Αρχική » » Η «ΓΕΙΤΟΝΙΑ» ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ

Η «ΓΕΙΤΟΝΙΑ» ΣΤΑ ΠΡΟΘΥΡΑ ΕΚΡΗΞΗΣ


Ουδείς λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι ο Οτσαλάν μπορεί να λάβει αποφάσεις με καθαρό μυαλό. Τα βασανιστήρια και τα «φάρμακα» που του χορηγούν σίγουρα τον έχουν κάνει άλλο άνθρωπο. 

Η ενασχόληση ό­λων μας με την κρίση χρέους της ελ­ληνικής οικονομίας δεν επιτρέπει τη σφαιρική και εμπεριστατωμένη πληροφόρηση για άλλα θέματα που απασχο­λούν τη γειτονιά μας. Πέραν, όμως, της οικο­νομικής κρίσης, που είναι βασικά ευρωπαϊ­κή, συμβαίνουν μεγάλα γεγονότα πολύ κοντά στην Ελλάδα και οι γύρω χώρες μπορεί να μην έχουν ίδια προβλήματα με τα δικά μας αντιμετωπίζουν, ωστόσο, σοβαρά πολιτικά ζητήματα.... 

Μεταξύ των Σκοπίων, από τη μια, και της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου, από την άλλη, διεξάγεται ένας υπόγειος πόλεμος που, εάν δεν τερματιστεί πριν ξεσπάσει πολεμική διαμάχη, θα επηρεάσει και τη χώρα μας. Οι Αλβανοί, υποστηριζόμενοι από τους κουφιοκεφαλάκηδες της αμερικανικής γραφειοκρατίας νιώθουν δυνατοί για να «απελευθερώσουν» τους συμπατριώτες τους των Σκοπίων. Πρόκειται για ένα βλα­κώδη σχεδιασμό, που θα επαναφέρει τις μαύρες μνήμες της δεκαετίας του '90. 

Στην Τουρκία διεξάγεται ένας αδυσώπη­τος «εμφύλιος πόλεμος», αν και στην ουσία πρόκειται για τον αγώνα του κουρδικού λαού να κερδίσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία του. Καθημερινά ο τουρκικός στρατός με όλα τα μέσα που διαθέτει και με τη βοήθεια των αμερικανικών υπηρεσιών, επιτίθεται εναντίον των Κούρδων ανταρτών. Στο τουρκικό Κουρδιστάν πο­λεμούν τριακόσιες χιλιάδες Τούρκοι στρα­τιώτες εναντίον πέντε χιλιάδων ανταρτών, οι οποίοι υποστηρίζονται από το σύνολο του κουρδικού πληθυσμού. Οι αντάρτες όχι μόνο αντέχουν, αλλά έχουν, μάλιστα να επιδείξουν πολλές επιτυχίες. 

Υπό το βάρος της αποτυχίας του στον πόλεμο, ο Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε να χρησιμο­ποιήσει τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στα μπουντρούμια των τουρκικών φυλακών, άρα είναι απόλυ­τα ελεγχόμενος από την Τουρκία. Ουδείς λογικός άνθρωπος πιστεύει ότι ο «Άπo» μπορεί να λάβει αποφάσεις με καθαρό μυαλό. Τα βασανιστήρια και τα «φάρμακα» που του χορηγούν σίγουρα τον έχουν κάνει άλλο άνθρωπο. Έχει μετατραπεί σε άβουλο υποχείριο της Τουρκίας. Μπορεί να συμβαί­νει κι αυτό. 

Βεβαίως η ειρήνη είναι ένα αγαθό που όποιος λαός το γεύεται είναι τυχερός. Η Τουρκία είναι λογικό να επιδιώκει τον τερ­ματισμό του «εμφυλίου», διότι θα εκλείψει ο μεγαλύτερος και πιο σοβαρός πονοκέφαλος για τον Ταγίπ Ερντογάν και τη χώρα του. Στην περίπτωση αυτή, οι Κούρδοι θα είναι οι ηττημένοι, διότι δεν θα επιτύχουν το στόχο της ελευθερίας για τον οποίο έδωσαν τη ζωή τους χιλιάδες αντάρτες και γυναικόπαιδα. Οι τρεις συνεργάτιδες του Οτσαλάν, που εκτελέστηκαν εν ψυχρώ στο Παρίσι, είναι μάρτυρες του κουρδικού λαού. 

Ο κ. Ερντογάν και οι τουρκικές υπηρεσίες όπως και κάποιοι Κούρδοι παράγοντες προσπαθούν να επιρρίψουν τις ευθύνες για την εκτέλεσή τους σε όσους αντιτίθενται στην «ειρηνική επίλυση του Κουρδικού Ζητήματος», χωρίς βεβαίως να αποκαλύ­πτουν ότι οι πρώτοι ύποπτοι είναι οι ίδιοι οι Τούρκοι, οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που έχουν όφελος από το διχασμό του κουρδι­κού λαού. 

Δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η Άγκυρα βρίσκεται εν μέσω πολλών προ­βλημάτων. Εκτός του Κουρδικού, η πληγή της Συρίας δεν πρόκειται να κλείσει νικη­φόρα για τον κ. Ερντογάν, έχουν «παγώσει» οι σχέσεις με το Ιράκ και το Ιράν έχει αντιλη­φθεί το «διπλό ρόλο» της Άγκυρας. Ενώπιον των προβλημάτων αυτών, που εντείνονται από την αντιπαράθεση με το Ισραήλ, ο κ. Ερντογάν έχει τεράστια ανάγκη να τερματίσει τον «εμφύλιο». Δυστυχώς γι΄ αυτόν, λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο κουρδικός λαός. 

Μιχάλης Ιγνατίου-Ουάσιγκτον 
(ΕΠΙΚΑΙΡΑ-17/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger