Αρχική » » Στην αντεπίθεση οι απόστρατοι για τις μειώσεις στις συντάξεις

Στην αντεπίθεση οι απόστρατοι για τις μειώσεις στις συντάξεις


Κόντρα με Παναγιωτόπουλο για πιέσεις στον Ελευσινιώτη. 
Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρονται στην πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ οι απόστρατοι. 

Στην κόντρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας έχουν βγει οι απόστρατοι, με αφορμή μια σειρά από φήμες που διέρρευσαν τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις πιέσεις τις οποίες φέρεται να άσκησε ο Πάνος Παναγιωτόπουλος προς τον ΥΦΕΘΑ Δημ. Ελευσινιώτη, προκειμένου ο τελευταίος να αποσύρει έγγραφο που εξέδωσε πριν από περίπου 20 ημέρες, για τις περικοπές στις συντάξεις των αποστράτων... 

Ειδικότερα, το συγκεκριμένο έγγραφο αναφερόταν στις περικο­πές των συντάξεων των αποστρά­των, που προβλέπονται από τον πρόσφατο Ν. 4046/2012 και του ΜΠΔΣ 2013-2016, οι οποίες εμφα­νίζονται να είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες που επεβλήθησαν στους λοιπούς συνταξιούχους του Δημοσίου. 

Φορείς των αποστράτων και ιδι­αίτερα η Ανεξάρτητη Ένωση Απο­στράτων Ε.Δ. (ΑΝΕΑΕΔ) κάνουν λό­γο για «άδικη και ενδεχομένως πα­ράνομη» μεταχείρισή τους, επιση­μαίνοντας πως, με βάση τον παρα­πάνω Νόμο, έχουν υποστεί «διπλή μείωση των συντάξιμων αποδοχών τους, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα», ενώ ασκούν κριτική ακόμη και στον Πρόεδρο της Δημο­κρατίας Κάρολο Παπούλια, σημει­ώνοντας πως «είναι απορίας άξιον πώς ο θεματοφύλακας αυτού, δη­λαδή ο Πρόεδρος της Δημοκρα­τίας, το απεδέχθη και οδηγήθηκε στην υπογραφή του». 

Εκεί, όμως, που επικεντρώνουν τα βέλη τους οι απόστρατοι είναι προς το πρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας, στον οποίο και επισημαίνουν πως ο μόνος τρόπος διάψευσης των όσων υποστηρίζον­ται αναφορικά με την πίεση που ασκήθηκε για την απόσυρση του εγ­γράφου είναι «όχι απλώς η υποστήριξή του, αλλά, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους υπουργούς, η ψήφιση τροποποίησης του σχετι­κού Νόμου, κατά τρόπο που θα αί­ρει το σύνολο των αδικιών σε βά­ρος των αποστράτων των Ε.Δ., που με εμπάθεια αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε πολιτικές κυβερνητι­κές εξουσίες, διαχρονικά». 

Οι χαρακτηρισμοί μάλιστα των απόστρατων γίνονται ακόμη πιο σκληροί στη συνέχεια, καθώς κά­νουν λόγο για «ανηθικότητα της πολιτικής ηγεσίας», η οποία φαίνεται από την «αγνωμοσύνη που επιδει­κνύει, ιδιαίτερα σε βάρος των απο­στράτων των Ε.Δ., τους μόνους ερ­γαζομένους που επί δεκαετίες επι­τελούσαν το καθήκον τους, κάτω από μεσαιωνικό εργασιακό πλαί­σιο, με χιλιάδες απλήρωτες ώρες υπερωριών και υπερεργασίας και υπό συνθήκες που απλώς ονομά­ζουμε "ειδικές", χωρίς καμία έμ­πρακτη αναγνώριση, αλλά και με μι­σθούς πείνας». 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙ0ΝΥΣ0Π0ΥΛ0Υ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-04/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger