Αρχική » » Παναγιωτόπουλος-Καράμπελας: Υποκύπτουν στον πολιτικό εκβιασμό Σωτηρόπουλου για το ΜΤΣ!

Παναγιωτόπουλος-Καράμπελας: Υποκύπτουν στον πολιτικό εκβιασμό Σωτηρόπουλου για το ΜΤΣ!


• Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτης Καράμπελας ετοιμάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ρύθμιση που θα καλύπτει αναδρομικά τις παρανομίες στο ΜΤΣ. 
• Το κεφάλι κάτω φαίνεται πως βάζουν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς ετοιμάζονται να καλύψουν με νομοθετική ρύθμιση τις παρανομίες της διοίκησης του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κρατώντας σε ομηρία 145.000 στρατιω­τικούς.
• Παναγιωτόπουλος και Καράμπελας υποκύπτουν στον πολιτικό εκβιασμό του Προέδρου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Χαράλαμπου Σωτηρόπουλου. 
• Επί τρείς εβδομάδες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος δεν έχει απαντήσει στην ευθεία πρόκληση του προέδρου του ΜΤΣ. Τώρα « διαρρέει» ότι θα καλύψουν εκ των υστέρων τις παρανομίες… 

Το κρέας… ψάρι αποφάσισε να βαφτίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο θέμα του Μετοχικού Ταμεί­ου Στρατού (ΜΤΣ). Οι Πάνος Παναγιωτόπουλος και Παναγιώτης Καράμπελας, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο, είναι έτοιμοι να περάσουν νομοθετική ρύθμιση με την οποία και θα ...
καλύπτουν απόλυτα τον Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο για τις παρανομίες που έκανε τα προηγούμενα χρόνια στο ΜΤΣ! Έρχονται, δηλαδή, εκ των υστέρων να νομιμοποιήσουν μια παρανομία (την οποία έχει ομολογήσει ο πρόεδρος του ΜΤΣ τόσο στα πρακτικά του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου, όσο και με συνέντευξή του στο ΧΩΝΙ, 25/11/12)! Υ­πουργός και υφυπουργός υποκύπτουν ουσιαστικά στον... πολιτικό εκβιασμό που τους έκανε, με όπλο τη (μη) χορήγηση του μερίσματος στους στρατιωτικούς ο Χ. Σωτηρόπουλος! 

Σα να μην έφτανε αυτό, ξέρετε ποια είναι η δικαιολογία που περιφέρουν Παναγιωτόπουλος και Καράμπελας στους διαδρόμους του υπουργείου; Ότι το ίδιο είχε γίνει και πριν από 15 χρόνια! Μόνο που, κύριοι υπουργοί, αυτά ακρι­βώς τα ευτράπελα συνθέτουν το πλιά­τσικο του ΜΤΕ, όπου -όπως καταγρά­φουν οι ίδιοι οι Οικονομικοί Επιθεωρη­τές του υπουργείου σας στο πόρισμα που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ (28/10/12)- είχε στηθεί ένα πάρτι ύψους 614 εκατ. ευρώ στις πλάτες 145.000 στρατιωτι­κών… 

Πώς ακριβώς έχουν όμως τα πράγ­ματα; Μετά τη συνέντευξη του Χαράλα­μπου Σωτηρόπουλου, Το ΧΩΝΙ προσπά­θησε επί τρεις εβδομάδες να πάρει μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον Πάνο Παναγιωτόπουλο, αναφορικά με τις απειλές του προέδρου του Μετοχικού Ταμείου, ώστε να ενημερώσουμε τους στρατιω­τικούς σχετικά με το τι ακριβώς επρό­κειτο να συμβεί. Δυστυχώς, σε όλο αυτό το διάστημα, ο κ. Παναγιωτόπουλος δεν θέλησε να απαντήσει στις συνεχείς ε­ρωτήσεις, κάτι που κάνει ακόμη και τους πιο καλόπιστους ανθρώπους (όπως ε­μείς) να αναρωτιόμαστε. 

Παρά την υπουργική σιγή, από πη­γές μας στο υπουργείο ενημερωθήκαμε ότι -την ίδια ώρα- ετοιμάζεται ειδική νομοθετική ρύθμιση για το θέμα του Μετοχικού Ταμείου. Μαντέψτε τι έγινε, όταν -και πάλι- προσπαθήσαμε να μά­θουμε τι είδους ρύθμιση θα είναι αυτή και για ποιο λόγο θα πραγματοποιηθεί: Καμία επίσημη απάντηση! Δεύτερη άρ­νηση απάντησης αναφορικά με την υ­πόθεση που «καίει» 145.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι πλήρωσαν με τον ιδρώτα τους το Μετοχικό Ταμείο Στρατού, είδαν τα χρήματά τους να κάνουν φτερά λόγω συνεχιζόμενων κακοδιαχειρίσεων (και όχι μόνο) και έχουν κάθε δικαίωμα να πληροφορηθούν αν θα πάρουν μέρισμα τα Χριστούγεννα, αν όπως απείλησε ο Σωτηρόπουλος- θα τους ζητήσουν, μέσω Δ.Ο.Υ, να επιστρέψουν τα μερίσματα της τελευταίας διετίας και, βεβαίως, αν θα τιμωρηθεί κανείς για το πλιάτσικο στο ΜΤΣ. 

Το ΧΩΝΙ όμως δεν σταμάτησε εκεί τη μάχη για την αναζήτηση της αλήθειας. Έτσι, από το υπουρ­γείο, μαθαίνουμε πως η νομο­θετική ρύθμιση που ετοιμάζε­ται θα καλύπτει τον κ. Σωτηρόπουλο (ο πολιτικός εκβι­ασμός του πέτυχε απόλυ­τα, λοιπόν) για τις ενέργειές του τα προηγούμε­να χρόνια και τη χορή­γηση του μερίσματος παράνομα (αφού ο νόμος απαγορεύει τη διανομή μερί­σματος τις περιό­δους που το ΜΤΣ είναι ζημιογόνο), βαφτίζοντας πα­ράλληλα μια ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ πα­ρανομία ως απλή παρατυπία (στο μυαλό του υπουργού και του υφυπουργού)! Το μό­νο καλό σε αυτή την περίπτωση, είναι πως οι απόστρατοι -που δε φταίνε, βέβαια, σε τί­ποτα επειδή κάποιοι έστησαν πάρτι εκατομμυρίων με τον ιδρώτα τους- θα λά­βουν το μέρισμά τους (έστω και μειωμέ­νο κατά 25%) τα Χριστούγεννα. Την ίδια ώρα βέβαια θα παραμείνουν όμηροι της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας και του ε­κάστοτε κ. Σωτηρόπουλου, καθώς ουσι­αστική λύση στο θέμα δεν δίνεται, παρά μόνο ένα νομικό μπάλωμα, το οποίο και καλύπτει μόνο τον πρόεδρο του ΜΤΣ. Έτσι λοιπόν, αν τα επόμενα χρόνια κά­ποιος αποφασίσει να «εκβιάσει» και πά­λι την πολιτική ηγεσία, μπορεί να το κάνει άνετα, φτάνει να υποστηρίξει πως είναι αποφασισμένος να σταματήσει τη διανομή μερίσματος και να απαιτήσει να επιστραφούν τα χρήματα που δόθη­καν παράνομα τα τελευταία χρόνια από το ΜΤΣ στους απόστρατους. Δηλαδή, όταν δε θα πετυχαίνει ο πολιτικός εκβι­ασμός τη νύφη θα την πληρώνουν και πάλι οι 145.000 στρατιωτικοί, που θα βλέπουν διαρκώς τον ιδρώτα του προ­σώπου τους να γίνεται αντικείμενο εκ­μετάλλευσης και διαπραγματεύσεων από άτομα βολεμένα σε καρέκλες και αξιώματα. 

Το ΧΩΝΙ αποκάλυψε το 20ετές πλιάτσικο στο ΜΤΣ 

• Νομιμοποιούν την παρανομία 

Ας κάνουμε όμως μία σύντομη αναδρομή στο μεγάλο σκάνδαλο του Μετοχι­κού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) που αποκάλυψε Το ΧΩΝΙ με συνεχόμενα δημο­σιεύματα. Στο φύλλο 30 (21/10/2012), αποκαλύψαμε το πάρτι εκατομμυ­ρίων που γινόταν στις πλάτες των στρατιωτικών, με τα δισεκατομμύρια που χά­θηκαν ως δια μαγείας από τα ταμεία του ΜΤΣ. Τεράστια χρηματικά ποσά που δί­νονταν με τη μορφή δανείων σε... άγνωστους παραλήπτες, μια Τράπεζα η οποία χάθηκε μέσα από τα χέρια του ΜΤΣ (Γενική Τράπεζα) και φυσικά δεκάδες ακίνητα τα οποία πουλήθηκαν ή απλά... εξαφανίστηκαν. 

Μία εβδομάδα αργότερα, ΤΟ ΧΩΝΙ επανήλθε, αποκαλύπτοντας την Ειδική Οικονομική Επιθεώρηση του υπουργείου, σύμφωνα με την οποία 614 εκατομμύρια ευρώ έκαναν... φτερά, καθιστώντας το ΜΤΣ από κερδοφόρο, ζημιογόνο. Τεύχος 32 (4/11/2012) και ΤΟ ΧΩΝΙ… ξαναχτυπά, επισημαίνοντας το νομικό πρόβλημα που υφίσταται με τη διανομή των μερισμάτων, καθώς σύμφωνα με το νόμο, από τη στιγμή που το Ταμείο δεν είναι κερδοφόρο, απαγορεύεται να μοιράζει μέρισμα. Με άλλα λόγια, οι απόστρατοι -παρότι πλήρωναν εισφορές μια ζωή- θα στερούνταν το μέρισμά τους γιατί κάποιοι, υπό την κάλυψη (αν όχι με την προτροπή) των ε­κάστοτε πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας έκαναν πάρτι με το υστέρημά τους! Οι αντιδράσεις γίνονταν ολοένα και μεγαλύτερες, με το ΧΩΝΙ να βρίσκεται πάντα στο πλευρό των στρατιωτικών. 

Μία εβδομάδα αργότερα (11/11/2012) και στο φύλλο 33, οι αποκαλύψεις συνεχίζονται σχετικά με την περιουσία του ΜΤΣ, τη οποία -όλως τυχαίως- βρέθηκε να εκμεταλλεύεται πολιτικό πρόσωπο (λέγε με Άκη), ενώ στο φύλλο 35 (25/11 /2012), ο πρόεδρος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος, μέσω της εφημερίδας μας, απειλούσε Παναγιωτόπουλο, Καράμπελα και... στρατιωτικούς: «Εάν δεν τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες, εγώ δεν μπορώ να έχω μια κοινωνική αντίληψη και ευαισθησία και να πληρώνω το μέρισμα όντας γνώστης ότι είναι παράτυπο, ο υπουργός να βλέπει την έκθεση, να βλέπει ότι είναι παρανομία και να το στέλνει στον εισαγγελέα, κι από την άλλη ο κ. υπουργός -ο κάθε υπουργός, δεν μου το είπε αυτός να είμαι ειλικρινής… παλιότερα μου το 'χαν πει- να λέει: όχι, θα δώσεις το μέρισμα. Τι λες ρε φίλε; Εγώ Θα το δίνω, εγώ θα είμαι υπεύθυνος, εσύ θα με στέλνεις στον εισαγγελέα;». 

Παρά ταύτα, Παναγιωτόπουλος και Καράμπελας αποφάσισαν -όπως όλα δείχνουν- να κάνουν τεμενάδες στον πρόεδρο του ΜΤΣ. Τι συμπέρασμα βγάζετε εσείς; 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΑΡΑΝΗΣ
(Εφ. ΤΟ ΧΩΝΙ-16/12/2012) 





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger