Αρχική » » Έρχονται χιλιάδες παραιτήσεις στρατιωτικών

Έρχονται χιλιάδες παραιτήσεις στρατιωτικών


20.000 άτομα προτίθενται να βγάλουν τη στολή για να περισώσουν τα εφάπαξ τους. 
Τις 300 έχουν φτάσει οι απομακρύνσεις στελεχών από τις ένοπλες δυνάμεις από τις αρχές του χρόνου. 

Η εντυπωσιακή παραίτηση του εκπροσώπου Τύπου της Πο­λεμικής Αεροπορίας, ο οποίος δεν είχε συμπληρώσει σε αυτή τη θέση δύο μήνες, σίγουρα δεν είναι η κορυφή του παγόβουνου. Αυτή η κορυφή παραμένει ανεξερεύνητη στις ένο­πλες δυνάμεις, καθώς 20.000 στρα­τιωτικοί προτίθενται να παραιτηθούν τους αμέσως επόμενους μήνες, προκειμένου να περισώσουν το εφάπαξ και ό,τι άλλο εκτιμούν ότι θα κερδίσουν με πιθανή εργασία στην ελεύθερη αγορά... 

Το πόσοι τελικά θα αποφασίσουν να βγάλουν τη στολή, είναι το κυρίαρχο ερώτημα των ανώτατων και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που βλέπουν τις επετηρίδες να μειώνονται, 

Οι ιπτάμενοι 

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις μόνο των ιπταμένων από την πρώτη Ιανουαρίου μέχρι σήμερα αγγίζουν σχεδόν τις 100. Συνολικά στις ένοπλες δυνάμεις, οι παραιτήσεις τις πρώτες μέρες του έτους έχουν ξεπεράσει τις 300. Και ακόμα είναι πολύ νωρίς, σχο­λιάζουν οι ένστολοι, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι μεταθέσεις. Η οικονομική κατάσταση πολλών οικογενειών στρα­τιωτικών είναι τέτοια, που εάν πάρουν κάποια μετάθεση η οποία μπορεί να τους πλήξει οικονομικά, τότε είναι ένας ακόμα λόγος να καταθέσουν την παραίτηση. Μάλιστα, αναφέ­ρουν χαρακτηριστικά την τραγωδία των περυσινών μεταθέσεων, όπου προκειμένου να «ικανοποιηθούν» τα κομματικά αιτήματα δεν υπολόγισαν τις οικογένειες που περίμεναν να με­τατεθούν και υπέγραψαν μεταθέσεις το φθινόπωρο. Η οργή εκείνων των ημερών έχει μετατραπεί σε απειλή πα­ραίτησης φέτος, που είδαν στην πράξη το εισόδημα τους να μειώνεται με τις περικοπές του νέου Μνημονίου. 

Καίριο χτύπημα στην ψυχολογία των στρατιωτικών ήταν η περασμέ­νη εβδομάδα, όταν παρέλαβαν τη μι­σθοδοσία τους και διαπίστωσαν στην πράξη τις μειώσεις. Με κουτσουρεμένο οικογενειακό προϋπολογισμό, πολ­λοί είναι αυτοί που δεν θα αντέξουν το κόστος μιας μετάθεσης, η οποία δεν είναι μόνο η μεταφορά της οικοσκευής, αλλά η μετακόμιση ολόκληρης της οικογένειας σε ένα νέο περιβάλλον, κάτι που αυξάνει τα έξοδα ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. 

Οι εκτιμήσεις για δραματικές πε­ρικοπές 20% στο εφάπαξ είναι ένας ακόμα λόγος που οδηγεί τους στρα­τιωτικούς στην παραίτηση, προκειμένου να περισώσουν όσα επί χρό­νια κατέβαλλαν στα Ταμεία τους και εξανεμίστηκαν με το κούρεμα που επιβλήθηκε από την τρόικα και την κυβέρνηση στα ταμεία τους. 

Μια επιπλέον μείωση 

Επιπλέον, επικείμενη κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών είναι ένας ακόμα λόγος που τους οδηγεί στην έξοδο από το στράτευμα, καθώς σε πολλές περιπτώσεις θα μειωθεί ακόμα περισσότερο ο μισθός τους. 

Κρίσιμος μήνας για την εικόνα των παραιτήσεων θα είναι ο Μάρτι­ος οπότε όπου ξεκινούν συνήθως οι τακτικές κρίσεις των αξιωματικών και έπονται οι μεταθέσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, πολλές αναλογικά θα είναι οι παραιτήσεις ταξιάρχων και συνταγματαρχών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 25ετία και κατοχυρώνουν κάποια σύνταξη, ενώ το «μαχαίρι» αναμένεται να κατέβει ακόμα και σε αντισυνταγματάρχες. 

Προβάδισμα για τη Ν.Δ. 

Ενίσχυση της Ν.Δ. κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ και προβάδισμα για το κυβερνητικό κόμμα κατα­γράφει η δημοσκόπηση της GPO που παρουσιάστηκε χθες στην εκπομπή «Ανατροπή». Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ έρχεται πρώτη με 21.1% (+1%), ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει 20,8% (-1.5%), η Χρυσή Αυγή λαμβάνει 10% (-0.3%), το ΠΑΣΟΚ 7.4% (-0.1%). α Ανεξάρτητοι Έλληνες 5.2% (-1.3%), το ΚΚΕ 5% (+0.4%) και η ΔΗΜΑΡ 4.8% (-0.2%). Άλλο κόμμα προτιμά το 3.9% των ερωτώμενων, λευκό - άκυρο επιλέγει το 7.3%. ενώ αναποφάσιστο δήλωσε το 14,5% των ερωτώμενων. 

Ν.ΣΒ. 
(Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ-05/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger