Αρχική » » Βγήκαν «μαχαίρια» για τη μονιμότητα στις Ε.Δ.

Βγήκαν «μαχαίρια» για τη μονιμότητα στις Ε.Δ.


• Κλίμα αναταραχής και εκνευρισμού στις τάξεις των 30.000 Επαγγελματιών Οπλιτών. 
• Πόλεμος ανακοινώσεων και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου και του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Παρά το γεγονός ότι σε χθεσινή του ανακοίνωση το ΓΈΕΘΑ διαψεύδει ως «φημολογίες που στερούνται κάθε σοβαρότητας» τα σενάρια τα οποία θέλουν να αίρεται η μονιμότητα σε κατηγορίες του στρατιωτικού προσωπικού, εντούτοις η ύπαρξη και μόνο σχετικών εισηγήσεων εξακολουθεί να συντηρεί τον προβληματισμό και την ανησυχία σε μια μεγάλη μερίδα στελεχών του στρατεύματος και ιδιαίτερα μεταξύ των Επαγγελματιών Οπλιτών...

Από τη μια πλευρά η υπο­γραφή του τρίτου Μνημονίου που πιέζει για περαιτέρω περι­κοπές στα λειτουργικά έξοδα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από την άλλη, η παραπάνω υφέρπουσα φημολογία, έχουν αποτέλεσμα την καλλιέργεια ενός κλίματος αναταραχής και εκνευρισμού στο στράτευμα. 

Ενδεικτικά, προς αυτήν την κα­τεύθυνση, να σημειώσουμε το εισηγητικό σημείωμα της ημερί­δας που πρόκειται να διοργανώσει στα Τρίκαλα, στις 8 Φεβρουαρίου, η Σχολή Μόνιμων Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς, με θέμα «Θεσμικές και Διαρθρωτικές Αλλαγές στη Διαμόρφωση Προτύπου Μ. Υπαξ/κού - Επαναπροσδιορι­σμός του Ρόλου». Στη σχετική εισήγηση προτείνεται, μεταξύ άλλων, η «κατάργηση της μονι­μότητας των στελεχών λοιπών (πλην ΣΜΥ) προελεύσεων, αλ­λά την περιοδική κρίση τους (π.χ. ανά διετία) και την εκ νέου σύμβαση εργασίας». 

Σκοπός της συγκεκριμένης ημερίδας, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Δ' Κλάδου του ΓΕΣ, είναι η εξαγωγή συμπερασμάτων, καλύ­πτοντας κάθε πτυχή του σώματος των Μ. Υπαξ/κών, από την επιλογή των υποψηφίων μέχρι την αποστρατεία. Πρόκειται για συμπεράσματα που εν συνεχεία «θα αποτελέσουν αντικεί­μενο περαιτέρω μελέτης και το έναυσμα για κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων, προς την κατεύθυνση της αναδιοργάνωσης για την αναβάθμιση του θε­σμού προς όφελος της Υπηρε­σίας». 

Να σημειώσουμε πως στο στράτευμα υπηρετούν περί­που 30.000 Επαγγελματίες Οπλίτες, το καθεστώς εργασίας των οποίων ευθύς εξαρχής είχε τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα, στο πλαίσιο της συζήτησης για απο­λύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 

Κόντρα στο στράτευμα 

Το καθεστώς μονιμότητας μερίδας των υπαξιωματικών, καθώς, επίσης, και τα σενάρια αναφορικά με τα συνταξιοδοτι­κά ζητήματα των στελεχών των Ε.Δ., μέσω νομοθέτησης 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας, έχουν αποτέλεσμα να ξε­σπάσει έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου και του Συνδέ­σμου Υποστήριξης και Συνερ­γασίας των Ενόπλων Δυνάμε­ων. 

Το προεδρείο του ΣΥΣΜΕΔ εκλήθη σε απολογία για ανακοί­νωση που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της οποίας αναφερόταν ότι το Συμ­βούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων φέρεται να συζήτησε και να εισηγείται προς το υπουρ­γείο Οικονομικών μέτρα τα οποία «επιδεινώνουν την οικο­νομική κατάσταση των στελε­χών των Ενόπλων Δυνάμεων». 

Ο Α/ΓΕΕΘΑ διέταξε οε βάρος του προεδρείου του ΣΥΣΜΕΔ Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποί­ες συντάχθηκε η έγγραφη ανα­κοίνωση κατά της ηγεσίας των Ε.Δ. Να σημειώσουμε πως ο ΣΥΣΜΕΔ εκπροσωπεί τα εν ενεργεία στελέχη των Ε.Δ. και το προεδρείο του αποτελείται από αξιωματικούς που τελούν σε υπηρεσία στο στράτευμα. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ 
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-29/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger