Αρχική » » Οι πρώην και οι επόμενοι

Οι πρώην και οι επόμενοι


Ο (ελληνικού τύπου) κοινοβουλευτισμός είναι μάθημα αγάπης και σεβασμού των αναμνήσεων. Δεν βλέπετε πόσα προνόμια δίνει στους βετεράνους προέδρους; 

Αναρωτιόταν χθες η «Ακίς» για ποιον λόγο η Άννα-θα μειω­θούν τα σύνορα-Μπενάκη έχει ακόμα γραφείο στη Βουλή ως πρώην πρόεδρος. Παραδοξότητα φα­ντάζει, τωόντι. Σαν να δικαιούται δω­μάτιο στο σπίτι και ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι ο/η πρώην σύζυγος. Αλλό­κοτο δείχνει και στην περίπτωση Πετσάλνικου. Μυστήριο στου Σιούφα. Λες και το...
πολίτευμα (μαζί και το κτί­ριο όπου στεγάζονται οι κρισιμότερες λειτουργίες του) είναι πολυκατοικία και οι βετεράνοι πρόεδροι Βουλής, οι πάλαι ποτέ πρωθυπουργοί και άλλες παλιές, ρυτιδιασμένες αναμνήσεις της τηλεόρασης δικαιούνται μόρια, χώρο στην ταράτσα για να απλώνουν σώ­βρακα και πρόσβαση στον κήπο (τον Εθνικό) για να παίζουν τα εγγονάκια. 

Όλα τα παραπάνω φαντάζουν «αλλό­κοτα», «παράδοξα» και «μυστήρια», αν είσαι σχετικά άνετος και τα εξετά­ζεις νηφάλια. Αν, όμως, βλέπεις τον ΔΕΗτζή να έρχεται να σου κόψει το ρεύμα επειδή δεν πλήρωσες τον λογα­ριασμό, σου φαίνονται εξοργιστικά και εξαιρετικά πειστικός λόγος για να τα πάρεις στο κρανίο και ν' αρχίσεις τη δυναμική «αντιπολίτευση». Από πού κι ως πού οι πρώην νοικάρηδες της εξουσίας παίρνουν μόρια στην πολυ­κατοικία και πληρώνουν οι ιδιοκτήτες (ο λαός) τα κοινόχρηστα τους; 

Χαλασμός Κυρίου 

Και σαν να μην έφτανε το χωροταξικό, δηλαδή η παροχή γραφείων σε νυν άχρηστους για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, υπάρχει και το αμιγώς πρακτικό: Το εκκαθαριστικό εν τη πα­λάμη και ούτω βογγήξομεν (εμείς οιφορολογούμενοι). Στα γραφεία των παλαίμαχων σωτήρων πρωθυπουργών και προέδρων της Βουλής εργά­ζεται κόσμος και ντουνιάς. Το ρήμα «εργάζεται», βέβαια, μην το παίρνετε κι εσείς τοις μετρητοίς. Αυτοί οι υπερτυχεροί λογίζονται ως εργαζόμενοι. Τοιουτοτρόπως ο άνεργος οικοδόμος από το Βαρθολομιό Ηλείας σκάει τάλαρα (που δεν έχει) για να βολεύουν «βύσματα» ακόμα και στα γεράματα τους ο κάθε λυκόσχημος πρεσβύτης και η κάθε μουμιοποιημένη Καπνικαρέα που πέρασαν ένα φεγγάρι από θέ­ση εξουσίας. 

Αν έχετε πολλά διαμερίσματα και εισπράττετε νοίκια -άρα διαθέτετε χρόνο για πειραματισμούς-, μπορεί­τε να αποπειραθείτε να βολτάρετε μέχρι τη Βουλή και να συναντήσετε έναν ή μια «πρώην στο γραφείο εκάστου. Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να συ­ναντήσετε υπάλληλο (δεινοί παίκτες τέτρις, πασιέντζας και ναρκαλιευτή) του γραφείου. Τους ίδιους τους δεινο­σαύρους αποκλείεται! Λίγη αιδώς δεν βλάπτει. 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-14/11/2012) 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger