Αρχική » » Καμπανάκι για το Στράτευμα από τον πρώην Α΄/ΓΕΣ

Καμπανάκι για το Στράτευμα από τον πρώην Α΄/ΓΕΣ


 Τι λέει ο στρατηγός Ζιαζιάς μετά τις άγριες περικοπές 

ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ του κινδύνου για τις επι­χειρησιακές δυνατότητες του Στρατεύματος, αλλά και για το ηθικό των στε­λεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που μπορούν να απειλήσουν την εθνική κυριαρχία, κρούει με συνέντευξή του ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζιαζιάς, επιρρίπτοντας παράλληλα ευθύνες στην πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία για τα συγκεκρι­μένα προβλήματα...
 

Ειδικότερα, ο στρατηγός Ζιαζιάς, επτά μήνες μετά την παραίτησή του, με την οποία έφερε τα πάνω κάτω στα σχέ­δια των κρίσεων «κατά παραγγελία» από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στέλ­νει μήνυμα στους συναδέλφους του αρχηγούς, που έμειναν πίσω, αλλά και στους πολιτικούς που συνεχίζουν να υποτιμούν τους στρατιωτικούς. 

Μιλώντας στην εφημερίδα της Βοιωτίας «Ανεξάρτητος Παρατηρητής», ο στρατηγός Ζιαζιάς δεν μάσησε τα λό­για του, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της παραίτησης του. «Όταν ο αρχηγός δια­φωνεί σε καίρια ζητήματα με τους πολιτικούς του προϊ­σταμένους, πρέπει να αποχωρεί έντιμα για το καλό της πατρίδας και του Στρατεύματος»­. Ο κ. Ζιαζιάς, απαντώντας σε ερώτηση για τις επιπτώσεις των περικοπών στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, τονίζει ότι «επί του παρόντος, πιστεύω ότι οι Ε.Δ μας διατηρούν την απαιτούμενη επιχειρησιακή ετοιμότητα, όμως περαιτέρω συρρίκνωση του προ­ϋπολογισμού, με αποτέλεσμα ελάττωση της επιχειρησιακής εκπαίδευσης και μείωση συντήρησης των υπαρχόντων οπλικών συστημάτων, δεν μπορεί παρά να επηρεάσει μεσοπρόθεσμα και μα­κροπρόθεσμα την ετοιμότητα των Ε.Δ». 

Ακόμη, ο στρατηγός ρίχνει τα βέλη του προς την πολιτική ηγεσία της χώρας τονίζοντας: «Θα ήθελα, επίσης, να ανα­φερθώ και στις μειωτικές επιθέσεις διά­φορων παραγόντων κατά των στελεχών των Ε.Δ, χωρίς να αντιδράσει κανένας από την ηγεσία. Το προσωπικό των Ε.Δ, εκτός από μισθό, ασφάλεια υγεία, έχει και τιμή, την οποία πρέπει να υπερα­σπίζονται οι διοικούντες με θάρρος και παρρησία, ενίοτε με παραίτηση και δη­μόσια καταγγελία. Είναι δεδομένο ότι οι Ε.Δ και η εξωτερική πολιτική είναι ο σκληρός πυρήνας της εθνικής κυριαρ­χίας και οι συνεχείς μειώσεις του αμυντικού προϋπολογισμού δεν απειλούν απλά το αξιόμαχο, αλλά και την ίδια την εθνική κυριαρχία». 

(Εφ. Δημοκρατία-04/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger