Αρχική » » Λατέρνα, φτώχεια και κονδύλια

Λατέρνα, φτώχεια και κονδύλια


 Είναι ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει θεός και μας αγαπά. Με τέτοια μυαλά, ελαφριά κι αδέσποτα, και δεν έχει γίνει ακόμα πυρηνικός πόλεμος! 

Μερικές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να πιστέψεις πράγ­ματα που διαβάζεις, ακούς, μαθαίνεις - και δεν αναφέρομαι μόνο στις θετικές ειδήσεις του στιλ «ανακα­λύφθηκε κοίτασμα διαμαντιών στην αυλή της οικίας Στουρνάρα και ο υπουργός τα χάρισε στο ΙΚΑ με όρο να αυξηθεί η κατώτατη σύνταξη».... 

Υπάρχουν κι άλλες ειδήσεις, τις οποί­ες δεν γνωρίζεις αν πρέπει να εκλάβεις ως καλαμπούρι ή γελοιωδώς ως... πραγματική πραγματικότητα. Μία από αυτές είναι η δημοσίευση απο­σπασμάτων από το υπό έκδοση αυτο­βιογραφικό πόνημα (πεπόνι-μα θα του ταίριαζε καλύτερα) της Γιάννας Αγγελοπούλου, από τη στήλη του Στέ­φανου Κασιμάτη στην «Καθημερι­νή». Το αστείο της υπόθεσης δεν είναι η δημοσιοποίηση του περιεχομένου του έργου της ιδεολόγου πλην κατα­τρεγμένης προέδρου της Οργανωτι­κής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Αστείο είναι το ίδιο το κείμενο -και χωρίς κανείς να το επι­διώκει. Απλά συμβαίνει! Σε ένα από τα επίμαχα αποσπάσματα, η Γιάννα Αγγελοπούλου θυμάται με πίκρα και λίγες ενοχές το γεγονός ότι αποφάσι­σε να μην παραστεί στους γάμους της Αλεξίας, της κόρης του τέως βασιλέ­ως Κωνσταντίνου, ούτως ώστε να μην κακοκαρδίσει τον Κώστα Σημίτη (ήταν πρωθυπουργός τότε). 

Γκωτιέ 

Σε γενικές γραμμές είναι σωστή η από­φαση της –κατά Μαλβίνα- «χαλυβούργαινας» να μη στενοχωρήσει τον Σημί­τη. Όποτε θλίβεται ο αγαπημένος πολι­τικός, γκριζάρουν οι φολίδες του. Ας επιστρέψουμε όμως στο θέμα μας. Το κείμενο, που σύμφωνα με τον συντάκτη της «Καθημερινής» θα περιλαμβά­νεται στο χαλυβουργαίνειο βιβλίο, εί­ναι τόσο ναΐφ (αφελές) και φέρει τόσο μεγάλη σφραγίδα ακούσιου αυτοδιασυρμού, ώστε σε υποχρεώνει να αμφι­σβητείς την ακρίβεια του. 

Πάρτε γεύση: «Έτσι έμεινα στο σπίτι. Ντρεπόμουν για τον εαυτό μου και ήμουν απογοητευμένη που έχανα τη γιορτή, ειδικά επειδή είχα αγορά­σει ένα όμορφο σύνολο για την περί­σταση (εντούτοις, όχι τόσο υπερβολι­κό όσο το σύνολο του Γκωτιέ, το οποίο θα φορούσα μια μέρα στον γάμο του Πρίγκιπα Γουίλλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον)». 

Απορίες εκ των ανωτέρω: 

Διαβάζουμε προδημοσίευση από έργο που συνέγραψε η Μπάρ­μπαρα Κάρτλαντ μεθυσμένη; 

Ακόμα κι αν έχεις δισεκατομμύ­ρια, είναι τόσο δύσκολο να αποκρύ­ψεις από τα αδιάκριτα μάτια του κοι­νού το αληθινό εγώ σου; 

Για να προμηθευτεί κάποιος το έργο της κυρίας Αγγελοπούλου θα πληρώνει ή θα πληρώνεται; 

Παναγιώτης Λιάκος 
(Εφ. Δημοκρατία-27/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger