Αρχική » » Κόβουν την Ελλάδα και ράβουν τη «Μεγάλη Αλβανία»

Κόβουν την Ελλάδα και ράβουν τη «Μεγάλη Αλβανία»



0 χάρτης της έκθεσης των αμερικανο-ρωσικών μυστικών υπηρεσιών εμφανίζει την Αλ­βανία να ενσωματώνει εδάφη από τη Σερβία, το Μαυροβού­νιο, το Κόσσοβο, τα Σκόπια αλλά και την Ελλάδα! 
Ρώσοι και Αμερικανοί, σε απόρρητη έκθεση τους, ζωντανεύουν το φάντασμα στα Βαλκάνια, ακρωτηριάζοντας τους γείτονες. 
Κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρα­κτηριστεί η εν λόγω έκθεση, δεδομένου ότι συμπίπτει με την ταχεία αναζωπύρωση του αλβανικού εθνικισμού. 

Το έδαφος για ευρείες αλλαγές συνόρων στα Βαλκάνια «στρώνουν» για μία ακόμη φορά οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες, έχοντας στο συγκεκριμένο θέμα προχωρήσει σε μία ιδιότυπη συμφωνία με τις αντίστοιχες ρωσικές, προεξοφλούν τη δημιουργία μιας «Μεγάλης Αλβανίας» μέσα στα επόμενα χρόνια...
 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόρρητη μελέτη που συνέταξε μια ομάδα εμπειρογνωμόνων και αναλυτών της CIA (που αξιοποιεί στοιχεία της GRU), μέσα στην επό­μενη 20ετία θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένωση των υπο­τιθέμενων αλβανικών περιοχών μέσω του εδαφικού ακρωτηριασμού όλων σχεδόν των χωρών που συνορεύουν με την Αλβανία. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέ­ρεται στην απόρρητη έκθεση -η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από σχετικό χάρτη που διέρρευσε σε αμερικανικά και ρωσικά Media, ενώ αναπαράχθηκε κατά κόρον και από τα αλβανικά ΜΜΕ- η Αλβα­νία θα ενωθεί με όλα τα εδάφη που αυτήν τη στιγμή διεκδικεί ακόμη και δημόσια το πολιτικό της κα­τεστημένο, όπως τουλάχιστον αυτό φάνηκε και από τις πρόσφατες δηλώσεις περί «φυσικής Αλβα­νίας» του Αλβανού πρωθυπουρ­γού Σαλί Μπερίσα. 

Ενδεικτικά να σημειώσουμε πως, όπως προκύπτει από τον χάρτη που συνοδεύει την έκθεση των αμερικανο-ρωσικών μυστικών υπηρεσιών, η Αλβανία εμφανίζεται να ενσωματώνει εδάφη από τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο, τα Σκόπια αλλά και την Ελ­λάδα. 

Πρόκειται για μια έκθεση που κάθε άλλο παρά τυχαία μπορεί να χαρακτηριστεί, δεδομένου ότι βλέπει το φως της δημοσιότητας σε μια χρονική περίοδο κατά την οποία έχουμε ταχεία αναζωπύρω­ση του αλβανικού εθνικισμού, που αναδεικνύεται σε κυρίαρχη δύνα­μη και σε καταλυτικό, ταυτόχρονα, παράγοντα χάραξης της αλβανι­κής εξωτερικής πολιτικής. Δεν θα πρέπει, άλλωστε, να ξεχνάμε την ανεξέλεγκτη δράση αλβανικών παραστρατιωτικών μονάδων σε γειτονικές με την Αλβανία χώρες, οι οποίες διαθέτουν ελαφρύ οπλι­σμό αλλά και άριστη εκπαίδευση. 

Να σημειώσουμε, εξάλλου, πως σε ορισμένες περιπτώσεις, κατά το πρόσφατο παρελθόν, οι ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες εί­χαν εντοπίσει σε περιοχές στο βό­ρεια σύνορα της χώρας γιάφκες όπλων τις οποίες οι πληροφορίες έφεραν να ανήκουν σε τέτοιου τύ­που ομάδες, που προέκυψαν μέ­σα από τη διάλυση του UCK. 

Το εντυπωσιακό είναι, ωστό­σο, πως, όπως τουλάχιστον προ­κύπτει από τον σχετικό χάρτη που συνοδεύει την απόρρητη μελέτη, αλλαγές συνόρων προβλέπονται και σε άλλες περιοχές της Βαλκα­νικής. Ειδικότερα, η έκθεση προ­βλέπει τη διαίρεση της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, της Κροατίας και της Σερβίας - μια διαδικασία βε­βαίως ικανή από μόνη της να προ­καλέσει για μια ακόμη φορά ένα νέο μεγάλο αιματοκύλισμα στη λε­γόμενη «μπαρουταποθήκη της Ευ­ρώπης». 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-14/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger