Αρχική » » ΧΑΚΙ ΧΩΝΙ: Διακλαδική Διαδικτυακή Στρατιωτική Πληροφόρηση

ΧΑΚΙ ΧΩΝΙ: Διακλαδική Διαδικτυακή Στρατιωτική Πληροφόρηση


ΥΕΘΑ: «Το ενδιαφέρον τον κ Αντώνη Σα­μαρά είναι διαχρονικό για τους άντρες και τις γυναίκες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις». Τέτοια αμολάει ο νυν υπουργός Άμυνας, ο «κόκκινος» Πάνος και αφού πετσόκοψε τους μι­σθούς των ένστολων, τώρα στέλνει επιστολές και κά­νει τάχατις συναντήσεις να αλλάξουν οι περικοπές…

Πολλές οι καταγγελίες μαθαίνουμε για δι­αρροή δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στο ΓΕΣ, αλλά μία ειδικά προβληματίζει. Για να δούμε αν θα βρεθεί κάποιος να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας; Γκίνια... πολύ;

Στρατηγέ, μετά συγχωρήσεως, μας γκά­στρωσες! Παρ΄ όλα αυτά, είμαστε διατεθειμέ­νοι να κυοφορήσουμε και να υποστούμε τας οδύνας του τοκετού, μόνο σου συνιστούμε να καθαρίσεις το «μπουρί» σου, καθ' όσον εκ των λαμ­βανομένων υπερηχογραφημάτων εμφαίνεται ότι το βρέφος θα είναι έγχρωμο, τουτέστιν μαύρο.

«Παιδάκι με τσογλανοειδές ύφος» και «βγά­λε το σκασμό» στον κ. Σταϊχούρα; Για στά­σου, ρε απόστρατε, πώς τολμάς να εκφράζε­σαι έτσι για τον υιό του πρώην διευθυντού του πολι­τικού γραφείου ενός Καραμανλή, νυν αναπληρω­τή υπουργό Οικονομικών. Φάε την παύση της μι­σθολογικής προαγωγής από φέτος, να μάθεις να εκφράζεσαι για άτομα που μόχθησαν και εργάστηκαν για να πετύχουν! Που έφαγε με το κουτάλι τις ασκή­σεις, την αλμύρα του Αιγαίου, όργωσε την παραμεθόριο, φυλάει Θερμοπύλες… στο Κολωνάκι νυχθημερόν. Αμ πώς νόμιζες εσύ;

Τα μηνύματα για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεν είναι, πλέον, καθόλου κό­σμια και η αυτοσυγκράτηση δεν μπορεί να επιτευχθεί. Πολλές φωνές αναφέρουν ότι το τέλος της υφιστάμενης ηγεσίας θα είναι παρόμοιο με αυτό (πρόσφατα) τέως αναπληρωτή υπουργού που το βράδυ των εκλογών έκλαιγε σε δημόσια θέα στα σκαλοπάτια του υπουργείου, επειδή δεν εκλέχθηκε βουλευτής. Π' αυτό οι κορώνες και τα ευχολόγια κουράζουν και τίποτε δεν προσφέρουν παρά κι άλ­λες σταγόνες στο, ήδη, ξεχειλισμένο ποτήρι.

Η στρατιωτική ηγεσία πληροφορηθήκαμε, δεν επιθυμεί να αλλάξει η υφιστάμενη δια­δικασία εισαγωγής στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ. Και ποιος την ρώτησε εφόσον οι πολιτικοί ό,τι θέλουν κάνουν στις Ε.Δ χωρίς ανάλογες μελέτες; Όταν θα δουν την υπουργική απόφαση θα είναι πλέον αργά, πολύ αργά. Τόσο αργά, όπως και η απαλοιφή της προϋπόθεσης του γένους για εισαγωγή στα ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ, την οποία δεν αντέκρουσαν ποτέ σαν κα­λά σκυλάκια της νεοταξικής κατοχικής εξουσίας που είναι.

Εντύπωση προκαλεί η δημοσίευση στη «ΔΙ­ΑΥΓΕΙΑ» σωρείας διοικητικών πράξεων με την αποστρατεία κυρίως νεαρών υπαξιωμα­τικών που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα συνταξιοδοτι­κών αποδοχών. Δεν αποτελεί αυτό ένα σαφές και ι­σχυρό μήνυμα για την πολιτική και στρατιωτική η­γεσία; Προτιμούν τα στελέχη την αποστρατεία από την σταδιοδρομία, τη στιγμή που οι απολαβές τους ισούνται με το επίδομα ανεργίας. Μας λένε πως κα­λύτερα θα είναι μια οποιαδήποτε δουλειά με τα ίδια χρήματα παρά η ταλαιπωρία, οι μεταθέσεις και η ξε­φτίλα που συνοδεύονται από την παράνοια και την ανυποληψία σε ένα περιβάλλον γενικής διάλυσης.

Κυκλοφορούν και οπλοφορούν, φοβούμε­νοι την αγανάκτηση των στελεχών; Ο λό­γος για το περιβάλλον υπουργού. Το γε­γονός ενόχλησε αρκετά, όπως μαθαίνουμε, τον κύριο πρόεδρο.

(ΤΟ ΧΩΝΙ – 13/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger