Αρχική » » Οι στρατηγοί κρατούν «ανοιχτή» την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες!

Οι στρατηγοί κρατούν «ανοιχτή» την αύξηση της θητείας στους 12 μήνες!


 Επιμένουν (παρά την άρνηση Παναγιωτόπουλου στη Βουλή) ότι η απόφαση έχει ληφθεί και μένει μόνο η εφαρμογή της. 

ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ συνεχίζουν να αφήνουν οι στρατηγοί το θέμα της αύξησης της στρατιω­τικής θητείας από τους εννιά στους 12 μήνες, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν από λίγο και­ρό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος στη Βουλή επί της ουσίας ξεκαθάριζε ότι τέτοιο θέμα δεν απασχολεί την κυ­βέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουρ­γείου, τουλάχιστον αυτή τη χρονική στιγμή... 

«Το θέμα της αύξησης της στρατιωτικής θητείας δεν έχει "παγώσει". Εκκρεμεί». Η άποψη αυτή προέρχεται από κορυφαία στρατιωτική πηγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με δημοσίευμα του αμυντικού σάιτ onalert.gr. Η θέση αυτή, πάντως, έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πρόσφατη απά­ντηση Παναγιωτόπουλου στη Βουλή για το θέμα, σύμφωνα με την οποία «το ζήτημα της αύξησης της θητείας έχει παγώσει για να δι­ερευνηθούν οι επιπτώσεις που θα έχει στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς». Την ίδια στιγμή, όμως, οι στρατιωτικοί επιμένουν ότι η απόφαση για θητεία τουλάχιστον 12 μηνών έχει ληφθεί και απομένει να δοθεί το πράσι­νο φως από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς οι οποίοι στηρίζουν την κυβέρνηση για να τεθεί σε εφαρμογή! 

Υπενθυμίζεται ότι μόλις στις 2 Δεκεμβρίου η «κυριακάτικη δημοκρατία» είχε αποκαλύ­ψει ότι οι συναρμόδιες διευθύνσεις του ΓΈΕΘΑ προτείνουν στη στρατιωτική ηγεσία σαρω­τικές αλλαγές στα μέχρι σήμερα δεδομένα που αφορούν τη στράτευση των νέων. Οι προτά­σεις αυτές κάνουν λόγο γιο αύξηση της στρατιωτικής θητείας κατά δύο μήνες, για παρου­σίαση των νέων αμέσως μετά το λύκειο, για σαρωτικές αλλαγές στον τρόπο εκπαίδευσης! 

Ειδικότερα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υποχρεωτική στράτευση με την ολοκλήρω­ση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή τη συ­μπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας, αύ­ξηση της στρατιωτικής θητείας στους 11 μήνες, από τούς εννιά που είναι σήμερα, τέσ­σερις συνεχόμενες σειρές κατάταξης (ΕΣΣΟ) μέσα στον χρόνο, καθώς και σαρωτικές αλλα­γές στον τρόπο εκπαίδευσης των στρατευσίμων περιέχει η πρόταση των συναρμόδιων δι­ευθύνσεων του ΓΕΕΘΑ για τη στρατιωτική θητεία η οποία βρίσκεται στα χέρια της στρατιωτικής ηγεσίας. 

Οι αλλαγές που προτείνονται για τη στρατιωτική θητεία εφόσον υιοθετηθούν από την πολιτική ηγεσία και μετά και από την τρικομματική κυβέρνηση, αναμένεται να φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή χιλιάδων νέων ανθρώ­πων και φυσικά και των οικογενειών τους. 

(Εφ.Δημοκρατία-31/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger