Αρχική » » Κρίση εθνική, απόφαση εθνική

Κρίση εθνική, απόφαση εθνική


0 έλεγχος των ξένων πάνω στην Ελλάδα θα φανεί σε όλο το εύρος πολύ σύντομα.

Ήρθε η ώρα για μια εθνική στρατηγική; Ήρθε η ώρα να το σκεφτεί η ελληνική πολιτική τάξη; Ήρθε η ώρα και για την επιχειρημα­τική τάξη να κάτσει στο ίδιο τραπέζι; Οι πιέσεις από το εξωτερικό για τις οικονομι­κές αποφάσεις είναι τεράστιες και προκλη­τικές. Οι Γερμανοί απειλούν ότι δεν δίνουν βοήθεια στην Κύπρο αν δεν σταματήσει να καλύπτει τα λεφτά των Ρώσων ολιγαρχών...

Οι Αμερικανοί δίνουν εντολή να μην εξαγο­ραστεί η ΔΕΠΑ από τους Ρώσους. Και συγ­χρόνως αποφαίνονται ότι οι ενεργειακοί πό­ροι της Κύπρου ανήκουν εξίσου σε Ελληνο­κυπρίους και Τουρκοκυπρίους.

Την ίδια ώρα αυξάνεται η πίεση ώστε να βγουν από κάθε οικονομικό παιχνίδι Έλλη­νες επιχειρηματίες.

Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική επιχειρη­ματική και πολιτική τάξη δεν είχε εγκαίρως αποδεχθεί πως η ρητορική και η πολιτική των ξένων (εταίρων, συμμάχων κ.ά.) «κατά της διεφθαρμέ­νης Ελλάδας» θα στρεφόταν και εναντίον τους, θεώρησαν πως τη λυπητερή θα την πληρώσει ο λαός(που «εί­ναι διεφθαρμέ­νος», όπως λένε και διάφοροι πο­λιτικοί μας), ενώ αυτοί θα συνεχί­σουν να κυβερνούν. Τώρα διαπιστώνουν πως δεν θα τους αφήσουν να διοικούν και να κερδίζουν.

Η πλέον επικίνδυνη εξέλιξη, μάλιστα, εί­ναι η άτυπη (;) συμφωνία Γερμανών, Αμερι­κανών κ.ά. ότι στην Ελλάδα πρέπει να σαρωθεί κάθε μορφή διοίκησης. Από δω και πέρα οι πτέρυγες VIP θα γεμίζουν επικίνδυ­να. Και όλα αυτό με έναν λαό ταπεινωμένο πολλαπλώς και πολυδιασπασμένο, με την κοινωνία χωρίς πυξίδα.

Δεν πρόκειται η κατάσταση να βελτιωθεί επειδή θα μειωθεί το έλλειμμα και θα μπουν μπουλντόζες σε κάποιο νέο έργο. Η τρικυμία της οικονομίας και οι πιέσεις των ξένων καθορίζουν τις εξελίξεις και όχι οι αποφάσεις Ελλήνων πολιτικών, επιχειρημα­τιών, κοινωνικών φορέων.

Η κρίση είναι εθνική και μόνο αν αντιμε­τωπιστεί ως τέτοια μπορεί και να βρεθούν λύσεις.

Ο έλεγχος των ξένων πάνω στη χώρα θα φανεί σε όλο το εύρος πολύ σύντομα. Ναι, πρέπει το καθεστώς της φαυλότητας να ηττηθεί επιτέλους. Όμως αυτό πρέπει να γίνει με εθνικές αποφάσεις και να χαραχθεί δρόμος επίσης με εθνικές αποφάσεις. Ήρθε η ώρα για μια εθνική απόφαση;

του ΣΠΥΡΟΥ Σ0ΥΡΜΕΛΙΔΗ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-10/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger