Αρχική » » «Χαράτσι» από την τσέπη τους

«Χαράτσι» από την τσέπη τους


Οι αξιωματικοί επιβαρύνονται το τέλος στη ΔΕΗ

H Πολιτεία εμφανίζεται να ζητάει από στρατιωτικούς που διαμένουν σε Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) να πληρώνουν το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών από την τσέπη τους, σύμφωνα με έγγραφες καταγγελίες της Ενωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πρόκειται για το περίφημο δηλαδή χαράτσι της ΔΕΗ, που είχε εφεύρει ο «ύπαρχος» του «Τιτανικού», σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος...


Πιο συγκεκριμένα, η ένωση καταγγέλλει: «Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν προκύψει από συναδέλφους που στεγάζονται σε Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου, τόσο κατά το έτος 2011 όσο και κατά το τρέχον έτος 2012 κλήθηκαν να καταβάλουν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το Ενιαίο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ). Οπως είναι γνωστό, τα υπόψη στρατιωτικά οικήματα είναι ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Αμυνας (ΤΕΘΑ). Με σχετική διαταγή που έχει κοινοποιηθεί στις Διαχειρίσεις Χρηματικού των Μονάδων, οι ενοικιαστές των ΣΟΑ καλούνται να πληρώσουν το ΕΕΤΗΔΕ εκ μέρους του ΤΕΘΑ και στη συνέχεια, προσκομίζοντας τη σχετική απόδειξη, να λάβουν με τη μορφή προκαταβολής το ποσό που κατέβαλαν ως τέλος με τη μορφή προκαταβολής εκ της Παγίας Προκαταβολής των Μονάδων, υπογράφοντας απόδειξη λήψεως προκαταβολής. 
Πέραν του γεγονότος ότι ουσιαστικά βαρύνονται οι Πάγιες Προκαταβολές των Οικείων Διαχειρίσεων Χρηματικού, οι συνάδελφοι παραμένουν “χρεωμένοι” με τα αντίστοιχα ποσά, έως ότου λάβουν αυτά τα χρήματα πίσω, είτε από την Εφορία είτε από τον νόμιμο ιδιοκτήτη των ακινήτων (ΤΕΘΑ). Στην πραγματικότητα, δύο υπηρεσίες του Δημοσίου μεταφέρουν χρήματα η μία στην άλλη, με έναν αριθμό στρατιωτικών να οφείλει κάποια στιγμή (ακαθόριστη) την επιστροφή αυτών των χρημάτων στις Διαχειρίσεις Χρηματικού των Μονάδων».

Και σε διαθεσιμότητα;

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατίας», έχουν καταρτιστεί από το ΓΕΕΘΑ οι λίστες με τα ονόματα στρατιωτικών οι οποίοι έχουν μπροστά τους δίκες κυρίως για ποινικά και σοβαρά αδικήματα. Οσοι έχουν ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις και μέχρι αυτές να τελεσιδικήσουν θα τεθούν σε αργία. Είναι η πρώτη φορά που η αργία θα ενεργοποιηθεί στις Ε.Δ. Μέχρι τώρα υπήρχε μόνο η «ποινή» της διαθεσιμότητας, κατά τη διάρκεια της οποίας ο στρατιωτικός ελάμβανε τα τρία τέταρτα των αποδοχών του. Η συγκεκριμένη απόφαση αφορά μερικές δεκάδες αξιωματικούς, αν και ακόμη οι λίστες «χτενίζονται», ωστόσο τέτοιες ενέργειες δυναμιτίζουν την κατάσταση και μεγαλώνουν την οργή των στελεχών.


(Εφ.Δημοκρατία-26/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger