήρους ασυδοσίας, χωρίς καθόλου να φυλάγονται (επειδή απλούστατα βουλευτίδια, δημαρχίδια, νομαρχίδια και λοιποί αδίστακτοι ψηφοτσομπάνηδες ή φοβικοί ραγιάδες τούς κάνουν όλα τα χατίρια), υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους συλλάβει κανείς…κλέπτοντας οπώρας! Ελπίζουμε να υπάρξει και η ανάλογη συνέχεια…

infognomonpolitics.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger