Αρχική » » Στοιχειωμένα ανέκδοτα

Στοιχειωμένα ανέκδοτα


Το «Αλβανός τουρίστας», που έλεγαν μερικοί με αφελή αυταρέσκεια, επέστρεψε με τόκο στους αποστολείς και προσεχώς με καλάσνικοφ! 

Ο Σαλί Μπερίσα είναι πρωθυ­πουργός της Αλβανίας. Και παλιότερα ήταν, αλλά έφυγε τρέχοντας σαν το τσιρίτι, επειδή μερι­κές δεκάδες χιλιάδες ένοπλοι και εξαγριωμένοι συμπολίτες του θεωρούσαν ότι τους έφαγε τα λεφτά μέσω παρατραπεζών. Οι Αλβανοί δεν είναι κα­λόβολοι άνθρωποι. Δεν θέλουν να φάνε (τα δικά τους) μαζί σου, αν δεν σε έχουν καλέσει....


Να φάνε τα δικά σου (εδάφη) χωρίς να κληθούν, γίνεται. Ρωτήστε τους Σέρβους του Κοσόβου να μάθετε πως. Το ανάποδο είναι ανέ­φικτο, να τους φας τα δικά τους. Πα­ρότι κατηγορηθείς ως λαμόγιο, ο Μπερίσα παραμένει Αλβανός. Οι Αλ­βανοί, εν γίνει, δεν είναι συνηθισμένοι στα όπεν γκοβ, τουίτερ, κοινωνική δικτύωση, φέισμπουκ και μάι σπέις. Ό,τι θέλουν να κατορθώσουν το κυνηγούν με μια κουμπούρα, μια καλοακονισμένη λάμα, ένα κατσαβίδι, μια συμ­μαχία με το ΝΑΤΟ κι έναν Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ (θεός σχωρέσ΄ τον). Τώ­ρα τους άνοιξε η όρεξη για μια μερίδα Πρέβεζα με μπόλικη Τσαμουριά και δυο καντάρια Γιάννενα. Δεν πρόκει­ται περί αστείου. Τα θέλουν. Τους βά­ζει και η Τουρκία να τα θέλουν, οπό­τε τα θέλουν ακόμα πιο πολύ. Έρχονται κι εκλογές... 

Μάλτα γιοκ 

Έβγαλε, που λέτε, ο Σκιπέριος πρωθυπουργός λόγο για τα σύνορα της χώρας του, που «φτάνουν μέχρι την Πρέ­βεζα» (έβαλε μέσα και Σκόπια, Πρέσεβο, Ποντγκόριτσα - μόνο τη Γιούτα και τη Μοντάνα των ΗΠΑ παρέλει­ψε). Η στιβαρή ελληνική αντίδραση ήταν να ακυρώσει ο υπουργός Εξωτερικών (Αβραμόπουλος λέγεται) το ταξίδι του στην Αλβανία. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της στήλης, λόγω της ακύρωσης έκοψε η μα­γιονέζα που έφτιαχνε ο σεφ του Μπερίσα και του χάλασε επίσης ο αποκωδικοποιητής της τηλεόρασης. 

Δυστυχώς, για όλους μας, όσο λαμόγια κι αν είναι οι Αλβανοί πολιτι­κοί, παραμένουν Αλβανοί. Δηλαδή, χαρακτηρίζονται από μεγαλοϊδεατισμό και φιλοπόλεμο πνεύμα. Μπορεί ολόκληρος ο πλανήτης να τους κο­ροϊδεύει και να τους χλευάζει για τη φτώχεια τους και το ληστρικό πνεύμα της μαφίας που έχουν εξαγάγει, αλλά μπορούν να κάνουν τεράστιες ζημιές. Είναι σε θέση να νικήσουν οργανω­μένες χώρες και να επεκτείνουν τα σύνορά τους. Αυτό κυρίως το κατορ­θώνουν επειδή η φιλαργυρία των πολιτικών τους δεν προηγείται του πα­τριωτισμού. 

Η δική μας «ελίτ» είναι τόσο χαμηλοτάβανη, που μπορεί να ηττηθεί ακόμα κι από τη Μάλτα. 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - 30/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger