Αρχική » » Και μήνυση για τα απόρρητα έγγραφα

Και μήνυση για τα απόρρητα έγγραφα


Γιατρός στρέφεται κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ μετά την ομολογία του ότι έχει αμυντικά σχέδια στο συρτάρι του. 
Για «σχήμα λόγου» μιλά η Ιπποκράτους για να υποβαθμίσει την γκάφα του.

Το «αυτογκόλ» του Ευάγγελου Βενιζέλου τον φέρνει τώρα αντιμέτωπο με τη Δικαιοσύνη! Η ομολογία του από το βήμα της Βουλής ότι εκτός από τη «λίστα Λαγκάρντ» έχει στα συρτάρια του και αντίγραφα των αμυντικών σχεδίων της χώρας, εκτός από τη θύελλα που προκάλεσε, οδήγησε και έναν πολίτη, τον γιατρό Δημήτρη Αντωνίου, στο αστυνομικό τμήμα προκειμένου να καταθέσει μήνυση εναντίον του για κατασκοπία, υπόθαλψη εγκληματία και παρασιώπηση εγκλημάτων...
 
Όπως τονίζεται στη μηνυτήρια αναφορά, «η εμφανής κατάσταση πανικού στην οποία ευρίσκετο, σε βαθμό αποδιοργάνωσης του ειρμού των σκέψεών του, πρόδιδε έναν ένοχο πανικόβλητο εγκληματία, σε κατάσταση ψυχικής κατάρρευσης κάτω από το βάρος της αποκάλυψης των εγκλημάτων του κατά της χώρας και του έθνους». Να σημειωθεί μάλιστα ότι ο γνωστός για την αμετροέπειά του κ. Βενιζέλος απειλείται πλέον με άρση της ασυλίας, έτσι ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των « αποκαλύψεων» του.

Πάντως συνήγορος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε σε συνέντευξή του (Real fm) ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος τον κάλυψε πλήρως. Αν και αναγνώρισε ότι επρόκειτο για «γκάφα», υποστήριξε ότι ήταν μια «ατυχής υπερβολή», εκτιμώντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, καθώς «δεν παίρνει κανείς σχέδια στο χέρι του».

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη ζητά δικαστική διερεύνηση, συνεχίζει να «σηκώνει» το ζήτημα, αφού οι επιτελείς στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι έτσι θα αποκομίσουν επικοινωνιακά οφέλη στη «μάχη» με το ΠΑΣΟΚ. Με νέα τους ανακοίνωση επανέρχονται καλώντας τον κ. Βενιζέλο να εξηγήσει από πού «πηγάζει το δικαίωμά του να κρατά σε συρτάρια, σεντούκια ή όπου αλλού αντίγραφα απόρρητων εγγράφων υψηλής διαβάθμισης». Σύμφωνα δε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτός των σοβαρών ερωτημάτων που τίθενται και τα οποία θα πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιες Αρχές, αναδεικνύεται με τον πιο καθαρό τρόπο ότι «οι κυβερνητικές πρακτικές του δικομματισμού έχουν συστατικό στοιχείο της πολιτικής τους τη λογική του κράτους λάφυρου». Τέλος, στην ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου καταλήγει υποστηρίζοντας ότι «οι εποχές, όμως, που αυτοί που ασκούσαν εξουσία θεωρούσαν ότι μπορούν να δρουν ανεξέλεγκτα και αυθαίρετα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα, με τα στελέχη του κόμματος να παραπέμπουν στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιπποκράτους την περασμένη Παρασκευή. Υπενθυμίζεται ότι στο ΠΑΣΟΚ μίλησαν για «σχήμα λόγου» αλλά και για «χιούμορ» του κ. Βενιζέλου, παρόλο που ο ίδιος φαινόταν ιδιαίτερα σοβαρός την ώρα που ομολογούσε τις πράξεις του.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος αποκάλυψε ότι ήδη κατέφυγε στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, προκειμένου να αναδείξει το εθνικό θέμα της περιφρούρησης των αμυντικών σχεδίων της πατρίδας. Ο ίδιος δε κάλεσε τον Α. Σαμαρά να προσέλθει στην εθνική αντιπροσωπία προκειμένου να απαντήσει και να δώσει προσωπικά εξηγήσεις.

Αλέξανδρος Διαμάντης
(Εφ. Δημοκρατία-21/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger