Αρχική » » SOS προς το Πεντάγωνο από την αμυντική βιομηχανία.

SOS προς το Πεντάγωνο από την αμυντική βιομηχανία.


Πρωτοβουλίες για την ανάπτυξη της παραγωγής και της προώθησης των προϊόντων στο εξωτερικό. 
Διαδοχικές συναντήσεις είχε χθες ο Πάνος Παναγιωτόπουλος με τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής και Άμυνας και του ΣΕΚΠΥ. 

Σειρά δράσεων και πρωτοβουλιών γιο την υποστήριξη της εξωστρέφειας καθώς και την ανάπτυξη της εγχώριας παραγωγικής βάσης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας σχεδιάζει να αναλάβει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας....
Στο πλαίσιο αυτό προγραμματί­ζεται ο συνδυασμός των επίσημων επισκέψεων που θα έχει από τούδε και στο εξής η πολιτική ηγεσία του Πενταγώνου στο εξωτερικό με την προώθηση των προϊόντων που παράγουν οι πολεμικές μας βιομηχα­νίες, πρακτική που ήδη εφαρμόζει μια πλειάδα χωρών-μελών του ΝΑ­ΤΟ και όχι μόνο. 

Οι τρόποι υλοποίησης των παραπάνω δράσεων αναζητήθηκαν κατά τις διαδοχικές συναντήσεις που είχε χθες ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής και Άμυνας και του Συνδέσμου Ελλή­νων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλι­κού (ΣΕΚΠΥ). «Ξεκαθαρίσαμε ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να εί­μαστε δίπλα τους, να τους στηρίξου­με, να στηρίξουμε πρωτοβουλίες εξωστρέφειας, να συνδυάσουμε επίσημες επισκέψεις στο εξωτερικό με δικά τους ανοίγματα και να βοη­θήσουμε τα ανοίγματα αυτά προς άλλες χώρες. Όπως, επίσης, να στη­ρίξουμε την παραγωγική τους δραστηριότητα στο εσωτερικό της χώ­ρας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος. 

Από την πλευρά του, ο πρό­εδρος του ΣΕΚΠΥ Τάσος Ροζολής, αφού προηγουμένως χαρακτήρισε την κατάσταση στην ελληνική αμυ­ντική βιομηχανία «ιδιαίτερα κρίσι­μη», εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα οπό τις προσπάθειες που καταβάλλονται θα βελτιωθεί η κατάσταση στο μέλλον. 

Να σημειώσουμε πως σε ό,τι αφορά την πολεμική μας βιομηχανία και ιδιαίτερα τις επιχειρήσεις που έχει υπό τον έλεγχό του το ελ­ληνικό Δημόσιο, μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να προ­χωρήσει σύντομα στην ιδιωτικοποί­ηση τους. Προς αυτήν την κατεύ­θυνση ήδη ορισμένες οπό τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του πλανήτη έχουν εκφράσει -στο πα­ρασκήνιο- το ενδιαφέρον τους να λάβουν μέρος στις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, της ΕΑΒ, αλλά και της ΕΛΒΟ, έχοντας, βεβαίως, το βλέμμα τους στραμμένο στην «προίκα» του επόμενου δεκαπενταετούς εξοπλιστικού προγράμ­ματος των Ε.Δ., ύψους αρκετών δισ. ευρώ. 

ΓΙΩΡΓ. ΔΙΟΝ. 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-22/11/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger