Αρχική » » Δείπνο με πικρή γεύση για Στουρνάρα

Δείπνο με πικρή γεύση για Στουρνάρα


 Η γλώσσα της αλήθειας από Παναγιωτόπουλο και Κωσταράκο για τους μισθούς στις Εν. Δυνάμεις. 

Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πλέον τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων από τις συνεχείς μειώσεις που υφίστανται λόγω των μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, κατόπιν των απαιτήσεων της τρόι­κας, αλλά και τα σοβαρά επιχειρησιακά προβλήματα που προκύπτουν βρέθηκαν στο...
επίκεντρο του δείπνου που παρέθεσαν προχθές το βράδυ η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνι­κής Άμυνας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και του αναπληρωτή του Χρήστου Σταϊκούρα στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). 

Ειδικότερα, σύμφωνα με ασφα­λείς πληροφορίες της «δημοκρατίας», ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχάλης Κωσταράκος περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τα οικονομική προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέ­χη των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Περικοπές 

Άλλωστε, οι περικοπές που έχουν υποστεί από το 2009 τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ξεπερνούν κάθε λογική και θα έχουν συνέπειες που μπορεί η τρόικα να παριστάνει ότι αγνοεί, ωστόσο θα γίνουν σύντομα ορατές. Οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί μέσα σε τρία χρόνια περικοπές στις αποδοχές τους που ξεκινούν από το 31,88% και φτάνουν το 45,42% ανάλογα με τον βαθμό και την οικογενειακή κατάσταση! Πρόκειται για ασύλληπτα ποσοστά, που έχουν κυριολεκτικά «διαλύσει» την ψυχο­λογία των στελεχών του Στρατεύματος. 

Είναι πραγματικά απορίας άξιον ποιος και πώς θα ανακοινώσει σ' έναν ΕΠΟΠ, για να πιάσουμε την πυραμίδα από τη βάση της, ότι θα πρέπει να ζει με λιγότερα από 700 ευρώ, υπηρετώντας σε κάποια ακριτι­κή μονάδα. Ακόμη χειρότερα αν αυτός ο άνθρωπος είχε κάνει το... λάθος να δημι­ουργήσει οικογένεια. Και όσοι δεν είχαν προλάβει είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν ούτε να το ονειρευτούν. 

Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών άκουγε τα δεδομένα και σε κάποιες περιπτώσεις έδειχνε να απορεί με το μέγεθος των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. 

Φυσικά δεν δεσμεύτηκαν για τίποτα, ωστόσο έφυγαν, αν όχι προβληματισμέ­νοι, σίγουρα σοφότεροι για την κατάστα­ση που έχει δημιουργήσει η πολιτική τους. 

Πάντως, το δείπνο στη ΛΑΕΔ ήταν και ένα μήνυμα του Πάνου Παναγιωτόπουλου προς την τρόικα, που έχει βάλει στο μάτι την ακίνητη περιουσία των Ενόπλων Δυ­νάμεων, μεταξύ των οποίων και τη Λέσχη στην οδό Ρηγίλλης. 

(Εφ. Δημοκρατία-25/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger