Αρχική » » Η... ημέρα των (δύο) στρατηγών

Η... ημέρα των (δύο) στρατηγών


0 Κωσταράκος είδε τον Χρηστίδη για όσα είπε σχετικά με το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η συνέντευξη του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού — αντιναυάρχου Κοσμά Χρη­στίδη την Κυριακή στην εφημερίδα «Real News» και όσα είπε για το αξι­όμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων συ­νεχίζουν να βρίσκονται στο επίκε­ντρο των συζητήσεων τόσο της πο­λιτικής όσο και της στρατιωτικής ηγεσίας...
 

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και στον απόηχο της συνέντευξης Χρηστίδη, υπήρ­ξε συνάντηση του αρχηγού του Γε­νικού Επιτελείου Ναυτικού με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο. Βασικό θέμα της συ­ζήτησης ήταν όχι η απόφαση του αντιναυάρχου Χρηστίδη να μιλήσει, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε ενημερώσει τους υπόλοιπους αρχηγούς για τις προθέσεις του, δηλαδή εκτός από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, τους αρ­χηγούς ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Αντώνη Τσαντηράκη και τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Γκίνη. 

Κατά τη διάρκεια αυτής της συ­νάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα, ο κ. Χρηστίδης φέρεται να είπε στον στρα­τηγό Κωσταράκο ότι σε πρόσφατη σύσκεψη που είχαν και στην οποία συζητήθηκε το θέμα των μειώσε­ων τόσο στις λειτουργικές δαπάνες όσο και στους μισθούς των στρατι­ωτικών είχε εκφράσει τον προβληματισμό του και την άποψη ότι κά­ποιος πρέπει να μιλήσει. 

Την ίδια στιγμή και παρά τα όσα σοβαρά προβλήματα αντιμετωπί­ζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις λόγω των μειώσεων που έχει επιβάλει η τρόικα και υλοποιεί η κυβέρνηση, έμπειροι επί των στρατιωτικών θε­μάτων θεωρούν ότι η ενέργεια του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις και προκαλεί δυσμενή σχόλια για το κύρος των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Υπενθυμίζεται, πάντως, όπως από την προπερασμένη Κυριακή εί­χε αποκαλύψει η «κυριακάτικη δη­μοκρατία», ότι σε κατάσταση νευρι­κής κρίσης βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας. 

Οι σαρωτικές περικοπές τα δυό­μισι τελευταία χρόνια στους μι­σθούς των στελεχών, καθώς και στις λειτουργικές δαπάνες του Στρατεύ­ματος, που και στις δύο περιπτώ­σεις αγγίζει το 50%, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μείγμα που απειλεί να τινάξει στον αέρα, πέρα από το ηθι­κό, και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Η εξέλιξη αυτή, απόρροια των απαιτήσεων της τρόικας και των μνημονιακών πολιτικών που ακο­λουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, νομοτελειακά οδη­γεί τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρί­δας μας σε επιχειρησιακή «ύφεση» και ανασχεδιασμό της στρατηγικής τους στη βάση των νέων οικονομι­κών δεδομένων. Είναι γεγονός ότι την κατάσταση αυτή γνωρίζουν πο­λύ καλά τόσο η πολιτική όσο και η στρατιωτική ηγεσία. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλαν και τα ισοδύναμα που βρέθηκαν, δεν κατάφεραν να πείσουν τους δανει­στές μας ότι δεν πρέπει να υπάρξουν άλλες περικοπές στις Ένοπλες Δυνάμεις. 

(Εφ. Δημοκρατία-27/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger