Αρχική » » Ιδιώνυμο λάθος

Ιδιώνυμο λάθος


Η Σύνοδος Κορυφής θα πρέπει να αποτελέσει την αφορμή για την εκδήλωση μιας νέας πολιτικής για την Ελλάδα.
Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει να μην αντιδρά στην ομολογία των δανειστών. 
0 Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να διεκδικήσει τα δίκαια του ελληνικού λαού, καταφεύγοντας όχι μόνον σε Βέτο, αλλά εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συνέχιση της πολιτικής της ύφεσης. 

Πάγια τακτική των Ελλήνων πολιτικών από την εποχή της Βίνιανης και του Συμφώνου του Λιβάνου μέχρι τις Συμφωνίες της Ζυρίχης και τα Ίμια ήταν η αυτοκριτική και η «αναγνώριση» τάχα των λαθών τους....
 

Η γελοία αυτή πρακτική της έμμεσης αποποίησης των εγκλη­ματικών ευθυνών τους συνεχί­ζεται, δυστυχώς, και σήμερα. Σε όλα ανεξαιρέτως τα εντός και έκτος της Βουλής των Ελλήνων πολιτικά κόμματα επικρατεί ο εφησυχασμός και η παιδαριώδης αφελής αντίληψη ότι κάποια στιγμή θα επέμβει ο από μηχα­νής θεός και θα δώσει τέλος στα δεινά, τα οποία τα ίδια με την αμετροέπεια που τα διακατέχει προξένησαν και συνεχίζουν να προξενούν στο έθνος των Ελλή­νων. 

Μετά την ηθελημένη και προσχεδιασμένη παραδοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμεί­ου περί λάθους «προγράμμα­τος» στην Ελλάδα και τις υποκρι­τικές δηλώσεις σοσιαλιζόντων/μονεταριστών ή φασιζόντων/ μονεταριστών, η ελληνική κυβέρνηση δεν έπραξε το παρα­μικρό για να βγει από το λανθασμένο «μείγμα πολιτικής», όπως, άλλωστε, είχε χαρακτηρίσει στο πρόσφατο παρελθόν ο κ. Σαμαράς την προσφυγή στα κατα­στρεπτικά για τη χώρα Μνημό­νια. 

Τούτων δοθέντων και λαμ­βανομένου υπόψη ότι στις διε­θνείς γεωπολιτικές εξελίξεις τί­ποτε δεν είναι τυχαίο και τίποτε δεν λέγεται χωρίς να έχει κάποια γενεσιουργό αιτία, η επιμονή της ελληνικής κυβέρνησης να μην αντιδρά σε ένα τόσο εμφανές «νομικό ελάττωμα» των υπογραφέντων δανειακών συμβά­σεων, προσιδιάζει πλέον σε «ιδιώνυμο λάθος» και σαν τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τα ελληνικά και διεθνή δικαστή­ρια. 

Διάσωση 

Όταν η ισοτιμία ευρώ - δο­λαρίου ξεπέρασε το 1,36 και βαδίζει πλέον σε μια ισοτιμία- καταστροφή για τις ελληνικές και όχι μόνον εξαγωγές, όταν τα ελληνικά τουριστικά προ­γράμματα θα έχουν καταστεί πανάκριβα ακόμη και για τους Αμερικανούς τουρίστες, όταν τίποτε πλέον δεν λειτουργεί στην παραγωγή και στη μεταποίηση οε αυτήν τη χώρα. 

Όταν υπάρχει πλέον η «υπο­δομή» σύγκρουσης μεταξύ πα­ρατάξεων και αργυρώνητων μεταπρατών της πολιτικής ξένων οι­κονομιών, όταν ο λαός λιμοκτο­νεί, προσπαθώντας να ανταπο­κριθεί στα χαράτσια και τις παράλογες φορολογικές επιδρομές ενός κρότους-ομηρου των Μνημονίων, τότε θα πρέπει να λη­φθούν άμεσα αποφάσεις για τη διάσωση του ελληνικού έθνους σε όλες του τις εκφάνσεις. 

Η Σύνοδος Κορυφής στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποτελέσει αφορμή για την εκ­δήλωση μιας νέας πολιτικής για την Ελλάδα. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύ­νες του και να διεκδικήσει, σαν ίσος προς ίσον τα δίκαια του ελ­ληνικού λάου, εκφράζοντας φανερά την αντίθεση του στη συνέ­χιση της πολιτικής της ύφεσης, η οποία αναντίρρητα θα φέρει τε­ραστίων διαστάσεων ανθρωπιστική καταστροφή στη χώρα μας. 

Τίποτε στο εξής δεν θα πρέ­πει να είναι ταμπού για την ελλη­νική πολιτική τόσο σε νομισματι­κό όσο και σε γεωπολιτικό επίπε­δο εφαρμογής. Η τακτική του Ιταλού πολιτικού, που τόσο φα­νερά βάλλεται από την κυρία Μέρκελ και το οικονομικό λόμπι της Φρανκφούρτης, πρέπει να μας προβληματίζει. 

του Δρος ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΡΑ, 
Καθηγητή-Ιστορικού 

(Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ- 09/2/2013)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια δημοσιεύονται με μια καθυστέρηση και αφού τα δει κάποιος από τη διαχείριση και όχι για λογοκρισία αλλά έλεγχο για: μη αναφορά σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις ή υβριστικά μηνύματα ή δεσμούς (Link) με σεξουαλικό περιεχόμενο.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΑΠΟ 15 ΣΕΠ. 2010

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Photobucket
 
Support : ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ | ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Copyright © 2013. ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ - All Rights Reserved
Template Created by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ Published by ΦΟΡΑ ΠΑΡΤΙΔΑ
Proudly powered by Blogger