Αρχική » » Πολίτευμα άμεσης ανοησίας

Πολίτευμα άμεσης ανοησίας

• Για να το ξεκαθαρίσουμε: στην αρχαία Αθήνα δεν μπορούσες να καταλάβεις δημόσιο κτίριο και να μαζεύεις αδειανές ληκύθους. 

Επειδή στην Ελλάδα ακούμε για την αρχαιότητα αλλά την αγνοούμε επιδεικτικά, ό,τι και να τσαμπουνήσεις για την εποχή του Περικλέους, τον χρυσούν αιώνα, τους πυθαγορείους, τους ορφικούς και την Τιτανομαχία, οι πολλοί θα το καταπιούν αμάσητο...
 
Δοκιμάστε να ισχυρι­στείτε σε παρέα ότι ο Ηρακλής (σύμ­φωνα με τον Ησίοδο) ήταν δυσλεκτι­κός και γι΄ αυτό δεν έγινε ηθοποιός, και δεν θα βρεθεί άνθρωπος να φέρει αντίρρηση. Ή αποπειραθείτε να πείσε­τε ότι η Κλυταιμνήστρα θυσίασε την Ιφιγένεια με δίκοπο σπαθί και ελβετικό σουγιά στη Δήλο για να φυσήξει ούρι­ος άνεμος για την... Αργοναυτική Εκστρατεία. Πάλι θα το χάψουν. Και για τον Σωκράτη να πείτε ότι έκανε δεύτερα φωνητικά σε συναυλίες της Σαπφούς, ξανά απαρατήρητοι θα πε­ράσετε. 

Το πολύ-πολύ να σας γίνει, υπό­δειξη να ζήσετε «κανονικά» σαν άν­θρωπος και να παρατήσετε το διάβα­σμα. Το «κανονικά» σημαίνει να μην έχετε δική σας άποψη για τα πράγμα­τα και δίψα για γνώση, αλλά να «ψωνίζετε» ιδεολογία από την τηλεόραση και πολιτικές αντιλήψεις από άτομα ακόμη πιο αδαή κι από τους σοβαροφανείς δημοσιογράφους. Να είστε, με λίγα λόγια, ολίγον τι μπαμπούίνοι. 

Μαραθών 

Με τούτα και μ' εκείνα, αφού ο ΣΥΡΙ­ΖΑ «πουλάει» σαν τις ντεμέκ επώνυμες τσάντες στις λινάτσες της Ερμού, τείνει να εδραιωθεί η πεποίθησις ότι η «αναρχία» και η «άμεση δημοκρα­τία» ταυτίζονται! Επειδή ένας συμπα­θής αριστερός μιμητής του Ψωμιάδη, που ντύνεται Σούπερμαν, είπε ότι εί­ναι «αναρχικός» υπό την έννοια της «άμεσης δημοκρατίας», σχεδόν άπα­ντες νομίζουν ότι η Βίλα Αμαλίας κα­τελήφθη από τον Αλκιβιάδη λίγο πριν από τη Σικελική Εκστρατεία! Οι ανί­δεοι περί τα ιστορικά (και είναι πολ­λοί τούτοι) έχουν την ψευδαίσθηση ότι στην κλασική Αθήνα, τη γενέτει­ρα της άμεσης δημοκρατίας, οι «αμεσοδημοκράτες» ήταν αστράτευτοι, εί­χαν τη μολότοφ στην κωλότσεπη, δεν πίστευαν σε θεούς και Πολιτεία και διάβαζαν «Αυγή». 

Η πεισματική άρνηση των δημο­σιογράφων, οι οποίοι συνομιλούν με τους σύγχρονους «αμεσοδημοκράτες», να κάνουν ερωτήσεις της προ­κοπής έχει οδηγήσει πλήθη μεγάλα σε ακόμη πιο ζοφερά πεδία άγνοιας και νεοβαρβαρισμού από τα νυν. 

Πάντως, για να δώσουμε κι εμείς μια ιδέα περί αμέσου δημοκρατίας, θα υπενθυμίσουμε ότι η ιεροσυλία, η προ­δοσία και η διάδοση επιβλαβών ιδεών στην περίβλεπτη Αθήνα του 5ου προ­ χριστιανικού αιώνα τιμωρούνταν με θάνατο και στη μάχη του Μαραθώνα δεν συμμετείχαν «ολικοί αρνητές στράτευσης». 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ.Δημοκρατία-14/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger