Αρχική » » Ο Γκρίζος Λύκος έγινε χριστιανός!

Ο Γκρίζος Λύκος έγινε χριστιανός!


• Συγκλονίζει η ιστορία του σύγχρονου Σαούλ, που ζει στην Τουρκία και κάνει τον σταυρό του με τη γλώσσα μέσα στο στόμα. 

Μία ασύλληπτη ιστορία, που θα μπο­ρούσε να γίνει σε­νάριο κινηματογραφικής ταινίας και παραπέμπει στη μεταστροφή του κορυφαίου μαθητή του Ιησού, του σκληρού χριστιανομάχου Σαούλ, σε απόστολο Παύ­λο, έρχεται στο φως της δημοσιότητας και συγκλο­νίζει....
 
Πρόκειται για επιτελικό στέλεχος των Γκρίζων Λύ­κων, που από μοιραίο γε­γονός θανάτου αγαπημέ­νου του προσώπου αφυ­πνίστηκε, έμαθε την πα­τρογονική του καταγωγή, αλλαξοπίστησε και βαφτί­στηκε χριστιανός. 

Το πρόσωπο της ιστο­ρίας, που θυμίζει ήρωα αρ­χαίας τραγωδίας, ζει τώρα στην Τουρκία σαν κρυπτοχριστιανός και κάνει τον «σταυρό του με τη γλωσσά μέσα στο στόμα» για να μη γίνει στόχος διωγμού και μανίας από τους οπαδούς του σιδερένιου θεοκρατι­κού καθεστώτος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Σύμφωνα με το «agioritikovima», που απο­καλύπτει την ιστορία της γέννησης ενός νέου οπαδού της ορθοδοξίας, ο οποίος εξομολογήθηκε τον Γολγοθά του και την ανάστασή του σε μονή στα Χα­νιά της Κρήτης, όλα άρχι­σαν με τη συμμετοχή του πρώην Γκρίζου Λύκου σε επεισόδια κατά του Πατρι­αρχείου στην Πόλη. 

Τον πλησίασε ένας ορ­θόδοξος ιερέας και του έκοψε το αίμα, λέγοντάς του: «Γιώργο, σταμάτα». Ο αψύς νεαρός τού απάντησε κοφτά: «Δεν με λένε Γιώρ­γο, μη με λες έτσι». Η σκη­νή ξανάρθε στον νου του τη μέρα που η γιαγιά του πάλευε με τον θάνατο. «Κα­θόμουν στο κρεβάτι της και της διάβαζα το Κοράνι. 

Ξαφνικά ακούω τη για­γιά μου να έχει τον επιθανάτιο ρόγχο και έκπληκτος τη βλέπω να κάνει τον σταυρό της και να λέει "Δι΄ ευχών των Αγίων Πατέρων ημών..." και στη συ­νέχεια να καταλήγει. "Τι ήταν αυτό;" φώναξα σοκα­ρισμένος. "Η γιαγιά δαιμονίστηκε τώρα στα τελευταία της !". Ρώτησα τους γονείς μου, δεν γνώριζαν τίποτα και μου είπαν να μη δίνω σημασία σε αυτά. Ρώτησα και τον παππού μου. Δεν γνώριζε τίποτα». 

Η αλήθεια αποκαλύ­φθηκε όταν ο νεαρός έπε­σε τυχαία πάνω στον πα­πά που είχε δει στον λιθο­βολισμό του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη. Ο χριστιανός ιερωμέ­νος του ξετύλιξε τις «ρίζες» του. Έτσι έμαθε ότι καταγόταν από τον Πόντο και ότι οι πρόγονοι του ήταν χριστιανοί, πρόσφυγες απ' τις χαμένες και αλύτρωτες πα­τρίδες. «Πήγα στην Αθήνα και βαφτίστηκα χριστια­νός» λέει σήμερα. 

Δημόσια όμως αναγκάζεται να κάνει τον σταυρό του με τη γλώσσα του κι­νώντας τη σταυροειδώς μυστικά μέσα στο στόμα του. Ζωή βγαλμένη από την Καινή Διαθήκη των πρώτων χριστιανικών χρό­νων των διωγμών. 

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΙΟΣ 
(Εφ.Δημοκρατία-06/12/2012)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger