Αρχική » » Με τα δάνεια επ' ώμου οι Ένοπλες Δυνάμεις

Με τα δάνεια επ' ώμου οι Ένοπλες Δυνάμεις


• Προσπάθεια ρύθμισης-ελάφρυνσης των στελεχών για την αποπληρωμή τους. 
 Διάλογος μεταξύ ΥΠΕΘΑ και Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για μείωση του ποσού της εκάστοτε καταβαλλόμενης δόσης, προκειμένου να μην ξεπερνάει το 25% των καθαρών αποδοχών. 
 Ανακοίνωση: Νέος «πάγος» στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Διαπραγματεύσεις με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών για τη μαζική ρύθμιση των τραπεζικών δανείων που έχει λάβει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα το υπουργείο Εθνικής Άμυνας....
 
Ήδη ο αρμόδιος υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος έχει αποστείλει σχετική επιστολή προς τον πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Ζανιά, με την οποία τίθε­ται, μεταξύ άλλων, από την πλευ­ρό του ΥΠΕΘΑ, το πλαίσιο για την έναρξη του σχετικού διαλόγου με απώτερο στόχο την ελάφρυν­ση του βάρους της αποπληρω­μής των δάνειων που έχουν λά­βει τα στελέχη των Ε .Δ. από τις τράπεζες. 

Επιτόκιο χορηγήσεως 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτόπουλος προτείνει ενδεικτικά τη μείωση του ποσού της εκάστοτε καταβαλλόμενης δόσης προκει­μένου αυτή σε καμία περίπτωση να μην ξεπερνάει το 25% των καθαρών αποδοχών, με ανάλογη άτοκη επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου. 

Επίσης, προτρέπει την Ένω­ση Τραπεζών να ασκήσει την επιρροή της στα μέλη της ώστε να μειωθεί και το επιτόκιο χορηγήσε­ως του δανείου, στο μέρος εκείνο που αφορά στο περιθώριο κέρ­δους της τραπέζης (spred). 

Να σημειώσουμε πως η συγκεκριμένη διαπραγμάτευση αφορά δεκάδες χιλιάδες μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων που, ενώ έχουν λάβει δάνειο από τις τράπε­ζες, λόγω των περικοπών των αποδοχών τους αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα εξυπηρέτη­σης των προβλεπομένων δόσεων και συνολικότερα της αποπληρω­μής του δάνειου τους. Το πρόβλη­μα, δε, είναι τόσο μεγάλο, ιδιαίτε­ρα μεταξύ των υπαξιωματικών, που σε αρκετές περιπτώσεις έχουν παραχωρηθεί ακόμη και κατοικίες στα θέρετρα των Ε.Δ, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις δανει­ακές υποχρεώσεις τους. 

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως η σχετική διαπραγμάτευση θα αποδώσει καρ­πούς, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι θα πρέπει να διεξαχθεί το ταχύτερο δυνατόν, γιατί οι ανάγκες των στελεχών του στρατεύματος είναι μεγάλες και συνε­χώς επεκτείνονται. 

Ανακοίνωση: Νέος «πάγος» στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας βάζει για μία ακόμη φορά στον «πάγο» και το θέμα που αφορά στην αύξηση της στρατιωτικής θητείας, όπως τουλάχιστον αναφέρεται σε σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Παναγιώταρου, αναφορικά με το θέμα αύξη­σης της στρατιωτικής θητείας και υποχρεωτικής στρά­τευσης ανδρών και γυναι­κών στα 18 έτη. «Επιπόλαιοι χειρισμοί σε αυτά το θέμα δεν συγχωρούνται. Το θέμα της θητείας έχει πελώριες κοινωνικές διαστάσεις και αφορά στη νεολαία μας, το πλέον ευαίσθητο κομμάτι του ελληνικού λαού, το οποίο έχει υποστεί μεγάλα δεινά από την οικονομική κρίση, μεταξύ των οποίων και η ανεργία», αναφέρει χαρακτηριστικά στην απάντησή του το ΥΠΕΘΑ. 

Έγγραφο στη Βουλή 
Δικαστική διεκδίκηση ΥΕΘΑ για τα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα 

Στη δικαστική διεκδίκηση των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου για τις ανεκπλήρωτες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναληφθεί στο πλαίσιο συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) που έληξαν προβαίνει το υπουργείο Εθνι­κής Άμυνας. Όπως προκύπτει με βάση σχετικό έγγραφο που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή, υπάρχουν περιπτώσεις ληγμέ­νων εγγυητικών επιστολών οι οποίες αφορούν Συμβάσεις Αν­τισταθμιστικών Ωφελημάτων που έχουν λήξει και βρίσκονται στο στάδιο της εκκαθάρισης με­τά την ολοκλήρωση της οποίος το ΥΠΕΘΑ, σε συνεργασία με το Νομικό Συμβούλιο του Κρά­τους, σκοπεύει να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη. 

Το συγκεκριμένο έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστε­ρα οπό ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Αριστεράς Βασίλη Οικονόμου, με την οποία έχει επισημάνει ότι, στον νόμο για την υπηρεσιακή εξέλιξη και την ιεραρχία των στελε­χών των Ενόπλων Δυνάμεων, έχει περιληφθεί διάταξη σύμ­φωνο με την οποία εναποτίθε­ται σε Υπουργική Απόφαση να ρυθμιστεί το θέμα των Συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελη­μάτων που έχουν λήξει και οι οποίες εάν ρυθμιστούν και υπο­γραφούν οι νέες συμβάσεις θα φέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη στη χώρα μας και θα επιτρέψουν σε σοβαρά τμήματα της Ελληνικής Αμυντικής Βιο­μήχανίας να επιβιώσουν. 

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ
(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ-08/1/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger