Αρχική » » «Πλωτό νοσοκομείο» με ημισέληνο στο Αιγαίο!

«Πλωτό νοσοκομείο» με ημισέληνο στο Αιγαίο!


Η Τουρκία «πλευρίζει» τα ακριτικά νησιά καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. 

Τουρκικό πλωτό νοσοκομείο που θα παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στα νησιά του Αιγαί­ου, όπως οι Αρκιοί, το Αγαθονήσι, το Καστελόριζο, η Νίσυρος, η Κάσος, η Τήλος και η Χάλκη, κατασκευάζει η γειτονική χώρα, σύμφωνα με επιστο­λή που κοινοποίησε χθες ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας.... 

«Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, ήδη δρομολογήθηκε η ναυπήγηση τουρκικού πλοίου-νοσοκομείου που θα παρέχει υπηρε­σίες υγείας στα νησιά του Αιγαίου, όχι μόνο στα τουρκικό νησιά Τένεδος, Ίμβρος, αλλά και στους χιλιάδες κατοίκους των ελληνικών νησιών του Αιγαίου» αναφέρει στην επιστο­λή του ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης και συνεχίζει: 

«Γιατί; Οι γείτονές μας σκέφτονται ανθρωπιστικά; Σκέφτονται αλληλέγγυα; Έχουν περίσσευμα αγάπης μεγαλύτερο από αυτό που θα όφειλε να έχει το ελληνικό κράτος; Όχι. Μάλ­λον για άλλη μια φορά τούς δίνουμε τη δυνατότητα να εκμεταλλευτούν τη διαχρονική αδράνεια του ελληνι­κού κράτους απέναντι στον Ελληνισμό, που τώρα, περισσότερο από πο­τέ, πλήττεται από βαθιά οικονομική, κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση» τονίζεται στην ανακοίνωση. 

«Στα νησιά με τεράστια γεωπολι­τική σημασία η μέριμνα για τους κατοίκους από την πλευρά της κυβέρ­νησης είναι ανύπαρκτη» καταγγέλλει ο Γιώργος Πατούλης. Να σημειωθεί πάντως ότι το ερχόμενο διάστημα το υπουργείο Υγείας πρόκειται να ανα­κοινώσει έναν νέο υγειονομικό χάρ­τη όπου θα αποτυπώνονται όλες οι ελλείψεις των νοσοκομείων, των κέ­ντρων υγείας και άλλων θεραπευτη­ρίων του ΕΣΥ. 

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρες πληροφορίες, προτεραιότητα θα δο­θεί στα νησιά του Αιγαίου.

(Εφ. Δημοκρατία-19/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger