Αρχική » » Στο Μαξίμου σήμερα οι απόστρατοι για συντάξεις και Μετοχικό Ταμείο!

Στο Μαξίμου σήμερα οι απόστρατοι για συντάξεις και Μετοχικό Ταμείο!


ΧΩΡΙΣ πολλές προσδοκίες για τις συντάξεις τους, από τις οποίες τα τρία τελευταία χρόνια έχουν χάσει πάνω από 50%, προσέρχονται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα προεδρεία των θεσμικών ενώσεων των απόστρατων αξιωματι­κών των Ενόπλων Δυνάμεων... 

Στην ατζέντα των θεμάτων που αναμένεται να θέσουν οι ενώσεις απόστρατων αξιωματικών Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας στη σημερι­νή συνάντηση, η οποία πραγματοποιείται έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Παναγιωτόπουλου, αναμένεται να βρεθούν το θέμα του μερίσματος από τα Μετοχικά Ταμεία τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προ­βλήματα, οι διπλές περικοπές στις συντάξεις, αλ­λά και οι νέες περικοπές που προβλέπονται για το 2014. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν μπορεί να επιλύσει κανένα από αυ­τά τα τρία βασικά ζητήματα των αποστράτων, κα­θώς δεν το επιτρέπουν οι μνημονιακές δεσμεύ­σεις της χώρας μας ως συνέπεια των δημοσιο­νομικών δεδομένων. Εκείνο που αναμένεται να πάρουν από τον πρωθυπουργό οι απόστρατοι εί­ναι η δυνατότητα να εργάζονται χωρίς περικοπή της σύνταξης τους. 

Η εξέλιξη αυτή άναψε τα αίματα σε κάποιους αποστράτους, οι οποίοι δικαιολογημένα αναρω­τιούνται τι νόημα έχει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό, αν δεν συζητηθούν ια πραγματικά καυτά θέματα. Γιατί το εργασιακό το θεωρούν λυ­μένο, όχι για κανέναν άλλον λόγο, αλλά επειδή η κυβέρνηση κατάλαβε ότι ο μόνος που χάνει είναι το δημόσιο ταμείο! 

Ενδεικτική του κλίματος με το οποίο προσέρ­χονται στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι απόστρατοι είναι η ανοιχτή επιστολή που απέ­στειλε στον κ. Σαμαρά ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) αντι­στράτηγος ε.α Παντελής Μαυροδόπουλος, στην οποία, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι π στάση της κυ­βέρνησης απέναντι στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενεργεία και αποστράτους, έχει «έλλειμμα ηθικής». 

Ειδικότερα, ο κ. Μαυροδόπουλος επισημαί­νει: «Ο προγονός σας Αντώνιος Μπενάκης υπήρ­ξε ευεργέτης της ΣΣΕ. Στους Βαλκανικούς Αγώνες σε ηλικία 38 ετών κατετάγη εθελοντής. Το 1941 μοίρασε όλα τα κοστούμια του στους εξα­θλιωμένους στρατιώτες που γύριζαν από το μέτωπο. Οι πράξεις του αυτές ήσαν αποτέλεσμα του πατριωτισμού του και της ηθικής του. Μ' αυτόν τον τρόπο μεγαλύνθηκε η Ελλάς. Στη στάση της κυβερνήσεως έναντι του προσωπικού των Ε.Δ υπάρχει ένα έλλειμμα ηθικής, προς όλους εμάς που πορευθήκαμε την ζωή μας υπακούοντας στο τρίπτυχο πατρίς, καθήκον, τιμή». 

(Εφ. Δημοκρατία-11/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger