Αρχική » » Η Στρατολογία «σερφάρει» ηλεκτρονικά

Η Στρατολογία «σερφάρει» ηλεκτρονικά


Αποκτάει το δικό της e-government για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. 
Η ηλεκτρονική διεκπεραίωση των αιτημάτων αναβαθμίζει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη και μειώνει τη γραφειοκρατία στις συναλλαγές. 
Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας άντλησε πόρους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ. 

Στον εκσυγχρονισμό της παροχής στρατολογικών υπηρεσιών προς τους πολίτες αλλά και των συναλλαγών του με τις υπηρεσίες του υπόλοιπου δημόσιου τομέα προχωρεί το υπουργείο Εθνικός Άμυνας, αντλώντας πόρους μέσω του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ... 

Με την υλοποίηση του συγ­κεκριμένου προγράμματος, Το ΥΠΕΘΑ φιλοδοξεί να αυξήσει τη συμβολή του στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση (e-government) στον δημόσιο τομέα, ανα­βαθμίζοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τον πολίτη, επι­βάλλοντας την ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων και την εξάλειψη της γραφειοκρα­τίας στις συναλλαγές του. 

Ταχεία Εξυπηρέτηση 

Το συγκεκριμένο πρόγραμ­μα με την ολοκλήρωση του θα παρέχει σημαντικές δυνατότη­τες στις στρατολογικές υπηρε­σίες του ΥΠΕΘΑ και όχι μόνο, βελτιώνοντας σημαντικά τους χρόνους και τις διαδικασίες αναφορικά με την εξυπηρέτηση των πολιτών. 

Συγκεκριμένα: 

Γίνεται ακόμη πιο αποτελε­σματικός ο τρόπος και η ικα­νότητα μεταφοράς και χρησιμοποίησης δεδομένων μεταξύ των Στρατολογικών Υπη­ρεσιών και λοιπών δημόσιων φορέων (υπουργεία, ΟΤΑ, Ασφαλιστικοί Οργανισμοί, ΑΣΕΠ, προξενεία, πανεπιστήμια, ΚΕΘΕΑ, νοσοκομεία, Δικαστήρια κ.λ.π). Με τον τρόπο αυτόν καταργείται κάθε διακίνηση εγγράφων που απαιτείται σήμερα για υποθέ­σεις πολιτών όπως. π.χ. αιτή­ματα για διορισμό μέσω ΑΣΕΠ που απαιτούν υποβολή πιστοποιητικών από δυο ή και τρεις φορείς ή αιτήματα για συνταξιοδότηση σε Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που απαιτούν και πιστοποιητικά χρόνου υπηρεσίας στις Ένο­πλες Δυνάμεις κ.λ.π. 

• Γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων των πολιτών, χωρίς να απαιτείται η φυσική παρουσία τους. Ο πο­λίτης θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλει σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του προσωπι­κού του υπολογιστή ή μέσω του ΚΕΠ ή μέσω οποιοσδήπο­τε Στρατολογικής Υπηρεσίας, το αίτημα του και το αναγκαία δικαιολογητικά. 

Όλα τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών θα μπορούν να αποστέλλονται απευθείας στον προσωπικό υπολογιστή τους. Ο πολίτης θα έχει στη διάθεση του υποδείγματα εγ­γράφων που είναι αναγκαία για την άσκηση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών του. 

Καθίσταται δυνατή η αναζή­τηση τόσο οπό το προσωπικό των Στρατολογικών Υπηρε­σιών της χώρας, όσο και από τους ενδιαφερόμενους πολί­τες, της στρατολογικής νομο­θεσίας και της σχετικής νο­μολογίας με βάση λέξεις - κλειδιά. 

• Γίνεται ηλεκτρονική πρωτο­κόλληση, αποστολή και αρ­χειοθέτηση αλληλογραφιών, η οποία κρίνεται πολύ σημαν­τική δεδομένου ότι διακι­νούνται ετησίως στις Στρατο­λογικές Υπηρεσίες περίπου 1.000.000 αλληλογραφίες. 

Ο πολίτες θα μπορούν να παρακολουθούν, μέσω του προ­σωπικού τους υπολογιστή, την εξέλιξη των στρατολογι­κών τους υποθέσεων και θα έχουν τη δυνατότητα ενημέ­ρωσης τους για το στάδιο διεκπεραίωσης τους. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-18/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger