Αρχική » » Ψυχραιμία, παιδιά!

Ψυχραιμία, παιδιά!



Αφού άπαντες καταδικάζουν τη βία, γιατί κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερη; Αφού είμαστε «σωσμένοι», γιατί αλλοφρονήσαμε; Μήπως κάτι πάει λάθος; 

Το να ζεις στην Ελλάδα είναι σαν να περπατάς συνέχεια σε μοκέτα με παπούτσια που έχουν πλαστι­κή σόλα. Πας να ακουμπήσεις κάτι και ζζζζααααάπ!!! Αποφορτίζεται ο στατικός ηλεκτρι­σμός που έχεις μαζέψει και αισθάνεσαι κεραυνοβολημένος. Από το ένα ηλε­κτροσόκ στο άλλο.... 

Σε καφετέρια πάει ο σερβιτόρος να ζητήσει παραγγελία από τους πελάτες και εισπράττει καντίλια. Οι άνθρωποι πίσω από τα γκισέ ΔΕΚΟ και δημοσίων υπηρεσιών ακούν τα εξ αμάξης. Όταν δεν τα ακούν, μερικοί επιμένουν να σε αγριοκοιτάζουν μέχρι να τα ακούσουν. Στα κανάλια βρίζονται. 

Το ίδιο και στα ραδιόφωνα. Οι άν­θρωποι «γαβγίζουν», τα αυτοκίνητα μαρσάρουν, τα σκυλιά δαγκώνουν, τα καλάσνικοφ ξερνάνε φωτιά κι ατσάλι. 

Η πατρίδα μας χαρακτηρίστηκε «απέραντο φρενοκομείο» πριν καν καταντήσει έτσι. Αλλόφρονες και παραζαλισμένοι, είμαστε όλοι αγκαζέ και σπρω­χνόμαστε στην άκρη του γκρεμού. 

Η παράκρουση κορυφώνεται, ενώ την ίδια ώρα εκείνοι που την προκα­λούν χαμογελούν ανακουφισμένοι για τη «σωτηρία» μας. 

Με τούτα και μ' εκείνα, θέλοντας και μη, σου δημιουργείται η πεποίθηση ότι θα ηρεμήσουμε όταν καταλάβουμε ότι μας περισσεύουν οι φαινομενικά «απα­ραίτητοι». Μέχρι τότε, να θυμόμαστε να παίρνουμε τα χάπια μας. 

Παναγιώτης Λιάκος
(Εφ. Δημοκρατία-06/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger