Αρχική » » Πεντάγωνο καλεί μοσχάρι

Πεντάγωνο καλεί μοσχάρι


Μαζί με το υπουργείο Άμυνας τρελή δωρο-προσφορά: «ψηφιακή φωτοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας»! 

Όσοι επισκέπτονται για πρώτη φορά χώρα που τους εντυπωσιάζει βουτάνε ακόμη και τους τιμοκαταλόγους από τις καφετέριες για να έχουν σουβενίρ. Ειδικά αν αυτοί είναι γραμμένοι και στα αγγλικά (που ομιλούν πάμπολλοι Έλληνες ένεκα τουρισμού και Μπίλντερμπεργκ- Διαμαντοπούλου) αντιμετωπίζονται ως τεφαρίκια...

Λίγο το 'χεις να ξέρεις πώς λέγεται η σαλάτα του σεφ, το γιουβέτσι και τα παϊδάκια στα κροατικά; Τα σουβενίρ δεν χρησιμεύουν τόσο στο να τα χαζεύεις και να αναπολείς τις όμορφες στιγμές στη Μαυριτανία ή τις ερωτικές νύχτες στο Τόκιο όσο στο να τα μοστράρεις σε φίλους, συγγενείς, γείτονες και συνα­δέλφους για να ζηλέψουν: «Αχ, αυτά τα ηλιοβασιλέματα (στη Νεβάδα, οι πί­τσες στη Νάπολι, τα καρπούζια στη Μανωλάδα, οι πάπιες του Πεκίνου και ο Χριστοφοράκος στο Μόναχο!» 

Για τον ίδιο λόγο, για πρόκληση φθόνου και πικάρισμα συντρόφων, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ο υπηρεσιακός επικεφαλής της γκρεκάνικης σο­σιαλδημοκρατίας, όταν έφυγε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πήρε για σουβενίρ τα άκρως απόρρητα αμυ­ντικά σχέδια της χώρας. Μόνο στην Ελλάδα, φυσικά, την αυθεντικότερη μπανανία του Γαλαξία, θα μπορούσε άνθρωπος να ισχυριστεί κάτι τέτοιο ατιμώρητος, αφυλάκιστος, αγιουχάιστος και συγκυβερνών! 

Χαϊβάνι 

Σε οποιοδήποτε άλλο σημείο της υδρο­γείου , όπου υπάρχουν δικαστές και δι­ωκτικές Αρχές που σέβονται το λειτούργημά τους, τύποι σαν τον Βαγγέ­λη θα οδηγούνταν άνευ δίκης στο μπα­λαούρο-αφού πρώτα η Αστυνομία θα είχε κάνει φύλλο και φτερό σπίτια και εξοχικά, για να βρει την «ψηφιακή φω­τοτυπία των αμυντικών σχεδίων της χώρας». 

Εδώ, πέρα βρέχει. Όλοι έκα­ναν ότι δεν άκουσαν τι είπε. Φυσικά, το κανάλι της Βουλής, αν και δεν έχει πολ­λή θεαματικότητα, μπορεί να το παρακολουθούν άπασες οι μυστικές υπηρε­σίες Ανατολής και Δύσης, καθώς και όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις του κόσμου. Μάθανε, λοιπόν, όλοι τούτοι ότι αφενός ο Βαγγέλης έχει στην καβάτζα τα αμυντικά σχέδια της χώρας και αφετέρου ότι το κράτος μας ανέ­χτηκε να διοριστεί σε αυτό το αξίωμα άτομο που χρησιμοποιεί τον όρο «ψη­φιακή φωτοτυπία». Τόσο ασχετίδης; Τόσο μυρωδιάς; Τόσο χαϊβάνι; Τόσο ψηφιακά αναλφάβητος; Ε, ναι. Τόσο. 

Και οι άλλοι; Αυτοί που τον ακού­νε να λέει τα τέρατα; Τόσο ανεύθυνοι; Τόσο χοντρόπετσοι; Τόσο επικίνδυ­νοι; Ε, ναι. Άλλο τόσο και δαύτοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι Του. 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ.Δημοκρατία-19/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger