Αρχική » » Ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου στα όρια σκανδάλου.

Ξεπούλημα του Εθνικού πλούτου στα όρια σκανδάλου.


ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΠΙΝΑΚΙΟ ΦΑΚΗΣ. 
ΞΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟ- ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. 
ΒΑΖΟΥΝ STOP ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΟΖ. 

Υπό τον πλήρη έλεγχο και την πίεση της Τρόικας για επίσπευση των σχετικών διαδικασιών, η κυβέρνηση τρέχει να προωθήσει το ξεπούλημα του εθνι­κού πλούτου, των κερδοφόρων δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, «βαφτίζοντας» μάλιστα την πρεμούρα της «μεταρρυθμίσεις». «Ενορχηστρωτές» της σπουδαίας αυτής «μεταρρύθμισης», που θα χαρίσει αντί πινακίου φακής «εθνικούς πρωταθλητές» στους «μεγαλοκαρχαρίες», ξένους και ντόπιους, μπήκαν ο ίδιος ο πρωθυ­πουργός και βέβαια και ο «τσάρος»... 

Παρότι οι πάντες προειδοποιούν ότι πίσω από κάθε αποκρατικοποίηση ελλοχεύει και ένα μεγάλο σκάνδαλο, η κυβέρνηση επιχειρεί να πάρει πάση θυσία, προβιβάσιμο βαθμό στις εξετάσεις του πρώτου τριμήνου του 2013, στις οποίες θα την υποβάλλουν οι «τροϊκανοί». Ήδη ο κερδοφόρος ΟΠΑΠ πωλείται στην τιμή των κερδών που εισφέρει στο δημόσιο ταμείο σε ένα μόλις χρόνο και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το ότι έχουν εμφανιστεί πολλοί υποψήφιοι. Και πως να μη γίνει αυτό, αφού το «εμπόρευμα χαρίζεται». 

Μαζί βέβαια, ΟΔΙΕ, το Τ.Τ, η τράπεζα του μικρού αποταμιευτή και του συνταξιούχου, οι ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ, λιμάνια και αεροδρόμια κεντρικά και περιφερειακά-, όλα στο πρόγραμμα ταχείας εκποίησης ώστε να μαζευτεί το πολυπόθητο ποσό των 2,5 δισ. ευρώ. Υπόψη ότι κάθε απόκλιση από το στόχο θα σημάνει αντίστοιχες περικοπές κατά 50% του πο­σού από δημόσιες δαπάνες. 

Στο μεταξύ και στο θέμα της πο­λυπόθητης ανακήρυξης της ελ­ληνικής ΑΟΖ, που ο πρωθυπουργός έχει αναγορεύσει σε μια από τις προ-εκλογικές «σημαίες» του, ως προϋπόθεση «κλειδί» για να ξεκινήσει η αξιοποίηση των θαλάσσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας, η εμπλοκή είναι προφανής. 

Οι γείτονες απειλούν ανοικτά και οι αμερικανικές «πλάτες». στις οποίες υπολόγιζε η κυβέρνηση, μάλλον «στρίβουν». Ήδη η Ουάσιγκτον από υποστηρικτής της Ελλάδας, «σφυρίζει αδιάφορα» απέναντι στις τουρκικές απειλές στο θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, υποδεικνύοντας μάλιστα παρασκηνιακά στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει οε μονομερείς ενέργειες και να «συνεννοηθεί» με τις χώρες της περιοχής. Βλέπε διαπραγμάτευση με Τουρκία, Λιβύη, Αλβανία, Αίγυπτο κ.λ.π, όπου η Άγκυρα ήδη έχει ρίξει «άγκυρα» επιρροής. 

Η αμερικανική στροφή εκδηλώνεται και με δημόσια δυσαρέσκεια για το ότι ενδέχε­ται οι ΔΕΠΑ/ΔΕΣΦΑ να καταλήξουν σε ρωσικά χέρια. Ο Πούτιν από την άλλη, διαμη­νύει ότι σε αντίθετη περίπτωση οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις θα παραμείνουν στην «κατάψυξη». Και βέβαια, το όνειρο για ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα θα μείνει όνειρο. 

(PRESS TIME-19/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger