Αρχική » » «Πέρασε» για τους ιμάμηδες

«Πέρασε» για τους ιμάμηδες


• Ναι στην τροπολογία παρά τις αντιδράσεις από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον Χατζηοσμάν! 

Αποδεκτή έγινε τελικά από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο η τροπολογία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, με την οποία η πρόσληψη των ιερο- διδασκάλων (ιμάμηδων) για τη διδασκαλία του Κορανίου φεύγει από τον έλεγχο του τουρκικού προξενείου και θα γίνεται απο­κλειστικά από το Ελληνικό Δη­μόσιο, αλλά και ότι το Κοράνι θα διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία και όχι στα ιδιότυπα μουσουλμανικά φροντιστήρια...
 
Παρά την αρχική απόφαση του κυβερνητικού συνασπισμού για καταψήφιση της τροπολογίας, λόγω κυρίως αντιδράσεων της ΔΗΜ.ΑΡ. και της Μ. Ρεπούση αλλά και του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο οποίος τη χαρακτήρισε τραγικό λάθος, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέβηκε χθες το απόγευμα στο βήμα κάνοντας λόγο για τροπολογία που βάζει τάξη και ανακοίνωσε την αποδοχή της από την κυβέρνηση. Η απόφα­ση χαιρετίστηκε άμεσα από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ Μάκη Βορίδη. 

Βοήθησαν βέβαια σε αυτή την κατεύθυνση και δημοσιεύματα ότι η κυβέρνηση κάνει πίσω μπροστά στις αντιδράσεις του τουρκικού προξενείου. Τα δημο­σιεύματα προκάλεσαν την οργι­σμένη αντίδραση του πρωθυ­πουργού, ο οποίος έδωσε εντολή στον υπουργό Παιδείας να κάνει αποδεκτή την τροπολογία. 

Από την πλευρά του, πάντως, ο κ. Αρβανιτόπουλος ζήτησε από όλους στη Βουλή να σταματήσει το πινγκ πονγκ χαρακτηρισμών όπως «Τούρκος» και «προδότης», όπως αποκάλεσε η Χρυσή Αυ­γή τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. «Η ανταλλαγή τέτοιων βαρέων εκ­φράσεων οδήγησε στο παρελ­θόν τη χώρα σε συμφορές. Σας ζητώ να είμαστε όλοι προσεκτι­κοί. Πρέπει να χειριζόμαστε με μεγάλη προσοχή θέματα που άπτονται των εθνικών θεμάτων και μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα» είπε ο κ. Αρβανιτόπουλος. 

Αίσθηση ωστόσο προκάλεσε η τοποθέτηση του βουλευτή της Ν.Δ Σ. Αναστασιάδη και πρώτου υπογράφοντος την τροπολογία. ο οποίος υποστήριζε ότι κέντρα έξω από τη χώρα πίεσαν και εκ­βίασαν κόμματα να μη στηρίξουν την τροπολογία. «Δεν καταλαβαί­νω τον φόβο. Μόνος φόβος εί­ναι για κάποιους ότι τα ελληνικά σχολεία θα γίνουν ελκυστικότερα για τους μουσουλμανοπαίδες. Αυτό φοβούνται κάποιοι. Αλλά να ξέρουν ότι οι Έλληνες βουλευτές δεν εκβιάζονται» είπε ο κ. Αναστασιάδης. 

Την τροπολογία στήριξαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, με τον Πάνο Καμμένο να μιλάει για σωστή πρόταση. Αντιθέτως, η ΔΗΜ.ΑΡ. καταψήφισε την πρό­ταση, με τη Μαρία Ρεπούοη να κρύβεται πίσω από το ότι ο διο­ρισμός των ιεροδιδασκάλων δεν θα γίνεται μέσω ΑΣΕΠ, ενώ την αντίθεση του εξέφρασε και ο κ. Χαιζηοσμάν.

Γιώργος Λυκουρέντζος
(Εφ. Δημοκρατία-17/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger