Αρχική » » Έξαλλοι (πάλι) οι απόστρατοι

Έξαλλοι (πάλι) οι απόστρατοι


 Διαμαρτυρία των αποστράτων στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Καταγγέλλουν για εμπαιγμό την κυβέρνηση για τις νέες περικοπές των συντάξεων ύψους 172.800.000 ευρώ. 

Όχι μόνο κατάντησαν τους αποστράτους επαίτες με γαλόνια, όπως έγραψε η «δημοκρατία», αλλά η κυβέρνηση -και ειδικότερα η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών- τους εμπαίζει, αυξάνοντας τη μείωση των συντάξεών τους την τριετία 2014-2016!... 

Την ίδια στιγμή το Συντονιστικό Συμβού­λιο των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμε­ων καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι μαζί με την τρόικα οδηγούν σε επιχειρησιακή απαξίωση τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 

«Το βασικότερο συμπέρασμα όμως, δυστυ­χώς, είναι ότι η τρόικα έχει στοχοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις και σκοπεύει στην όσο το δυνατόν φτωχοποίηση τους, με επακόλουθο τη μείωση του αξιόμαχου τους και της αποτρεπτικής τους ισχύος με την ανοχή των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση και ότι τα μέτρα που λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών σχε­διάζονται "στο πόδι" και θίγουν κυρίως αυτούς που, κατά την εκτίμησή τους, δεν μπορούν να αντιδράσουν δυναμικά» καταγγέλλουν σε ανακοίνωσή τους οι απόστρατοι, οι οποίοι κυριολεκτικά βρίσκονται σε απόγνωση. Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά τους δεδομένα, και ενώ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στη συνάντη­ση που είχαν, είχε ζητήσει από τον αναπλη­ρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταικούρα να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μη μει­ωθούν περαιτέρω οι συντάξεις τους, τελικά το τίμημα που θα πληρώσουν την προσεχή τριετία θα είναι ιδιαίτερη βαρύ. 

Και αυτό γιατί πριν από λίγες ημέρες η Βουλή ψήφισε τον νόμο «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δη­μοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», που προβλέπει μείωση συντάξεων ενστόλων λόγω νέου μισθολογίου κατά 161.800.000 ευρώ το 2014, 6.100.000 ευρώ το 2015 και 5.900.000 ευρώ το 2016, σύνολο δηλαδή 172.800.000 ευρώ, πέραν των 97.700.000 ευρώ που ανα­γράφονται για το 2013 ως «μείωση συντάξεων εξαιτίας περικοπών των ειδικών μισθολογίων». 

«Δηλαδή, με απλά ελληνικά, οι απόστρα­τοι, ενώ για το 2013 υπέστησαν μείωση των συντάξεων τους, μόνο συνεπεία της αναπρο­σαρμογής τους στους μισθούς των εν ενερ­γεία, μαζί με όλα τα υπόλοιπα ειδικά μισθολόγια ύψους 97.700.000 ευρώ, καλούνται τώ­ρα μόνον αυτοί να επιβαρυνθούν με άλλα 172.800.000 ευρώ, που είναι τα διπλάσια της περικοπής των μισθών των εν ενεργεία, δη­λαδή πλήρης παραλογισμός» τονίζουν ακόμη οι απόστρατοι, οι οποίοι ετοιμάζουν πλέον δυ­ναμικές κινητοποιήσεις. 

(Εφ. Δημοκρατία-22/2/2013) 








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger