Αρχική » » Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στις Ε.Δ.

Η φτώχεια φέρνει γκρίνια στις Ε.Δ.


■ Τα σχόλια του Μιχάλη Κωσταράκου (επάνω δεξιά) στο Διαδίκτυο ερμηνεύτη­καν ως έμμεση στήριξη στην κυβερνητική πολιτική, ενώ σήμερα αναμένεται η συνάντηση του ΥΕΘΑ Πάνου Παναγιωτόπουλου (επάνω αριστερά) με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. 
Πόλεμος δηλώσεων μεταξύ φορέων των αποστράτων και του Α/ΓΈΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου. 
Κλειδώνει σήμερα η ρύθμιση στα δάνεια που έχουν λάβει δεκάδες χιλιάδες στελέχη του στρατεύματος και δυσκολεύονται να τα αποπληρώσουν. 

Το βασικό πλαίσιο για τη ρύθμιση των δανειακών υποχρεώσεων του πολιτικού και στρατιωτικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αναμένεται να καθορίσουν από κοινού σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών...

Πρόκειται για μια συνάντηση η οποία πραγματοποιείται στη «σκιά» της κόντρας που έχει ξεσπάσει με­ταξύ φορέων των αποστράτων και του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου, με αφορμή σχόλια του τελευ­ταίου στο Διαδίκτυο τα οποία ερμη­νεύτηκαν ως έμμεση στήριξη στην κυβερνητικά πολιτική. 

Επιστολή 

Η συγκεκριμένη συνάντηση έρ­χεται ως συνέχεια παλαιότερης επιστολής που είχε, στείλει πριν από περίπου τρεις εβδομάδες ο κ. Παναγιωτόπουλος προς τον πρόεδρο της Ε.Ε.Τ Γιώργο Ζανιά, μέσω της οποίας τον καλούσε να προχωρή­σει στην ανάληψη πρωτοβουλίας για τη διευκόλυνση χιλιάδων οικογενειών, ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων, που δυσκο­λεύονται να εξυπηρετήσουν και να αποπληρώσουν δάνειο τα οποία έχουν πάρει από τις τράπεζες. Σύμ­φωνα με πληροφορίες, από την πλευρά του υπουργείου έχει τεθεί ως βάση διαπραγμάτευσης η μεί­ωση του ποσού της εκάστοτε προ­βλεπομένης δόσης, ώστε να μην υπερβαίνει το 25% των καθαρών αποδοχών, με ανάλογη άτοκη επι­μήκυνση του χρόνου αποπληρω­μής του δανείου και τη μείωση του επιτοκίου χορηγήσεως του δανεί­ου, στο μέρος εκείνο που αφορά στο περιθώριο κέρδους των τραπε­ζών. 

Απώτερος στόχος της πολιτικής ηγεσίας του Πεντάγωνου είναι, μέ­σω της ανάληψης τέτοιου τύπου δράσεων, να πετύχει την ελάφρυν­ση της οικονομικής επιβάρυνσης ενός σημαντικού αριθμού στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στην αποπληρωμή των δανείων τους, έπειτα από την ταχεία διαδικασία φτωχοποίησης που κατά το τελευ­ταία χρόνια έχει λάβει χωρά στο στράτευμα. Πρόκειται για μια διαδικασία η οποία απέκτησε μία ακόμη πτυχή έπειτα οπό την κόντρα που από προχθές έχει ξεσπάσει μεταξύ φορέων των αποστράτων και του Α/ΓΕΕΘΑ. 

Ειδικότερα, τόσο η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (ΑΚιΣ) όσο και η Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ε.Δ (ΑΝΕΑΕΔ) άσκησαν έντονη κριτι­κή στον κ. Κωσταράκο για δύο αναρ­τήσεις του στο twitter, μέσω των οποίων, συμφωνά με τους απόστρα­τους, αφού προηγουμένως πρόσφε­ρε «στήριξη, κάλυψη και απόδοση ευσήμων» προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, εμφανίζεται «ως ο πρώτος Αρχι­στράτηγος ο οποίος παρέχει χωρίς προσχήματα, πολιτική κάλυψη σε μια κυβέρνηση που χωρίς καμία αιδώ βυθίζει στην άβυσσο εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη των Ε.Δ και αφήνει το αξιόμαχο των Ε.Δ στο έλε­ος του θεού». Οι παραπάνω φορείς, μάλιστα, δεν διστάζουν να προχωρή­σουν την κριτική τους ένα βήμα παραπέρα στηλιτεύοντας ταυτόχρονα την τακτική του Α/ΓΕΕΘΑ να επικοι­νωνεί με το στράτευμα μέσω του twitter. 

«Αδυνατούμε να κατανοή­σουμε την ευκολία παρέμβασης του Στρατηγού, μέσω " τιτιβισμάτων" και όχι μέσα από θεσμοθετημένες διαδικασίες, που αρμόζουν σε έναν ηγέ­τη», αναφέρουν χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων, ΑΚιΣ και ΑΝΕΑΕΔ, καταλήγοντας πως «οι Έλληνες ε.ε και ε.α στρατιωτικοί, προσδοκούν από τον στρατιωτικό ηγέτη των Ε.Δ., να μένει μακριά από την πολιτική και να αναλώνεται στη διατήρηση και επαύ­ξηση του αξιόμαχου του στρατεύματος και της διατήρησης των στρατιωτικών στο επίπεδο του κοινωνικού ιστού που τους αρμόζει, ως αναπό­σπαστου τμήματος του ελληνικού λαού». 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-16/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger