Αρχική » » «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ

«ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΚΤΕΟΥΣ


30% λιγότερες θέσεις στις στρατιωτικές σχολές.
Θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα ο ανταγωνισμός. 

Ψαλίδι» στις θέσεις εισακτέων των Στρατιωτικών Σχολών κατά 30% σε σχέση με πέρυσι, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την απόφαση που γνωστοποιήθηκε χθες, οι θέσεις εισακτέων στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων μειώνονται από το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 κατά 30%....
Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει τον σχεδιασμό των φετινών υπο­ψήφιων που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς οι Στρατιωτικές Σχολές αποτελούν το όνειρο χιλιάδων υψηλόβαθμων μαθητών, αφού προσφέρουν άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Η απόφαση του υπουργείου Άμυνας να μειώσει στο 1/3 τις θέσεις των εισακτέων σε πρωτοκλασάτες σχο­λές, όπως Μονίμων Υπαξιωματικών, Ικάρων, Ευελπίδων και στα Στρατιωτικά τμήματα Νοσηλευτικής, Ψυχολογίας, Φαρμακευτικής κ.ά, δυσκολεύει την προσπάθεια των υποψήφιων. 

Ως εκ τούτου, θεωρείται σίγουρο ότι θα αυξηθεί κατακόρυφα ο ανταγωνισμός, αφού τις κατά 30% λιγότερες θέσεις θα διεκδικήσει ίσος ή και μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά ότι στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωμα­τικών από 273 θέσεις που είχαν διατεθεί πέρυσι, φέτος θα δοθούν μόλις 191. Στη σχολή Ευελπίδων οι εισακτέοι για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος δεν θα ξεπεράσουν τους 170 από 244 πέρυσι. Όσοι ενδιαφέρονται για τη σχολή Ναυτικών Δοκίμων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα εισαχθούν μόλις 33 άτομα, ενώ 58 υποψήφιοι θα κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα σπουδάζοντας στη σχολή Ικάρων. Τέλος, για τη σχολή Τεχνικών Υ­παξιωματικών Αεροπορίας όπου πέρυσι είχαν εισαχθεί 204 υποψή­φιοι, φέτος θα φοιτήσουν 142. 

Ελληνική Αστυνομία 

Ακόμη πιο άσχημα, πάντως, είναι τα νέα για όσους προσβλέπουν στις σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας. Όπως έγινε γνωστό, για τα επόμενα δύο χρόνια, οι σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας δεν θα δεχθούν εισακτέους. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη σχετική από­φαση που έλαβε, επικαλέστηκε όσα προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλαδή αναστολή των προσλήψεων για τα έτη 2013 και 2014 για το συγκεκριμένο υπουργείο. Στο Μεσοπρόθεσμο προβλέπεται ακόμη, ότι οι Αστυνομικές Σχολές θα ξαναδεχτούν εισα­κτέους μετά δύο χρόνια, με τον αριθμό των θέσεων να μην ξεπερνά τον αντίστοιχο του 2012. 

ΤΩΝ Ν. ΤΡΙΓΚΑ-Μ. ΝΙΒΟΛΙΑΝΙΤΗ 
(ΕΘΝΟΣ-21/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger