Αρχική » » Ελληνικές μαρίνες με την ημισέληνο!

Ελληνικές μαρίνες με την ημισέληνο!


Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού της Τουρκίας πίσω (;) από την εταιρία Dogus του Φερίτ Σαχένκ. 

Αν και τα κριάρια έχουν στη φύση τους να ορμούν, ο τουρκικός όμιλος Dogus του Φερίτ Σαχένκ μέσα σε έναν μήνα σάρωσε τον ομοεθνή ανταγωνιστή του, τον όμιλο Koc (στα τουρκικά σημαί­νει κριάρι), βάζοντας «πόδι», πέραν του Φλοίσβου, και στις μαρίνες των Γουβιών στην Κέρκυρα, της Λευκάδας και της Ζέας, μέσω της εξαγοράς από την D-Marin του 50% της συμμετοχής του ομίλου Κυριακούλη που τις εκμεταλλεύεται... 

Να σημειωθεί ότι ο βουλευτής των Ανε­ξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ αποκάλυ­ψε ότι πρόκειται για εταιρία στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας μετέχει το Μετοχικό Ταμείο του στρατού της Τουρκίας! 

Ωστόσο, η θεαματικά είσοδος στην ελληνική τουριστική αγορά από τον φανατι­κό οπαδό της ποδοσφαιρικής ομάδας Φενερμπαχτσέ εκτιμάται ότι δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τον Ράχμι Κοτς, ο οποί­ος τον περασμένο Μάιο από κοινού με την εταιρία Folli Folli Group του Δημήτρη Κουτσολιούτσου ανέλαβε τη διαχείριση του λι­μένα Λέσβου. 

Ειδικά, μάλιστα, τώρα που Σαχένκ, ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Τουρκία με προσωπική περιουσία πάνω από 2.6 δισ. δολάρια, απέκτησε προβάδισμα στην προνομιακή περιοχή του Ιονίου. 

Άλλωστε, η τουρκική Setur, μέλος του τουρκικού ομίλου Koc Group που έκανε «απόβαση» στη Μυτιλήνη, κατέχει ηγετι­κή θέση στη διαχείριση μαρίνων στα παρά­λια της Τουρκίας, ενώ η Dogus, πέραν των ελληνικών, ελέγχει τέσσερις μαρίνες στην Τουρκία και τρεις στην Κροατία, συνολικής δυναμικότητας 8.489 σκαφών. 

Αν και η οικογένεια Koc θεωρείται η πλουσιότερη της γειτονικής χώρας, εντού­τοις και ο Φερίτ Σαχένκ της Dogus δεν είναι κανένας τυχαίος. Έχοντας σπουδάσει Διοί­κηση Επιχειρήσεων και Ανθρώπινου Δυνα­μικού σε Βοστόνη και Χάρβαρντ, πήρε το τιμόνι της οικογενειακής πλην κολοσσιαί­ας επιχείρησης σε ηλικία 38 ετών, ακριβώς 50 χρόνια από τότε που ο πατέρας του την ξεκίνησε από το μηδέν. Με δυναμικές κι­νήσεις, ειδικά στο τραπεζικό κομμάτι, κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τις επιχειρήσεις και σή­μερα διαχειρίζεται έναν όμιλο 150 εταιριών και 30.000 εργαζομένων, με παρουσία τόσο εντός όσο και εκτός Τουρκίας. 

Η Dogus ελέγχει την Garanti Bank, τη δεύτερη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Τουρκίας με ενεργητικό 90 δισ. ευρώ και υποκαταστήματα σε Ρουμανία και Μόσχα, καθώς και μια σειρά από τηλεοπτικά δίκτυα (NTV, Star TV, NTV Spor TV, CNBC-e, Kral TV, κ.α). ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ εκ­δίδει το τουρκικό «National Geographic» και το «Vogue». 

Επιχειρήσεις 

Επίσης, στην αγορά οχημάτων αντιπρο­σωπεύει 14 μάρκες, μεταξύ των οποίων οι Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, lamhorghini, Bugatti, Seat, Skoda, Scania. 

Στον τουριστικό κλάδο ελέγχει έξι πεντάστερα ξενοδοχεία και δύο συγκροτήματα πολυτελών τουριστικών κατοικιών, ενώ στον τομέα της μόδας συνεργάζεται με δι­εθνείς οίκους, όπως οι Emporio Armani, Gucci και Loro Piana. Επιπλέον, κατασκευ­άζει τμήμα γραμμής του μετρό της Σόφιας και συμμετέχει στην υλοποίηση σχεδίου για το αεροδρόμιο στο Κίεβο, ενώ στις ανανεώ­σιμες πηγές ενέργειας αναπτύσσει μεγάλα έργα, των οποίων η συνολική εγκατεστημέ­νη ισχύς φτάνει το 1GW. 

(Εφ.Δημοκρατία-12/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger