Αρχική » » Χίλιες βαλίτσες αργότερα

Χίλιες βαλίτσες αργότερα


 Γκίνια! Το πλοίο της αγάπης «Η ωραία Siemens» έπαψε να εκτελεί το δρομολόγιο Χριστοφοράκος - Τσουκάτος - ΠΑΣΟΚάρα (Τι... κρίμα!) 

Έγραφε χαιρέκακα, βιτριολικά η «δημοκρατία»: «Κάνουν έρανο (!) στο ΠΑΣΟΚ. Σε δει­νή οικονομική κατάσταση, το πάλαι ποτέ κραταιό κίνημα ψάχνει χρήματα για επιβίωση». Στη συνέχεια του άρθρου-κηδειόσημου για τα δημοσιονο­μικά του κόμματος που «αποξήρανε» τα δημόσια ταμεία, γίνεται μνεία για τη σχετική καμπάνια που...
κάνει ο γενι­κός διευθυντής της πράσινης συνάξεως Νίκος Σαλαγιάννης - ένας πωγωνάτος γόης (εισαγωγή από τη δεκαε­τία του '80) που ομοιάζει κάπως του Ντ' Αρτανιάν: «Σε δραματικούς τό­νους απευθύνεται στους συντρόφους και στις συντρόφισσες, σημειώνοντας: "Με πλήρη επίγνωση των πρωτόγνωρων συνθηκών, των σκληρών κατα­στάσεων αλλά και των έντονων προ­βληματισμών που υπάρχουν σε όλους μας, σου απευθύνω αυτή την αποστο­λή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ. Για να ζη­τήσω τη στήριξη σου-την οικονομική στήριξη. Γιατί η παράταξη μας είναι σε δεινή οικονομική κατάσταση». Το ύφος και το πνεύμα του σαλαγιάννειου προσκλητηρίου φιλανθρωπικού πασοκισμού παραπέμπει στη λογοτε­χνική σχολή των βαγονιών του ΗΣΑΠ και των τραπεζοκαθισμάτων του Θησείου, της πλατείας Συντάγματος και του Μοναστηρακίου, όπου ακούμε απαγγελίες δραματικών ρό­λων (είθισται να είναι της κλασικής μανιέρας «πτωχός, ασθενής, οικογε­νειάρχης, άτυχος και άνεργος»). 

Σεναριακά προβλήματα 

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συλλέ­κτες δωρεών (πιο λαϊκά «επαίτες») στις πλατείες και τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι πιο πειστικοί από τον Σαλαγιάννη. Η τεκμηρίωση τους είναι πιο συναρπαστική: «Κυρίες, κύριοι, συγγνώμη για την ενόχληση που σας κάνω, αλλά δεν είμαι ζητιά­νος. Δεν έχω τα οικονομικά μου έξο­δα για να ζήσω. 

Είμαι ο Μπαράκης Ομπαμάκης από την Κρήτη, που βγήκα στην εκ­πομπή του Γιώργου Αυτιά. Πριν από έναν μήνα, είχα ένα ατύχημα πιλοτά­ροντας Στέλθ. Η κόρη μου πολέμησε στο Ιράκ και είναι άρρωστη από το σύνδρομο του Κόλπου. Για να κάνει μεταμόσχευση μυαλού στο νοσοκομείο Βηθεσδά, πρέπει να μαζέψω μι­σό δισεκατομμύριο ελβετικά φράγκα. Είμαι άνεργος και πουλάω τρεις στιλούς και τρία πακέτα χαρτομάντιλα». 

Ο πλανόδιος προσφέρει πιο ελκυστική πρόταση από εκείνη του Σαλαγιάννη, διότι: 
1. Είναι πιο πιστευτό το σενάριο του από τα δακρύβρεχτα φί­δια των πασοκτζήδων. 
2. Δεν ζητάει μόνο, δίνει κιόλας (στιλό, χαρτομάντι­λα) 
3. Δεν βρίσκεται στις λίστες Χριστοφοράκου - Λαγκάρντ. 
4. Δεν κυ­βέρνησε. 
5. Δεν σε έμπασε με το στα­νιό στο ΔΝΤ.

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ.Δημοκρατία-14/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger