Αρχική » » Ο αμετροεπής πράκτωρ Βου Βου

Ο αμετροεπής πράκτωρ Βου Βου


«Αυτογκόλ» της ζωής του Ευάγγελου Βενιζέλου -λόγω της αμετροέπειας που τον διακρίνει- χαρακτήρισαν πολλοί την ομολογία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι, εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ», έχει στα συρτάρια του και αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας, υποστηρίζοντας ότι προκάλεσε θέμα εκ του μη όντος...

Μολονότι μάλιστα κατάφερε να «αθωωθεί» από τη Βουλή για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ», πέτυχε το πρωί της επόμενης ημέρας κανένας να μη θυμάται τη μη παραπομπή του, αλλά ο ίδιος να καλείται να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τα αμυντικά σχέδια. Το θέμα μάλιστα δεν αποκλείεται να λάβει νέες, μεγαλύτερες διαστάσεις, αφού ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά δικαστική διερεύνηση στοχοποιώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο για νέα υπεξαγωγή. Η αντίδραση μάλιστα του Ευ. Βενιζέλου και του ΠΑΣΟΚ να στήσουν υπερασπιστική γραμμή υποστηρίζοντας ότι ο κ. Βενιζέλος έκανε χιούμορ που οι υπόλοιποι δεν κατανόησαν έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Όλα ξεκίνησαν όταν το βράδυ της Πέμπτης, κατά την απέλπιδα προσπάθειά του να αποδείξει ότι το «κλείδωμα» της «λίστας Λαγκάρντ» στο συρτάρι του δεν ήταν και κανένα τόσο σπουδαίο γεγονός, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έριξε τη συγκλονιστική αποκάλυψη. «Τι μου λέτε ότι κράτησα την ψηφιακή φωτοτυπία της “λίστας Λαγκάρντ”; Μήπως δεν έχω ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμυνας; Βεβαίως και έχω. Πώς πήγαινα στο ΝΑΤΟ;» είπε.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο. Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως, αλλά και των Ανεξάρτητων Ελλήνων άρχισαν να φωνάζουν και να του ζητούν τον λόγο για να εξηγήσει πώς τα πήρε. «Αντε, καλέ. Πώς τα έχω; Για να κάνουμε πραξικόπημα όταν θα έρθετε στην εξουσία» είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος, αντιλαμβανόμενος ότι έχει κάνει την γκάφα της ζωής του, προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός και να το γυρίσει στην πλάκα.

Για κακή του τύχη ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος δεν τσίμπησαν και επέμειναν. Ο κ. Καμμένος τον κάλεσε αμέσως να εξηγήσει αν αυτό που είπε το είπε στα σοβαρά, ενώ ο κ. Τσίπρας δήλωσε έκπληκτος με την αποκάλυψη.

«Φτάσαμε τώρα να έχουμε στερηθεί παντελώς και την αίσθηση του χιούμορ και την αίσθηση των μεγεθών. Εχω άτυπα ψηφιακά αντίγραφα και άτυπα συμβατικά αντίγραφα από τη θητεία μου στο υπουργείο Αμύνης και από τη θητεία μου στο υπουργείο Ανάπτυξης και από τη θητεία μου στο υπουργείο Μεταφορών και στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Αμα ανοίξετε τα αμυντικά περιοδικά, τα ψηφιακά και τα συμβατικά, θα βρείτε πληροφορίες πολύ περισσότερες απ’ αυτές που έχει ο εκάστοτε υπουργός Αμύνης» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Το θέμα φαίνεται ότι θα απασχολήσει σύντομα τη Βουλή, τόσο σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου όσο και σε επίπεδο της κοινοβουλευτικής επιτροπής Αμυνας. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ετοιμάζουν τις πρώτες ερωτήσεις προς τον νυν υπουργό Αμυνας. Η δήλωση, μάλιστα, του τομεάρχη Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα περί ανάγκης άμεσης αυτεπάγγελτης έρευνας από τη Δικαιοσύνη είναι ενδεικτική ότι το θέμα έχει μέλλον.

Γιώργος Λυκουρέντζος
(Εφ. Κυρ.Δημοκρατία-20/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger